NJS / HyPS Akatemia

NJS HyPS

Joukkue tulee osallistumaan Palloliiton Akatemioiden SM-sarjaan ja toiminnan tavoitteena on pelaajien henkilökohtaisten ominaisuuksien kehittäminen.

NJS ja HyPS aloittivat 9.11.2008 yhteisen Akatemian toiminnan, jonka tarkoituksena on tarjota molempien seurojen lahjakkaille 16-19-vuotiaille pojille mahdollisuus lisäharjoitteluun. Tavoitteena on tarjota laadukasta harjoittelua ja haastavia otteluja. Lisäksi tärkeänä osana tulee olemaan pelaajan henkilökohtaisten taitojen ja fyysisten ominaisuuksien kehittäminen.

Kauden 2010-2011 Akatemian toiminta

NuPS

Akatemian toimintaan on liittynyt uutena seurana Nummelan Palloseura, joten yhteistyö seurojen kanssa lisääntyy.

Vaikka valiolohkon kanssa on ollut ongelmia, niin B-lohkon ottelut tullaan pelaamaan sovitusti.

Mukana ovat lisäksi FC Haka, FC Hämeenlinna, Vantaa, Itä-Uusimaa, KuPS, MP, Etelä-Karjala ja KyMP(Kotka).

Tavoitteena on tarjota laadukasta harjoittelua ja haastavia otteluja. Lisäksi tärkeänä osana tulee olemaan pelaajan henkilökohtaisten taitojen ja fyysisten ominaisuuksien kehittäminen.

Pelaajaluettelo

Markus Moisio Joni Murtomaa Otso Knuuttila Aleksi Sinkkonen
Jonne Timoskainen Sami Helander Lauri Bergström Eppu Kokkinen
Saku Leinonen Ari Uusikari Valtteri Kokkila Oskari Kokkila
Taneli Sainio Miko Hietarinta Janne Vimusenaho Niko Tervonen

Vastuuhenkilöt kaudella 2011:

Nimi Sähköposti Puhelin
Joukkuejohtaja: Jarmo Hietarinta hietsu.manutd[at]gmail.com 0400-513 372
Valmennustiimi: Kari Laukkanen valmennus[at]njs.fi 050-514 9616
Peter Sampo peter.sampo[at]hyps.fi 050-582 6638
Fyysinen valmennus: Antero Puisto
Tiedottaja: Matti Murto matti.murto[at]elisanet.fi 040-582 6388

Uutiset

Akatemia ja FC Honka 1-1 tasapeliin

Sunnuntai 15.3.2011 Hyvinkää

NJS/HyPS akatemia – FC Honka 1–1 (1–1)

Kaksi päivää edellisestä pelistä MP:tä vastaan oli jo seuraava ottelu tiedossa FC Hongan B-nuoria vastaan Hyvinkäällä.

Useiden akatemian pelaajien poissaolot toivat omat haasteensa joukkueen kasaamisessa mutta nuorekas ryhmä saatiin liikkeelle ja edessä oli hieno tilaisuus mitata osaamista kovaa vastustajaa vastaan. Ottelusta tuli hyvä mittari, kuinka hyvän kurinalaisen puolustuspelin tulee toimia vahvaa pallollista vastustajaa vastaan ja se toimi hienosti nuorella joukkueella. Tiiviin puolustamisen johdosta saatiin keskialueella hyviä pallonriistoja, joista saatiin hyviä vastahyökkäyksiä. Yksi niistä johti osumaan, jonka viimeisteli Toni Hietaranta nostamalla pallon yli vastaan tulleen maalivahdin.

FC Honka tasoitti ottelun hieman ennen puoliaikaa, kun vapaapotkukikka puri, minkä johdosta rimaan lauottu pallo päästiin vielä puskemaan maaliin ohi Juuso Saikkosen.

Ottelu tarjosi lukuisan määrän tiukkoja kaksinkamppailuja, hyvää puolustuspelaamista, hyviä vastahyökkäyksiä, minkä johdosta ryhmä joka lähes kokonaisuudessaan koostui -95-96 syntyneistä pelaajista pärjäsi hienosti.

Varsinkin Niko Virtanen ylimpänä kärkenä teki hyviä pystyynjuoksuja ja aiheutti painetta Hongan puolustukselle, Kisäksi keskialueella Sam Tran Ky (-96) nuoresta iästä huolimatta pärjäsi hienosti keskialueella ja vastaavasti Lauri Bergström oli kantava voima puolustuslinjassa.

Koko joukkue heittäytyi hienosti pelin kovaan tempoon mukaan ja voi olla erittäin tyytyväinen panokseensa vaikka pallonhallinta olikin välillä näennäisesti espoolaisten hallussa.

Kokoonpano: Juuso Saikkonen, Valtteri Kokkila, Janne Vilmusenaho, Lauri Bergström, Omid Musawi, Sam Tran Ky, Oskari Kokkila, Ari Uusikari, Toni Hietarinta, Miko Hietarinta Niko Virtanen, Riku–Petteri Hyykoski ja Jesse Helminen

Akatemia tasapeliin MP:n kanssa

Sunnuntai 13.3.2011 Hyvinkää

NJS/HyPS akatemia – MP 1–1 (1–0)

Akatemian tiukka peliputki jatkui sunnuntaina siirretyllä ottelulla Mikkelin Palloilijoita vastaan Hyvinkäällä. Joukkueessa oli muutamia poissaoloja, joten liikoja vaihtomiehiä ei otteluun löytynyt. Ottelu sisälsi normaalia enemmän harhasyöttöjä, mikä toi oman haasteensa niin hyökkäys- kuin puolustuspeliin. Kotijoukkue siirtyi johtoon 28 minuutilla, kun Lauri Bergström laukoi tulisesti ja maalivahdista kimmonneen pallon sijoitti Toni Hietarinta varmasti maaliin.

MP:n korkea prässi vaikeutti pelin avaamista mutta kun sen ohi päästiin pelaamaan ilman harhasyöttöjä saatiin luotua hyviä hyökkäyksiä mikkeliläisten maalille. Vastaavasti kaksinkamppailuissa vieraat veivät hieman pitemmän korren fyysisillä eduillaan.

Tasoituksen saivat vieraat hieman ennen ottelun loppua hieman sekavan tilanteen päätteeksi, jossa vastustajan hyökkääjä sekä akatemian pelaajista Juuso Saikkonen ja Aleksi Sinkkonen törmäilivät keskenään ja seuranneesta rangaistuspotkusta syntyi ottelun lopputulos 1-1.

Ottelut jatkuvat jo tiistaina 15.3. kun vastaan tulee Honka Espoosta.

Pakkaset hellittävät

Lauantai 5.3.2011 Klaukkalan tekonurmi

NJS/HyPS akatemia – Itä-Vantaan akatemia 3-1 (2-0)

Maaliskuun ensimmäinen viikonloppu oli aurinkoinen ja tuulinen, mutta lämpötila nousi huomattavasti pakkasrajan yläpuolelle, joten Akatemia pääsi pitkästä aikaa kentälle. Kotiotteluun saapui vastustajaksi Itä-Vantaan akatemia, jonka pelaajisto koostuu kolmen perinteisen vantaalaisseuran (KoiPS, TiPS ja KOPSE) pelaajalupauksista.

Isäntäjoukkue esitti varsinkin ensimmäisellä puoliajalla hyvää peliä ja siirtyi johtoon tehokkaalla hyökkäyksellä: Joni Murtomaa antoi keskeltä syötön laitaan Miko Hietarinnalle, jonka keskityksen Nico Eskola jatkoi yhdellä kosketuksella todella näyttävästi maaliin.

Lukemat muuttuivat 2-0:aan jakson puolivälissä, kun Aleksi Sinkkonen otti Janne Vilmusenahon takatolpalle antaman vapaapotkun alas Miko Hietarinnalle, joka laukoi sen ruuhkan keskeltä verkkoon. Tauon jälkeen vieraat kavensivat kulman jälkitilanteesta, jossa irtopalloon ennätti ensimmäisenä valkopaitainen pelaaja. Molemmat joukkueet tekivät pelaajia testaavia vaihtoja, ja toisella jaksolla pelin taso laski. Aivan viime minuutilla Joni Murtomaa teki loppulukemiksi 3-1 ohitettuaan näyttävällä yksilösuorituksella itävantaalaisten puolustuksen.

IVA-peli

IVA-peli

IVA-peli

IVA-peli

IVA-peli

IVA-peli

Akatemialle niukka tappio Kotkassa

Tiistai 18.1.2011 Kotka:

KymP Akatemia – NJS/HyPS Akatemia 2-1 (0-0)

Lauri Bergström

Pakkasten takia pitkäksi venähtäneen joulutauon jälkeen Akatemia matkasi jo tiistaina Kotkaan pelaamaan paikallista akatemiaa vastaan. Tuoreessa muistissa oli lauantain peli Hämeenlinnaa vastaan. Ruonalan pieni halli Kotkassa vaati pelillisesti täysin uudenlaista sopeutumista. Hallissa ei tietenkään ole pakkasta, mutta kentän kapeuden vuoksi pelitempo nousee kovaksi ja kaksinkamppailuilla on ratkaisevan tärkeä rooli. Tästä syystä joukkue kokeili normaalista poikkeavaa pelijärjestelmää ja tavoitteena oli testata kuinka nopeasti pojat tositilanteessa sopeutuvat erilaiseen pelitapaan. Ottelussa ei tilaa eikä aikaa annettu.

Isännät tietenkin hallitsivat ennestään kentälle soveltuvan pelityylin, mutta Akatemian pelaajat pääsivät hyvin mukaan heidän aktiiviseen pelaamiseensa.

Peli oli jännittävä ja tasainen. Molemmat maalivahtimme Otso Knuuttila ja Niko Tervonen esittivät hyviä otteita. Otso Knuuttila piti ensimmäisellä puoliajalla nollan ja toisen jakson pelannut nuori Toni Tervonen ilahdutti ennakkoluulottomalla pelillään ja muutamilla huipputorjunnoillaan.

Akatemia sai parhaat maalipaikkansa ensimmäisellä jaksolla ristipalloilla, ne osoittautuivat kapealla kentällä odotetun tehokkaiksi. Puoliajalle mentiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Heti toisen puoliajan alussa Aleksi Sinkkonen vapautti pitkällä syötöllä Lauri Bergströmin, joka otti pallon haltuun, suojasi hyvin ja sijoitti lopuksi pallon vasempaan alakulmaan.

Loppua kohti kotijoukkue loi lisää painetta ja sai aikaan tukun vaarallisia tilanteita. Rohkea, erittäin hyvin toiminut mutta voimia kuluttava prässi herpaantui viimeisen kymmenen minuutin aikana, kun puhti alkoi loppua. Isännät tulivat ensin tasoihin ja lopulta käänsivät pelin 2-1 voitokseen.

Lyömällä niin sanotusti ”luukut kiinni”, eli siirtymällä 8-9 pelaajan puolustusmuuriin maalin edustalla olisi voitto ollut otettavissa, mutta tämä ratkaisu ei oikein palvellut joukkueen pelillisiä tavoitteita.

Tämäntyyliset ottelut ovat tärkeitä nuorille pelaajille. On opittava nopeasti uudenlainen pelitapa, jossa tila ja aika otetaan pois. On opittava keskittymään täydellisesti ja tekemään entistä nopeampia päätöksiä. Bonusta on erinomainen tilaisuus parantaa kaksinkamppailuvahvuuksia.

Ottelut jatkuvat lauantaina 29.1 klo 15 Mikkelin Palloilijoita vastaan Klaukkalassa. Toivottavasti pakkanen ja lumisade pysyvät loitolla.

PS. Kotkan pelin jälkeen tuntuu hiukan nurinkuriselta, että pääluvultaan yli puolet vähäisemmälle jääkiekon harrastajajoukolle kaavaillaan Nurmijärvelle jo toista hallia, kun pitkälti yli tuhannen pelaajan jalkapalloseura alle kouluikäisiä natiaisia myöten höyryää pakkasen ja rännän keskellä lähes hoidotta jääneellä tekonurmella.

kuva: Lauri Bergströmin avausmaali vei Akatemian Kotkassa 0-1 johtoon, mutta loppuhetkillä isännät käänsivät ottelun 2-1 voitoksi.

Akatemialle voitto Hämeenlinnasta

Lauantai 8.1.2010 klo 13.00 Villa Park, Hyvinkää:

NJS/HyPS Akatemia – FC Hämeenlinna Akatemia 2-1 (1-0)

Joni Murtomaa

NJS/HyPS Akatemia pääsi pitkästä aikaa lauantaina tositoimiin, kun vastaan Hyvinkään Villa Parkille tuli Hämeenlinna-akatemia. Kovien pakkasten takia jouduttiin perumaan useita pelejä ja ottelutuntuma oli peräisin niinkin kaukaa kuin marraskuulta, jolloin Kuopion Palloseuran akatemia kärsi kotikentällään 2-5 tappion.

Olosuhteet olivat jälleen haasteelliset, pakkasta oli kipakat -15 astetta, mutta tyyni ja aurinkoinen sää käänsi päätöksen pelaamisen puolelle.

Ottelun alku oli Akatemialta varsin mallikas ja pelin päästiin hyvin mukaan. Tosin liukas kenttä tuotti yllätyksiä, mutta se oli sama molemmilla joukkueilla.

NJS/HyPS siirtyi 1-0 johtoon kun Lauri Bergström pelasi Joni Murtomaalle (oikealla) sokratesmaisesti pallon kantapäällä kuudentoista alueen sisään, jossa vieraat joutuivat rikkomaan ja seuranneesta rangaistuspotkusta Joni Murtomaa siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Saku Leinonen

Vieraillakin oli omat paikkansa mutta Otso Knuuttila selvitti tilanteet yhdessä puolustuksen kanssa.

Vieraat nousivat toisella jaksolla tasoihin. Pitkä pallo maalin eteen synnytti hässäkän, kun puolustuksen askelmerkit eivät olleet kohdallaan. Kotijoukkueen purkupallon sijasta nähtiin vierasjoukkueen maalilaukaus maalinedusruuhkasta.

Voitto-osuma syntyi neljä minuuttia ennen peliajan täyttymistä kulman jälkitilanteesta, jossa Saku Leinonen (vasemmalla) laukoi kulman jälkitilanteesta pomppupallon hallitusti riman alle maalivahdin voimatta hienolle vedolle yhtään mitään.

Seuraava ottelu pelataan katon alla lämpimässä Ruonalan hallissa Kotkassa, jossa vastaan tulee KymP-akatemia.

ylempi kuva: Joni Murtomaa jatkoi maaliputkeaan viimeistelemällä avausmaalin rangaistuspotkusta.
alempi kuva: Saku Leinonen oli kulman jälkitilanteessa valppaana ja laukoi 2-1 voittomaalin.

Akatemia avasi voitolla

13.11.2010:

KuPS Akatemia - Akatemia 2-5 (1-2)

Joni Murtomaa

Vaikka akatemioiden A-lohkossa ilmaantui ongelmia siinä määrin, että lohko peruttiin, B-lohko pelataan suunnitelmien mukaan normaalisti. NJS:n ja HyPS:in lisäksi akatemian vahvuuteen tuli mukaan Nummelan Palloseura, joten nimikysymys on entistä mutkikkaampi. Käytetään tässä lyhintä versiota eli pelkkä ”Akatemia” tarkoittaa omaa akatemiaamme.

Sovittu harjoitusottelu PK-35 BSM:ää vastaan peruuntui, joten ensimmäisessä sarjapelissä Kuopiossa lauantaina pohjana oli vain mukavasti sujuneet harjoitukset.

Aikainen herätys ja pitkä bussimatka ilmeisesti sopivat Akatemialle, sillä peli alkoi hyvin. Noin kuuden minuutin kohdalla Sami Helander syötti puolustuslinjan läpi, Joni Murtomaa (kuvassa) otti pallon, kiersi maalivahdin ja siirsi Akatemian 0-1 johtoon. Muutaman minuutin kuluttua tästä Saku Leinonen veti kaukolaukauksen 25 metristä ja pallo laskeutui maalivahdin yli kauniisti verkkoon.

Isännät ennättivät vielä ennen puoliaikaa kaventaa 1-2:een. Otso Knuuttila torjui muurin yli tulleen vaikean vapaapotkun, mutta puolustuksen ihastellessa hienoa torjuntaa vastustaja ennätti pistää paluupallon verkkoon.

Toisen puoliajan ensimmäinen tapahtuma oli isäntien tasoitusmaali, joka oli kuin kanuunalla ammuttu toisinto Sakun ensimmäisen puoliajan haupitsimaisesta kaukolaukauksesta: 25 metristä lähtenyt veto upposi. Akatemia karkasi uudelleen johtoon, kun Joni Murtomaa puhkaisi puolustuslinjan syötöllä, jonka Lauri Bergström jatkoi näyttävästi etukulmasta sisään. Kymmenkunta minuuttia ennen loppua Joni Murtomaa meni vasemmalta läpi ja laukaus takanurkkaan koetteli jo maaliverkkojen lujuutta. Juuri ennen täyttä aikaa Joni ennätti viimeistellä hattutempun vetämällä maalivahdin yllättäneen kovan laukauksen poikittaiskuljetuksesta kuudentoista rajamailta. Pillin soidessa lukemat olivat Akatemialle 2-5.

Vaikka peliin lähdettiin kylmiltään, otteet Kallaveden kaupungissa lupasivat hyvää. Akatemian pelikalenteri kannattaa ottaa taas käyttöön, jos mieli seurata hyvää futista talven mittaan.

Seuraava sarjapeli on Vantaata vastaan 28.11. Hyvinkäällä ja vielä sitä ennen pyritään pelaamaan peruuntunut harjoitusottelu PK-35 BSM:ää vastaan Rajamäellä.

Akatemia aloitti pelaajakatsastukset

Akatemia piti ensimmäiset pelaajakatsastukset uusille pelaajille Rajamäellä. Uutensa seurana yhteistyöhön tulee mukaan Nummelan Palloseura. Mukana oli myös muutama Riihimäen Ilveksen pelaaja lähinnä tutustumassa tilanteeseen.

Sari Räikkä

Kentällä esitti parasta osaamistaan 24 valmentajien ja valmennuspäälliköiden valitsemaa pelaajaa pääasiassa ikäluokasta -95. Vuoden verran nuorempia lahjakkuuksia oli mukana neljä. Seuraava katsastus on elokuun alussa ja silloin tulee mukaan ikään kuin vertailukohteeksi otos edellisen kauden akatemiapelaajista.

Petteri Pulkkinen

Lopullinen ryhmä muovautuu syksyllä. Siihen asti myös vanhojen pelaajien pitää antaa näyttöjä niin peleissä kuin harjoituksissakin. Ryhmän koko ei ole mitenkään ennalta määrätty vaan se muovautuu pelaajamateriaalin mukaan. Kari Laukkanen arveli että ryhmä saattaa olla suunnilleen viimevuotisen kokoinen, mahdollisesti jopa vähän pienempikin.

Tarkkailijoita

Kentällä katsastusta seurasivat myös HyPS:in puheenjohtaja Sari Räikkä (yllä oikealla) ja NuPS:in valmennuspäällikkö Petteri Pulkkinen (yllä vasemmalla).

Sari Räikkä kertoi olevansa uutena, vasta tammikuussa valittuna puheenjohtajana tutustumassa akatemian toimintaan. Perehtymistä piirin suurimpiin kuuluvan seuran lukuisiin toimintasektoreihin riittää yllin kyllin. Akatemia on osa sitä ja puheenjohtaja haluaa ottaa asioista perusteellisesti selkoa, joten näkemys on vasta muodostumassa. Tärkeimpänä hän pitää sitä, että mukana olevat pojat itse kokevat akatemian hyödylliseksi, ja laajemmin ottaen sitä kautta myös seuran tulisi hyötyä siitä.

Petteri Pulkkinen on 600 lisenssipelaajan Nummelan Palloseuran urheilutoimenjohtaja ja naapurikunnassa tartuttiin tilaisuuteen, kun sellainen tarjoutui. Seuran rahkeet eivät yksin riitä akatemiatoimintaan, joten kokeilupäätös oli helppo tehdä. Pulkkinen kävi talven mittaan seuraamassa pelejä, joten hän tuntee sekä toiminnan että vaatimustason.

Akatemiatapahtumista muualla maassa mainittakoon, että NJS/HyPS akatemian harmittavasti jatkoajalla kukistanut AC Oulun akatemia selvitti tiensä jatkokarsinnassa yhteismaalein 8-2 seinäjokelaista Wall-akatemiaa vastaan Eerikkilässä 12.–15. heinäkuuta pelattavaan SM-turnaukseen. Oululaiset nousivat myös akatemioiden valiolohkoon voittamalla KuPS:in yhteismaalein 4-3. He pelasivat ensin kotona tasan 2-2 ja voittivat kuopiolaiset näiden kotikentällä 2-1.

Kari Laukkanen ja Peter Sampo

Kari Laukkanen ja Peter Sampo jakavat ohjeita pelitauolla.

Otteluohjelma talvella 2009-2010

Koko sarjaohjelma löytyy tältä Palloliiton sivulta

Päivä Kello Ottelu Pelipaikka Tulos Akatemian maalit
la 7.11. 14:00 MP — NJS/HyPS Urpolan kenttä 2 - 3 (2 - 1) Tomi Kohonen, Eetu Kokkinen, Severi Murto
la 21.11. 13:30 NJS/HyPS — Haka Hyvinkää 1 - 1 (1 - 0) Nico Eskola
su 29.11. 15:00 NJS/HyPS — MyPa Klaukkala 4 - 4 (3 - 2) Markus Moisio (2), Saku Leinonen, Lauri Bergström
ke 9.12. 19:00 Hämeenlinna — NJS/HyPS Pullerin halli 1 - 2 (1 - 0) Sami Helander ja Aleksi Sinkkonen
su 17.1. 15:00 NJS/HyPS — E-Karjala Klaukkala 4 - 0 (2 - 0) Eetu Kokkinen, Miikka Salonen, Severi Murto, Nico Eskola
la 23.1. 15:00 KymP — NJS/HyPS Ruonala 2 - 7 (2 - 4) Aleksi Sinkkonen, Severi Murto, Joni Murtomaa (3),
Eetu Kokkinen, Jesse Saari
la 30.1. 13:30 Futura — NJS/HyPS Hyvinkää 0 - 7 (0 - 4) Tomi Kohonen (2), Nico Eskola, Severi Murto (3), Omid Musawi
la 6.2. 13:30 NJS/HyPS — I-Vantaa Hyvinkää 3 - 1 (2 - 1) Nico Eskola, Joni Murtomaa (2)
la 13.2. 15:00 NJS/HyPS — P-Karjala Klaukkala 5 - 0 (1 - 0) Mikko Noronen, Nico Eskola (2), Verneri Teppo, Sami Helander
ti 16.3. 15:00 NJS/HyPS — AC Oulu Akatemia Klaukkala 1 - 2 (ja.) Nico Eskola

Akatemian taival päättyi jatkoajalla

NJS/HyPS akatemia – AC Oulu akatemia jatkoajalla 1-2 (1-1)

16.3. klo 15.00 Klaukkalan tekonurmi

Akatemia kohtasi jatkokarsintojen ensimmäisellä kierroksella AC Oulu akatemian, joka lensi Klaukkalaan mukaan tukku maajoukkueympyröissä mukana olevia pelaajia ja takanaan viikon harjoittelu- ja pelileiri Tanskassa. Akatemia sai vastaansa haastavan ja vahvan hyökkäyspelijoukkueen.

Peli käynnistyi pienessä pakkasessa molemmin puolin hieman hermostuneissa merkeissä: pelin tärkeys paistoi läpi. Lyhyitä avauksia nähtiin harvoin. Oulu pyrki suoraviivaisilla avauksillaan luomaan painetta kotijoukkueen puolustuslinjaan ja onnistuikin luomaan muutaman vaarallisen tilanteen. Yhdessä niistä Tomi Kohonen heittäytyi uhrautuvasti ja parin metrin päästä lähteneen kovan vedon eteen. Pallo osui voimalla Tomin poskeen ja hänen pelinsä vaihtui 16. minuutin jälkeen sairaalareissuun. Aleksi Sinkkonen pudotettiin puolustuslinjaan, johon tuli lisää ryhtiä sillä kaksinkamppailuja voitettiin enemmän.

Kotijoukkueen paras tilanne syntyi kun Sami Helander pelasi Eetu Kokkisen läpi mutta hänen laukauksensa hieman pienestä kulmasta nousi maalin yli. Pallo saatiin kerran oululaisten maaliinkin, kun heidän puolustajansa törmäsi yhteen maalivahdin kanssa ja tämä pudotti käsistään pallon, jonka Nico Eskola siirsi verkkoon. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty. Myös Joni Murtomaalla oli pari hyvää paikkaa mutta laukaukset menivät ohi tai Oulun hyvin pelannut maalivahti Juhani Pennanen torjui.

AC Oulu mursi pari kertaa kotijoukkueen puolustuslinjan, mutta maalivahti Niclas Lindholmin torjunnoilla puoliajalle siirryttiin 0-0 tilanteessa.

Toisella jaksolla tilaa alkoi syntyä enemmän, ja hieman löysästi pelatusta tilanteesta pääsi Veini Rikkinen läpi ja vei vieraat johtoon sijoittamalla pallon ohi vastaan tulleen Niclas Lindholmin. Ottelua oli tässä vaiheessa pelattu 60 minuuttia. NJS/HyPS ei jäänyt asiaa surkuttelemaan. Kuittaus tuli jo vajaan minuutin kuluttua kun Nico Eskola pukkasi voimalla Severi Murron oikealta antaman nappikeskityksen maaliin.

Tämän jälkeen oli kotijoukkueella parhaat paikat ratkaista ottelu: Mikko Noronen nosti pallon puolustuslinjan yli Severi Murrolle, jolle jäi aikaa ottaa pallo haltuun ja sijoittaa pallo maaliin, mutta Juhani Pennanen reagoi ilmiömäisesti ja pelasti vieraat kurottamalla kätensä pallon tielle. Paras paikka oli Joni Murtomaalla, joka harhautti pari puolustajaa ja yritti sijoittaa pallon 5-6 metristä maaliin mutta jälleen pitemmän korren veti Juhani Pennanen, nyt vaihteeksi jalkatorjunnalla.

Varsinainen peliaika päättyi tasan 1-1 ja edessä oli 2 x 15min jatkoaika. Kovatempoisen ottelun myötä väsymys alkoi jo näkyä. Ratkaisu tapahtui vasta jatkoajan toisella puolikkaalla kun pelikello oli käynyt 109 minuuttia. Oulun kapteeni Jussi Fredriksson laukoi vieraat kulmapotkun jälkitilanteesta johtoon. Lopun painostus ei tuottanut isännille tasoitusta ja AC Oulu eteni jatkopelien seuraavalle kierrokselle.

Ottelu oli selvästi tähänastisista kovatempoisin ja loistava mittari pelitempon ylläpitämisestä. Akatemia antoi kaikkensa ja voi hyvällä syyllä olla ylpeä ensimmäisestä kaudestaan Akatemioiden SM-karsinnoissa; lohkovoiton jälkeen ainoa tappio tuli vasta jännittävässä jatkokarsinnassa AC Oululle. Tämän tasoisia otteluita tulisi päästä pelaamaan vielä enemmän, koska nämä kehittävät nuoria pelaajia.

Akatemian ohjelmassa on seuraavaksi parin viikon tauko ja harjoittelu jatkuu tauon jälkeen.

Kokoonpano: Niclas Lindholm, Mikko Noronen, Markus Moisio (Omid Musawi 105'), Jonne Timoskainen, Tomi Kohonen (Lauri Jaatinen 20'), Sami Helander, Aleksi Sinkkonen, Severi Murto, Eetu Kokkinen (Verneri Teppo 46'), Nico Eskola, Joni Murtomaa.

FC Oulu -peli

Täällä videoleikkeitä pelistä!

Pelaajien kehitystä seurataan

Markku Kanerva

Akatemian karsintapeliä seurasi myös nuorten maajoukkueen valmentaja Markku Kanerva (kuvassa), jonka valinnan vuoden valmentajaksi siivitti taannoinen U-21 maajoukkueen eli ”Pikkuhuuhkajien” luotsaaminen EM-turnaukseen Ruotsiin. Hänet on kerran aikaisemminkin bongattu kentän laidalta akatemian pelissä ja tällä kertaa Kanervalla oli tilaisuus napata kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sillä pelin jälkeen hän koulutti NJS:n valmentajia aiheenaan hyökkäyspeli.

Kanervan mielestä nyt jo seitsemättä vuotta käynnissä oleva akatemiatoiminta on tärkeä osa maamme pelaajakehitysohjelmaa, jossa ennen kaikkea yritetään viedä lahjakkaimpia pelaajia eteenpäin. Akatemiasarjan pelit ovat erinomainen tilaisuus maajoukkuevalmentajille seurata käytännössä pelaajien edistymistä etenkin pelitilanteissa. Toki vielä tärkeämpää on harjoittelu omissa joukkueissa ja akatemian kautta usein urheiluoppilaitoksissa aamuisin ja akatemian omissa harjoituksissa. Tietysti niin akatemiatoiminnassa kuin päivittäisessä työssä on edelleen kehitettävää ja terävöitettävää. On kiva nähdä mukana uusia akatemioita, hyvänä esimerkkinä juuri NJS/HyPS Akatemia, joka ensikertalaisena pärjäsi sarjassa hyvin. Tosin nyt tuli niukka jatkoaikatappio, mutta hyvällä tiellä näyttää toiminta olevan.

- Tämän päivän peli oli erittäin tasaväkinen ja jännittävä, mutta ei ehkä pelillisesti noussut ihan odotetulle tasolle. Etenkin ensimmäinen jakso oli aika hermostunutta ja varovaista peliä. Näki, että kavereille kyseessä oli iso peli ja molemmat joukkueet halusivat voittaa. Toisella jaksolla alkoi tilanteita jo tulla ja nähtiin muutamia hyviä yksilösuorituksia ja hienoja maaleja. Peliä oli ihan kiva katsella ja varmasti yllättävän runsaslukuisesti paikalle saapunut yleisökin viihtyi.

Akatemialle lohkovoitto

NJS/HyPS Akatemia - JIPPO Akatemia 5-0 (1-0)

13.2. klo 15.00 Klaukkalan tekonurmi

Jippo puolustaa

Akatemian viimeinen koitos lohkovaiheessa pelattiin Joensuun Jippo akatemiaa vastaan. Panoksia oli yllättävän paljon: tasapeli vaadittiin lohkovoittoon ja jatkokarsintapaikkaan, mutta voitto toisi mukanaan pitkien etäisyyksien Suomessa kotipelietuja, mikäli pohjoislohkon kakkonen onnistutaan kukistamaan. Pelissä oli peikkona myös, että tappiopelillä tarjolla olisi jääminen lohkokolmoseksi ja jatkosta ulos, jos Hakatemia voittaa viimeisen ottelunsa Hämeenlinnaa vastaan.

Jippo oli liikkeellä kapealla ja nuorella ryhmällä, joka puolusti kurinalaisesti, eikä antanut kotijoukkueen hyökkääjille mitään ilmaiseksi. Punapaitojen kuuden tunnin bussimatka ei kentällä juuri näkynyt.

Akatemian miehityksessä oli vajausta loukkaantumisten ja sairastumisen vuoksi. Muutama oli juuri toipunut alkuviikon kuumeesta, mutta siitä huolimatta panos pelissä oli loistava.

Ensimmäinen puoliaika alkoi mallikkaasti ja muutama maalipaikka luotiin heti alkuun. Seitsemän minuutin kohdalla Verneri Teppo syötti vasemmalla puolustajan tontiltaan hyökkäykseen mukaan nousseelle Mikko Noroselle, joka laukoi upeasti pallon yläriman kautta takakulmaan. Maali osoittautui voittomaaliksi, jolla lohkesi myös lohkovoitto ja maalintekijätilastoon saatiin taas nimi lisää.

Maalin jälkeen pelin avaaminen tuotti ajoittain vaikeuksia, sillä palloa kierrätettiin liian hitaasti ja liian syvällä, mutta vika korjattiin pelin edetessä. Paras tilaisuus lisätä johtoa oli Nico Eskolalla joka pelasi hyvin yhteen viikolla sairastelleen Joni Murtomaan kanssa. Viimemainittu jätti vielä pallon Nicolle, jonka laukaus meni niukasti etutolpan väärälle puolelle.

Markku Kanerva

Ratkaisun makua alkoi olla toisella puoliajalla 57. minuutin kohdalla. Jipon maalivahti pudotti pallon kulmapotkun jälkeen. Nico Eskola reagoi salamannopeasti ja laukoi 2-0. Sama mies oli asialla 15 minuuttia myöhemmin jatkamalla Jonne Timoskaisen maalin eteen nostaman pallon yli vastaan tulleen maalivahdin.

Loppua kohti pelin painopiste siirtyi yhä enemmän vastustajan kenttäpuoliskolle, mutta heidän vastahyökkäyksensä olivat ajoittain vaarallisia. Alakerta hoiti kuitenkin tilanteet rutiinilla. 77 minuutilla luki Verneri Teppo vastustajan maalivahdin sijoittuneen hieman liian ulos maalistaan ja nosti pallon kaukaa n.30 metristä maaliin. Samalla saatiin toinen, tosin jo odotettu uusi nimi maalintekijätilastoon.

Lopputulos 5-0 oli Sami Helanderin yksilösuoritus. Hän pujotteli läpi Jipon keskuspuolustuksen ja nosti pallon ohi vastaan tulleen maalivahdin.

Joukkue pelasi upean sarjan, jossa pari ottelua oli liian helppoja mutta pääsääntöisesti pelit täyttivät tarkoituksensa ja olivat sopivan haastavia. Tappiosarakkeessa pysyi lukemana pyöreä nolla; tilastollisesti tiukinta oli kahdessa tasapelissä. Molemmat olivat kotipelejä ja molemmissa vastustaja tasoitti vasta yliajalla.

Puolustuspeli toimi hienosti, pallo päätyi omaan maaliverkkoon vain 11 kertaa. Mutta upeimmat asiat koettiin hyökkäyspuolella; maaleja tehtiin 36, ja ne jotka siroteltiin 15 eri pelaajan nimiin.

Jatkokarsinnassa vastaan tulee joko VIFK akatemia Vaasasta tai AC Oulu akatemia. Ottelu pyritään pelaamaan 6. tai 7. maaliskuuta. Akatemialle se on kotiottelu. Voittaja pelaa SM-lopputurnauspaikasta kaksiosaisen ottelun valiolohkon viidenneksi tai kuudenneksi sijoittunutta joukkuetta vastaan.

Pohjoislohkosta tuleva vastustaja on Akatemialle hyvä mittari, mutta ei missään tapauksessa mahdoton, jos asenteen ja pelaamisen taso säilyvät nykyisellään.

– Mä tykkään pelata tärkeitä pelejä, kuului pelaajakommentti ottelun jälkeen. Se kuvastaa tämän hetken asennetta joukkueessa.

Kokoonpano: Niclas Lindholm (mv), Jesse Saari, Jonne Timoskainen, Markus Moisio (Juho Jaatinen), Mikko Noronen, Severi Murto (Otto Kaipio/Ari Uusikari), Aleksi Sinkkonen, Lauri Jaatinen (Sami Helander), Verneri Teppo (Ercan Alkovac), Nico Eskola, Joni Murtomaa (Tomi Kohonen), toinen mv Simo Ranta.

ylempi kuva: Jippo puolusti varsinkin ensimmäisen jakson tiiviisti.
alempi kuva: Kentän laidalta bongattiin myös pikkuhuuhkajien valmentaja Markku Kanerva (vas.) ja palloliiton nuorisopäällikkö Marko Viitanen.

Akatemia pisteen päässä jatkokarsinnasta

NJS/HyPS Akatemia – Itä-Vantaan Akatemia 3-1 (2-1)

Nico Eskola

6.2 klo 13.30 Villa Park, Hyvinkää

Akatemialla oli alla alkuvuodesta kolme voittoa selkein lukemin ja hyvä mahdollisuus nousta kaikki muut paitsi joukkueen itsensä yllättävään lohkovoittoon. B-lohkoa johtava KymP Akatemia on jo pelannut kaikki ottelunsa, joten ennen alkuvihellystä tiedettiin tarkalleen mitä kahdesta viimeisistä otteluista vaaditaan, että tie jatkoon avautuisi.

Lohkovaiheen toiseksi viimeinen koitos pelattiin Itä-Vantaan Akatemiaa vastaan pikku pakkasessa varsin heikkokuntoisella, lumesta liukkaalla Villa Parkin tekonurmella Hyvinkäällä. Liukkaus tuotti alkuun hankaluuksia varsinkin pallon hallinnassa molemmille joukkueille.

Aleksi Sinkkonen

Vastassa oli kaksinkamppailuissa vahva ja kurinalaisesti puolustava joukkue, joka pyrki ottamaan tilan pois vastustajaltaan. Liukkaan kentän vuoksi harhasyöttöjä ja pallon menetyksiä tuli aluksi normaalia enemmän ja lisää haastetta tuli kun vastahyökkäyksen päätteeksi Tomi Jeskanen laukoi takatolpalta Itä-Vantaan 0-1 johtoon. Tilannetta edelsi kotijoukkueen liian hidas vetäytyminen ja muutama liian pehmeästi pelattu kaksinkamppailu.

Hiljalleen alkoi pallo totella paremmin ja pelin edetessä pelin painopiste siirtyi enemmän vastustajan päätyyn. Vastustajan maalin johtoasema ei ole ennenkään horjuttanut Akatemian itseluottamusta, mutta tasoitusmaalia piti odottaa lähes puoliajan loppuun, koska ratkaisevat syötöt eivät vielä osuneet kohdalleen. Tasoitus syntyi 42. minuutilla kun Severi Murto syötti Joni Murtomaan oikealta läpi. Hän jatkoi pallon maalin edessä vapaana olleelle hyvän ottelun pelanneelle Nico Eskolalle, jolla oli aikaa ottaa pallo haltuun ja sijoittaa se ohi maalivahti Eemeli Lohvansuun. Pari minuuttia myöhemmin vielä ennen taukovihellystä sama kuvio toistettiin lähes samoin askelmerkein, mutta osat vaihtuivat ja nyt oli Joni Murtomaan vuoro sijoittaa pallon maalin takakulmaan.

Joni Murtomaa

Toinen puoliaika pysyi hyvin hallinnassa ja nyt pelattiin jo pitempiäkin hyökkäyksiä. Loppunumerot 3-1 syntyivät tunnin pelin jälkeen. Markus Moisio vapautti pitkällä ja hienolla syötöllä Joni Murtomaan keskeltä läpi. Hän harhautti vastaan tulleen maalivahdin ja siirsi pallon tyhjänä edessään ammottaneeseen maaliin.

Hieman ennen 90. minuutin täyttymistä Aleksi Sinkkonen kolisutteli vielä vastustajan ylärimaa rangaistuspotkusta, mutta numerot pysyivät ennallaan pallon ponnahdettua takaisin kentälle.

Lohkovaiheen viimeinen ottelu on sekin kotiottelu, joka pelataan 13.2. klo 15.00 Klaukkalan tekonurmella. Vastaan tänne matkustaa Pohjois-Karjalasta Jippo-Akatemia. Vaikka ote jatkokarsintapaikasta on varsin tiukka, tarvitsee Akatemia joensuulaisilta välttämättä pisteitä lohkovoiton varmistaakseen. Yhtään liian helppoa peliä ei sarjassa ole ollut ja jännittävä ottelu on edessä lauantainakin.

Kokoonpano: Niclas Lindholm (mv), Jesse Saari, Markus Moisio, Jonne Timoskainen, Mikko Noronen, Tomi Kohonen (Lauri Jaatinen 77'), Nico Eskola (Ercan Alkovac 87'), Aleksi Sinkkonen, Sami Helander (Saku Leinonen 66'), Joni Murtomaa, Severi Murto (Verneri Teppo 64'), Jani Turunen (vmv).

Kuvat
ylinnä: Hyvän pelin pelannut Nico Eskola tasapainoilee Villa Parkin lumisella tekonurmella.
keskellä: Aleksi Sinkkonen lähettää pallon kohti ylärimaa.
alinna: Tuplan tehnyt Joni Murtomaa ja Verneri Teppo kättelevät.

Akatemia kipuaa kohti sarjakärkeä

Itä-Uudenmaan Akatemia – NJS/HyPS Akatemia 0-7 (0 – 4)

peli maittoi

Hyvinkää Villa Park 30.1. klo 13.30

Lohkovaiheen seitsemäs ja kolmanneksi viimeinen ottelu pelattiin ltä-Uudenmaan Akatemiaa vastaan lauantaina. Vaikka kyseessä oli vierasottelu, se pelattiin Hyvinkäällä Akatemian toisella kotikentällä hyvissä olosuhteissa: pakkanen oli laskenut alle kymmenen asteen ja jäätävä viimakin oli lähes olematon.

Akatemialla oli alla edellisen viikonlopun loistava voitto sarjajohtajasta Kotkassa, joten tästä ottelusta ei tavoitteena voinut olla mikään muu kuin voitto. Porvoolaiset olivat viidestä pelistään onnistuneet saalistamaan vain yhden tasapelipisteen.

Akatemian kokoonpano köyhtyi vielä pelipäivänä parin poisjäännin takia, mutta tasaisen hyvän materiaalin ansiosta jalkeille saatiin taas kova ryhmä.

Akatemia tulee

Ottelu alkoi heti muutamalla tuhlatulla läpiajolla, mutta otteista näkyi, että vastustajalle ei annettu sananvaltaa. Tulosta syntyikin nopeasti ja pian oltiin jo 0-2 johdossa, kun Tomi Kohonen laukoi ensin vasemman ja sitten oikean laidan kautta käynnistetyt hyökkäykset verkkoon. Nico Eskola lisäsi etukulmalta johdon 0-3:een röyhkeän läpiajon päätteeksi kun peliaikaa oli kulunut vasta 15 minuuttia ja peli oli selvä. Loput tunti ja vartti harjoiteltiin vastustajan puolustuslinjan murtamista.

Severi Murto kunnostautui tällä kertaa hattutempun tekijänä. Ensin lyhyenä pelatun kulman jälkitilanteesta, sitten Verneri Tepon tolppalaukauksen kimmokkeesta ja aidon hattutempun täydensi murtautuminen vastustajan puolustuksen läpi. Tilanne oli jo 0-6. Loppunumerot sijoitti vaihdosta tullut Omid Musawi hienosti maalin etukulmaan.

Vastustajan ainoat vaaralliset tilanteet loi Nico Eerola, joka suojasi hyvin palloa ja kykeni haastamaan puolustuslinjan.

Akatemian pelaajien työmoraalia eivät edellisten pelien isonumeroiset voitot murentaneet. Asenne oli hyvä ja voitontahtoinen. Samaa rataa jatkamalla alkaa jatkopelipaikka häämöttää, mutta sitä ennen on pelattava vielä kaksi hyvää peliä; ensimmäinen Itä-Vantaan akatemiaa vastaan 6.2. klo 13.30 Hyvinkäällä ja lohkovaiheen päättävä peli joensuulaista JIPPO Akatemiaa 13.2. klo 15.00 Klaukkalassa, jolloin lopullinen sijoitus ratkeaa.

Kokoonpano: Niclas Lindholm (Heikki Surakka 59'), Jesse Saari, Markus Moisio (Omid Musawi 65'), Jonne Timoskainen, Miikka Salonen, Eetu Kokkinen (Verneri Teppo 36'), Aleksi Sinkkonen, Severi Murto, (Ercan Alkovac 59'), Nico Eskola, Tomi Kohonen (Ari Uusikari 46'), Joni Murtomaa.

Akatemialle murskavoitto Kotkasta

NJS/HyPS Akatemia – KymP Akatemia 7-2 (4-2)

Kotka Ruonalan halli lauantai 23.1.2010 klo 15.00

Joni Murtomaa

NJS/HyPS Akatemia pelasi upean ottelun Kotkan Ruonalan hallissa sarjakärki KymP Akatemiaa vastaan.

Ottelu oli kotkalaisille sarjan viimeinen. Heillä oli koossa seitsemän voittoa ja yksi tappio, joiden pistekertymä riitti selvään johtoon. NJS/HyPS Akatemia oli pelannut viisi peliä, joista kolmella voitolla ja kahdella tasapelillä sijoitus oli kolmas. Tällä vierasvoitolla kaikki ohjat sarjan jatkopelien suhteen olisivat edelleen omissa käsissä.

Lauantain haasteena oli myös lievä vajaamiehitys kahden laskettelutapaturman ja parin muun sairastuneen poissaolon vuoksi. Lisähaasteena oli tiedossa kentän pieni koko, varsinkin sen kapeus, joka edellytti joukkueelta nopeaa pelissä oppimista olosuhteisiin soveltuvaan hiukan totutusta poikkeavaan pelitapaan. Olosuhteita ei kuitenkaan moitittu, vaan pikemminkin kadehdittiin. Reilun parinkymmenen asteen pakkasessa oli juhlaa päästä halliin pelaamaan muutaman hyisen harjoituksen jälkeen.

Tunnustelevan alun jälkeen kotijoukkue siirtyi hiukan yllättäen 1-0 johtoon, kun ottelua oli pelattu vasta 5 minuuttia. Erotuomarin tulkinnan mukaan tapahtui käsivirhe, kun pomppupallo osui Mikko Norosen rintaan. Tuomitun rangaistuspotkun laukoi Samu Raivelo ohi maalissa pelanneen Niclas Lindholmin.

Akatemia oli kuitenkin jo sisällä pelissä ja luotti itseensä, kentän kapeus oli sama kummallekin joukkueelle. Aleksi Sinkkonen tasoitti 32. minuutilla kulman jälkitilanteesta päättäväisellä puskulla ohi maalivahti Jani Rantakallion. Isäntien Visa Merikannel runnoi kotijoukkueen uudelleen johtoon kun Akatemian toppariparille tuli pieniä kommunikointiongelmia. Ensimmäisen yrityksen Niclas Lindholm torjui, mutta ei enää paluupallosta iskettyä uutta vetoa. Akatemian kone kävi kuitenkin yskimättä. Ottelu oli uudelleen tasan pelikellon näyttäessä 39 minuuttia. Sami Helander laukoi ja pallo ajautui taaksepäin 16 m rajalle, jossa Severi Murto otti sen ahtaassa tilassa haltuun ja laukoi kiukkuisen maanuoliaisen vastustamattomasti takakulmaan.

Aito hattutemppu

Tämän jälkeen ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Syötöt osuivat kohdalleen ja vastustajan puolustuslinja oli jatkuvasti helisemässä. Käynnistyi Joni Murtomaa show. Johtomaali syntyi tasoituksen jälkeen jo kahden minuutin kuluttua, kun Eetu Kokkinen antoi vasurillaan tarkan ja ovelan kierteisen syötön vastustajan puolustuslinjan taakse ja Joni Murtomaa toimitti sen suoralla vedolla verkkoon. Kolme minuuttia myöhemmin Joni luki valppaasti vastustajan puolustuksen syötön taaksepäin, poimi pallon itselleen ja toimitti sen maaliin (44. min.). Tauolle Akatemia siirtyi 4-2 johdossa.

Akatemian historian ensimmäinen hattutemppu oli valmis jo 48. minuutilla, kun Eetu Kokkinen murtautui vasemmalta läpi ja Joni toimitti syötön helpon näköisesti perille. Peliminuutteja aitoon (=kaikki kolme maalia peräkkäin) tarvittiin vain seitsemän. Maalien syntyajat olivat 41' , 44' ja 48' min.

Kun Markus Moision katkaisi 56. minuutilla vastustajan syötön keskialueella ja syötti itse Eetu Kokkisen läpiajoon, jonka tämä päätti nostamalla pallon upeasti yli maalivahdin verkon perukoille, oli peli sinetöity.

Viisi kaunista ja jopa viihdyttävän erilaista maalia 17 minuutissa piti Ruonalaan saapuneen yllättävän runsaslukuisen ja asiantuntevan katsomon lämpimänä ja peli pysyi vireillä, sillä vastustaja ei hellittänyt vaan yritti sitkeästi kaventaa.

Ottelun loppu pysyi hienosti hallinnassa. Lukemat muuttuivat vielä 7-2:een 76. minuutilla kun Tomi Kohonen laukoi, maalivahti torjui ja puolustuksesta noussut Jesse Saari viimeisteli kärppänä paluupallon maalivahdin selän taakse.

Kokoonpano: Niclas Lindholm, Jesse Saari, Markus Moisio (59' Lauri Jaatinen), Jonne Timoskainen, Mikko Noronen, Eetu Kokkinen (59' Nico Eskola), Aleksi Sinkkonen, Sami Helander (69' Saku Leinonen), Tomi Kohonen, Joni Murtomaa (82' Ercan Alkovac), Severi Murto(79`Ari Uusikari).

Kuvassa Joni Murtomaa, joka teki ottelussa hattutempun.

Akatemialle maukas voitto

NJS/HyPS Akatemia – Etelä-Karjala Akatemia 4-0 (2-0)

Klaukkalan tekonurmi sunnuntai 17.1.2010 klo 15.00

Eetu_Kokkinen

NJS/HyPS Akatemia pelasi ensimmäisen ottelunsa joulutauon jälkeen Klaukkalassa pikku pakkasessa. Vastassa oli Etelä-Karjalan Akatemia, joka oli pelannut ottelun enemmän, mutta hengitti kotijoukkueen niskaan sarjataulukossa vain pisteen päässä. Lähtötilanne oli joukkueen kannalta hyvä, sillä lähes kaikki pelaajat olivat käytettävissä.

Kotijoukkue aloitti sähäkästi. Puolustus riisti heti avauksesta vastustajalta pallon, toimitti sen parilla syötöllä hyökkäyskulmaan Joni Murtomaalle. Tämä syötti maalin eteen Eetu Kokkiselle, joka kääntyi ja laukoi pallon oikeaan alakulmaan. Alkuvihellyksestä oli kulunut alle minuutti, pakkashuurre vastustajan verkosta oli ravistettu pois ja maali osoittautui lopulta myös voittomaaliksi.

Ottelu jatkui vahvasti kotijoukkueen hallinnassa. Moni tilaisuus kasvattaa johtolukemia jäi pienestä kiinni, kunnes se onnistui 21. minuutilla. Ottelun upein maali syntyi näyttävän ja tehokkaan syöttöyhdistelmän tuloksena. Sen lopuksi Eetu Kokkinen vapautti tarkalla syötöllä yksin läpi puolustajan tontiltaan hyökkäykseen mukaan nousseen Miikka Salosen, joka ei viimeistelyssä erehtynyt. 2-0 jäi puoliaikatulokseksi.

Ottelu olisi voinut ratketa lopullisesti jo paljon aikaisemmin, tilanteita tähän oli kylliksi, mutta kärsivällisyys palkittiin. Toisen puoliajan loppupuolella pelin jo hieman aaltoillessa iskettiin vielä kaksi niittiä karjalaisten arkkuun. Kolmas maali syntyi, kun Nico Eskola syötti Severi Murrolle, joka nosti taitavasti pallon alimman puolustajan yli ja laukoi sitten pompusta 3-0. Nico Eskola lämmitti vielä viisi minuuttia ennen pelin loppua hiukan viluista katsomoa toimittamalla tarkalla ”kärkkärillä” Severi Murron tarjoaman syötön maalin takakulmaan. 4-0 jäi tulokseksi aikakirjoihin.

Ottelu oli koko ajan kotijoukkueen ohjissa ja tappioton ottelusarja jatkui. Seuraava vastustaja on sarjaa johtava KymP Akatemia, joka kohdataan lauantaina 23.1. pienessä kotihallissaan Kotkassa.

Kokoonpano: Otso Knuuttila (81' Heikki Surakka), Miikka Salonen (46' Jesse Saari), Markus Moisio, Mikko Noronen, Jonne Timoskainen, Tomi Kohonen, Aleksi Sinkkonen (78' Sami Helander), Saku Leinonen (45' Lauri Jaatinen), Severi Murto, Joni Murtomaa (56' Nico Eskola), Eetu Kokkinen (56' Verneri Teppo)

Kuvassa: Eetu Kokkinen (oik.) punomassa Kari Laukkasen kanssa kuvioita. Eetu teki alle minuutissa voittomaalin Etelä-Karjala Akatemiaa vastaan.