NJS naisille tappio nousukarsinnassa

NJS:n naisten joukkue hävisi ykkösdivisioonan nousukarsinnassa ensimmäisen osa-ottelun joensuulaiselle FC Hertalle luvuin 0-1 (0-1).

Ottelu alkoi tasaisena ja pikku hiljaa NJS otti pallonhallinnan itselleen. Todella vaarallisia tilanteita se ei kuitenkaan saanut luotua. FC Herttakin sai pelistä kiinni ja 18 minuutilla Tiia Tarsa pääsi sijoittamaan maalinedustalta pallon maaliin ja joukkueen 0-1 johtoon. Puoliaika pysyi loppuun asti tasaisena NJS:lla ollen lievä pallonhallinta.

Toiselle puoliajalle NJS lähti hakemaan tasoitusta ja voittoa. Se saikin pari hyvää hyökkäystä aikaa, muttei todella vaarallisia maalitilanteit

a. Noin tunnin pelin jälkeen peli alkoi kääntyä enemmän FC Hertan hallintaan. Muutamasta hyvästä paikasta huolimatta sekään ei saanut lisämaaleja aikaan. Näin ottelu päättyi FC Hertan ansaittuun 0-1 voittoon.

FC Hertan liikkuva ja aktiivinen peli selvästi yllätti NJS:n, joka ei saanut peliään kunnolla toimimaan. Tia Laine ja Lotta Kähkölä tekivät hyvää työtä keskikentän pohjalla, mutta siitä ylöspäin avaavat syötöt hyökkäykselle jäivät uupumaan. FC Hertta oli tehnyt kotiläksynsä hyvin ja ei antanut Cynthia Uwakille yhtään ylimääräistä tilaa. Laineen ja Kähkölän lisäksi peliinsä voivat olla muita enemmän tyytyväisiä taas rajusti töitä tehnyt Henrietta Helanne ja joukkueen parhaana palkittu maalivahti Anette Helanne. Myös Henna Suorela oli aktiivinen laidassa, muttei hänkään saanut vaarallisia tilanteita aikaan. FC Hertan parhaana palkittiin NJS:n puolustukselle koko ajan vaikeuksia aiheuttanut Henni Rinkinen.

Toiseen osa-otteluun NJS:n täytyy saada selvästi parantaa peliään ja saada se sille tasolla, millä se on parhaimmillaan ollut. Positiivista on, että tappio oli vain 0-1, joten mitään ei ole vielä menetetty. Jos NJS olisi hävinnyt hyvällä pelillä, voisi joukkueelle aihetta huoleen. Mutta nyt sillä ei ole kuin parannettavaa, joten joukkue lähtee taistelumielellä ensi sunnuntain toiseen osa-otteluun. Lisähuolta joukkueelle toi Heidi Rajakon loukkaantuminen, jolta murtui solisluu hänen kaatuessaan maahan. Näin hänen kautensa on ohi.

NJS:n kokoonpano: Anette Helanne, Emmiina Taivassalo, Henrietta Helanne, Heidi Rajakko (75 min Jessika Laakso), Rosa Lesch, Lotta Kähkölä, Tia Laine, Henna Suorela (75 min Jenna Hippi), Tytti Kemppainen, Emma Rantamaa, Cynthia Uwak

Henrietta Helanne taisteli jälleen vahvasti puolustuksessa. Vasemmalla NJS:sta Emmiina Taivassalo. Kuva Risto Lampinen