NJS käynnistää miesten edustusjoukkueen päävalmentajan haun kaudelle 2017-2018

Käynnistimme NJS:ssä vuosi sitten “Palokärkisydän sykkii” -hankkeen, jonka tarkoitus on nostaa miesten edustusjoukkue Kakkoseen ja naisten edustusjoukkue Ykköseen. Tavoitteemme on myös pysyä näillä tasoilla ja se edellyttää jatkuvaa, systemaattista tekemisen tason nostoa. Molemmat edustusjoukkueet ovatkin pelanneet tänä vuonna hienosti ja tehneet myös tulosta. Naiset ovat lohkossaan toisena tasapisteissä lohkoykkösen kanssa ja miehet johtavat lohkoaan. On myös mukava todeta, että tulosten lisäksi myös joukkueiden taustojen tekeminen on kehittynyt roimasti ja katsomossa on ollut väkeä ja tunnelmaa. Palokärkisydän selkeästi sykkii.

 

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja tulee vaihtumaan ensi kaudeksi. Jo useamman vuoden miehiä valmentanut seuran valmennuspäällikkö Mikko Mane Manninen keskittyy ensi vuodesta alkaen valmennuspäällikön tehtäviin. “Edustusjoukkueiden menestymisen lisäksi haluamme seurana tarjota myös yhä laadukkaampaa pelaaja- ja valmentajakehitystä. Seuran urheilutoiminnan kehittämisessä valmennuspäällikkö on aivan keskiössä ja uuden valmennuslinjan haasteet ovat sen verran suuret, että niihin pitää pitää kyetä keskittymään täysipainoisesti. Olemme Manen kanssa yhdessä päättäneet käynnistää miesten joukkueen uuden päävalmentajan haun”, toteaa NJS:n urheilutoimenjohtaja Tatu Purme.

 

”Usein edustusjoukkueiden päävalmentajien vaihdosta ei kerrota kesken kauden. Koska haluamme saada Manen mukaan valmentajarekryyn ja hoitaa asian avoimesti, päätimme kertoa ensi kauden valmentajamuutoksista ajoissa”, Tatu jatkaa. “On myös hyvä muistaa, ettei Mane häviä mihinkään vaan valmennuspäällikön roolissa hänen tehtäviinsä kuuluu edelleen edustusjoukkueiden sparraaminen ja tukeminen”.

 

Valmennuspäällikkö Mikko Manninen, minkälaista valmentajaa NJS hakee?

 

”Edustusjoukkueemme tehtävä on tarjota ennen kaikkea kilpatason pelipaikka omille kasvateillemme. Käytännössä edustusjoukkueessa tulee myös tulevina vuosinakin olemaan paljon juniori-ikäisiä pelaajia ja keski-ikäkin pysyy jatkossakin matalana.”

 

Haemme ennen kaikkea seuraavaa:

 

  • tulosta tekevää pelaajien kehittäjää
  • valmentajaa, joka uskaltaa antaa nuorille vastuuta
  • todellista pelin ja futiksen ymmärtäjää, joka ”puhuu” jalkapalloa
  • kunnianhimoista ja eteenpäin haluavaa valmentajaa, joka ehkä vielä etsii näytön paikkaa päävastuullisena (saa myös olla kokemusta)
  • kaveria luomaan jatkumoa, odotamme sitoutumisvalmiutta vähintään 2 vuodeksi
  • vahvan pelaajataustan omaavaa kaveria, jolla on mahdollisesti kokemusta valtakunnallisten sarjojen tasolla valmentajana toimimisesta
  • valmentajaa, joka pystyy ehkä tuomaan muutaman sopivan vahvistuksen joukkueeseen mukanaan

 

No mitä me tarjoamme?

 

  • sauman näyttää
  • potentiaalisen ympäristön (eteenpäin haluava seura, jossa asiat toimivat, vahvan juniorityön)
  • toimivat ja asiantuntevat joukkueen taustat (joukkueenjohto, 2. valmentaja, fysiikkavalmennus, yms)
  • upeat olosuhteet (Klaukkalan lämmitettävä tekonurmi uusittu 7/2017, seuran oma halli, jossa 2016 uusittu tekonurmi, oma erinomainen nurmikenttä)
  • mahdollisuuden päästä laajemmin mukaan seuratoimintaan (ei vaatimus)
  • ja tietysti yhdessä sovittavan korvauksen tekemisestä ja tuloksesta

 

Naisten päävalmentajan Pauliina “Pade” Miettisen sopimus on voimassa vielä ensi kauden.