NJS naiset ykkösdivisioonan nousukarsintohin

NJS:n naisten joukkue selvitti tiensä ykkösdivisioonan nousukarsintoihin pelaamalla tasan 1-1 (0-0) FC Espoon kanssa.

Ennen peliä kuvio oli selvä: NJS johti lohkoa kolmella pisteellä ennen FC Espoota ja voittaisi lohkon, jos se ei häviä tälle yli kolmella maalilla. Lisäksi FC Espoolla oli oljenkortena mahdollinen parhaan lohkokakkosen sija. Tämä vaati, ettei Fc Sport-j voittaisi omaa otteluaan omassa lohkossaan ja FC Espoo voittaisi NJS:n. Tätä taustaa varten ei ollut yllätys, että FC Espoo lähti otteluun vauhdilla ja NJS puolustavammalla taktiikalla antaen pallohallinnan suureksi osin FC Espoolle. Ensimmäinen puoliaika oli pääasiassa FC Espoon hallintaa. NJS:lla oli pari hyvää tilannetta kulmien jälkitilanteissa ja Cynthia Uwak pääsi kerran murtautumaan vaarallisesti FC Espoon rangaistusalueelle, mutta FC Espoon puolustus onnistui estämään laukauksen. FC Espoon tilanteet tulivat parista keskityksestä, joihin hyökkääjät eivät aivan yltäneet. Vaarallisin oli, kun viitisen minuuttia ennen taukoa Veera Sipari puski hieman ohi.

Heti toisen puoliajan alussa Cynthia Uwak sai pallon FC Espoon avauksen jälkeen. Harhautettuaan muutaman pelaajan, hän sai vapauttavan syötön Henna Suorelalta ja läpiajon päätteeksi laukoi pallon maaliin ohi FC Espoon maalivahdin Ina Hietalan. Nelisen minuuttia myöhemmin FC Espoon Iida Pesonen pelasi itsensä vapaaksi parissa kymmenessä metrillä hienolla Zidane-harhautuksella ja laukoi maalin takanurkkaan tasatulokseksi 1-1.

Ottelun luonne pysyi aika lailla samana kuin ensimmäisellä puoliajalla, mutta NJS otti toisella puoliajalla kuitenkin selvästi aktiivisemman roolin, eikä tyytynyt pelkästään puolustamaan. Tämä oli kostautua 71 minuutilla, kun FC Espoon Sara Jaatinen pääsi läpi, mutta hänen nostonsa NJS:n maalivahdin Anette Helanteen yli meni niukasti maalin ohi. Vaikka FC Espoo painoi, NJS onnistui ohjaamaan heidän hyökkäyksensä laitoihin ja estämään pahimmat laukaukset. Kun lisämaaleja ei tullut, ottelu päättyi 1-1 tasapeliin, mikä tiesi NJS:n lohkovoittoa ja FC Espoolle lohkon toista sijaa jo toisena peräkkäisenä vuotena.

FC Espoo pelasi ottelussa joukkueena paremman näköistä jalkapalloa, mutta NJS oli päättänyt taistella koko ottelun täysillä hakematta tyylipisteitä. Näin jokainen pelaaja tekikin sovittua taktiikkaa noudattaen ja tämän ansiosta pelissä ei missään vaiheessa oikeastaan ollut sitä riskiä, että NJS ottaisi ottelusta murskatappion ja menettäisi lohkovoiton. Maalivahti Anette Helanne jatkoi siitä, mihin oli jäänyt edellisessä ottelussa ja otti varmasti kiinni kaiken otettavissa olleen ja poimi keskitykset suurella itsevarmuudella.  Palkintoraati palkitsi NJS:sta laitapakki Rosa Leschin ja FC Espoosta maalintekijä Iida Pesosen.

Koko kautta taaksepäin peilaten, voi todeta, että vaikka Cynthia Uwak on tehnyt yli puolet joukkueen maaleista, viime kädessä joukkueen yhteinen taistelu on vienyt joukkueen lohkovoittoon ja sama jatkui sunnuntain pelissä. Joukkueella on ollut välillä vaikeuksia kokoonpanon kanssa, mutta aina siltä on löytynyt taistelutahto otteluihin. Syyskierroksella joukkue voittikin kaikki ottelunsa kahta tasapeliä lukuun ottamatta.

Nousukarsinnat alkavat heti tulevana viikonloppuna ja ratkaisevat toiset ottelut pelataan 7.10. Nousukarsintoihin tiensä selvittivät NJS:n lisäksi lohkovoittajat Turun Pyrkivä ja Joensuun Hertta ja paras kakkonen Fc Sport-j Vaasasta. Näistä NJS kohtaa joko Hertan tai FC Sport-j:n. Vastustaja ja otteluohjelma selviää arvonnan jälkeen maanantai-aamuna.

NJS:n kokoonpano: Anette Helanne, Emmiina Taivassalo, Henrietta Helanne, Heidi Rajakko, Rosa Lesch, Jessika Laakso (86 min. Helena Raitio), Tia Laine, Lotta Kähkölä, Jenna Hippi (90+1 min. Minna Lindbohm), Henna Suorela, Cynthia Uwak

NJS:n Rosa Lesch (vas.) ja Henna Suorela tiukassa väännössä FC Espoon Maria Soriano Mendezin (vas.) ja Essi Rauhamaan kanssa. Kuva: Risto Lampinen