NJS naisille voitto kärkikamppailussa

NJS:n naisten joukkue nosti huomattavasti tasoaan viikon takaisesta tappioon päättyneestä Honka/2 pelistä ja voitti lauantaina Leppävaaran stadionilla lohkoa johtavan FC Espoon lukemin 1-3 (0-0).

Ottelu alkoi FC Espoon hallinnassa, mutta todella vaarallisia maalitilanteita se ei pystynyt luomaan. Muutama hyvä laukaus kohdistui maalin ohi. Pikkuhiljaa NJS:kin pääsi peliin mukaan ja hallitsi välillä pelillä. Lähinnä maalintekoa olivat Reanna Leoni, joka pääsi laidasta murtautumaan läpi, mutta viimeistely ontui ja Paula Kantelinen, joka kulman jälkitilanteesta ohjasi maalin ohi. NJS sortui ensimmäisellä puoliajalla liikaa pitkiin syöttöihin, eikä saanut varsinaista pelin rakentamista sujumaan. Kun kumpikaan joukkue ei saanut maalia aikaan, mentiin tauolla maalittomassa tasapelissä.

Toiselle puoliajalle NJS sai pelinsä kulkemaan aivan toisella tavalla kuin ensimmäisellä ja syöttöpelikin alkoi kulkea. 52 minuutilla Cynthia Uwak oli tarkkana ja laukoi 30 metristä yli hieman maalista ulkona olleen FC Espoon maalivahdin Ida Strengelin ja vei NJS:n 0-1 johtoon. Maalin jälkeen Cynthia Uwak pelasi itsensä parikin kertaa hyvään maalintekopaikkaa, mutta FC Espoon puolustus pelasti molemmilla kertaa viime hetkellä. 63 minuutilla Emma Rantamaa ja vastustajan puolustaja juoksivat kilpaa pallon perässä kohti FC Espoon maalia. Emman ahdistamana puolustaja yritti pelata pallon omalle maalivahdille, mutta ohjaus menikin omaan maaliin. 0-2 tilanteessa NJS vetääntyi liikaa puolustukseen ja FC Espoon sai pelin hallinnan itselleen. 73 minuutilla FC Espoon kulmapotkusta pallo kimpoili NJS:n maalin edessä ja päätyi NJS:n puolustuksen kautta omaan maaliin. FC Espoo jatkoi hallintaansa, mutta viisi minuutia FC Espoon maalista Tytti Kemppainen laukoi vastahyökkäyksen päätteeksi Cynthia Uwakin syötöstä numeroiksi 1-3. Maalin jälkeen NJS sai pelinsä rauhoittumaan ja loppupelin onnistui varmistelemaan voittoa. Näin arvokas vierasvoitto NJS:lle.

Tuloksen myötä lohkon kärkikamppailu tiivistyi entisestään. FC Espoon ja NJS:n lisäksi nousukarsintataistelussa sarjakauden puolivälissä ovat tiukasti mukana myös FC Viikingit ja HJK/2, jonka NJS kohtaa seuraavaksi kotonaan Klaukkalan nurmella lauantaina 29.7. alkaen klo 13.

NJS:n kokoonpano: Annika Kulha, Emmiina Taivassalo, Paula Kantelinen, Henrietta Helanne, Rosa Lesch, Heidi Rajakko, Tia Laine, Reanna Leoni, Tytti Kemppainen, Emma Rantamaa (82 min Henna Suorela), Cynthia Uwak

Cynthia Uwak oli jälleen vastustajan jatkuvana kiusana. Tällä kertaa vastassa FC Espoon kapteeni Eerika Marmo. Kuva Risto Lampinen.