Otteluennakko: Naisten Ykkösdivarin nousukarsinta NJS – FC Hertta, Klaukkalan nurmi la 30.9 klo 14.30

Klaukkalan nurmella tehdään lauantaina NJS:n historiaa, kun naisten ykkösdivisioonan nousukarsinta alkaa NJS:n kohdatessa joensuulaisen FC Hertan.

Molemmat joukkueet voittivat oman lohkonsa kolmella pisteellä ennen toiseksi tullutta joukkuetta. FC Hertta sai varmistettua lohkovoittonsa jo kierros ennen sarjan päättymistä, kun NJS varmisti voittonsa vasta viimeisellä kierroksella. Maalierotkin ovat joukkueilla lähes samat. NJS teki kaksi maalia enemmän, mutta päästi kahdeksan enemmän. Otteluja kohden FC Hertta on tehnyt enemmän maaleja ja päästänyt vähemmän. Lohkoja ei tietenkään voi täysin verrata ja niiden tuloksista voi vetää turhan pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Joukkueille on myös yhteistä, että molemmilla on lohkojensa maalikuningatar, NJS:ssa Cynthia Uwak 35:llä ja FC Hertalla Kia Voutilainen 22 maalillaan.

FC Hertalla on pitkä matka Joensuusta Klaukkalaan, mutta pohjoislohkossa pelanneena joukkue on tottunut jopa pidempiin pelimatkoihin. Tässä sillä on nousukarsinnassa selvä etu verrattuna NJS:aan, jonka pisin pelimatka oli tällä kaudella vain Lahteen asti.

NJS:lla on joukkueessa hyvä henki ja pelaajat odottavat nousukarsintaa innoissaan. Terveystilanne joukkueessa on hyvä, umpisuolen puhkeamisesta toipuva maalivahti Annika Kulha on ainoa varmasti joukkueesta pois oleva, kuten myös koko kauden sivussa ollut Heidi Hellgrén . Lisäksi Julia Jokirannalla on ollut ongelmia polvensa kanssa. Anette Helanne on korvannut Annikan jo kahdessa pelissä erinomaisesti, joten sen suhteen joukkueella ei ole huolia.

Joukkue toivoo kauden viimeiseen kotiotteluun ennätysyleisöä. Joukkue tarvitsee kaiken tuen saadakseen ottelusta hyvän lähtökohdan viikon päästä sunnuntain Joensuussa pelattavaan toiseen osaotteluun. Tervetuloa paikalle tekemään nurmijärveläistä jalkapallohistoriaa!