NJS naisten nousu jäi haaveksi

NJS:n naisten joukkue ei onnistunut kääntämään voitokseen kotiottelun 0-1 häviötä FC Herttaa vastaan, vaan hävisi selvästi 6-0 (2-0). Näin FC Hertta nousi ensi kaudeksi ykkösdivisioonaan yhteistuloksella 7-0.

NJS valitsi otteluun hyökkäävän 3-4-3 taktiikan tavallisen 4-2-3-1 sijaan, kun tavoitteena oli hakea voitto. Molemmat joukkueet aloittivat ottelun vauhdilla, mutta peli oli lievästi FC Hertan hallinnassa. Vähitellen NJS:kin pääsi peliin mukaan ja kerran Cynthia Uwak pääsi laukomaan vaarallisesti. 14 minuutilla FC Hertta loi hyvän hyökkäyksen laidan kautta, jonka päätteeksi Vilma Penttilä pääsi vapaaseen laukaisupaikkaan ja laukoi vastustamattomasti oikeaan ylänurkkaan. Peli pysyi tasaisena ja kovavauhtisena molempien joukkueiden antaessa kaikkensa. 43 minuutilla jo edellisessä pelissä loistanut FC Hertan Henni Rinkinen pääsi läpi ja nosti pallon maaliin. Näin tauolle mentiin tilanteessa 2-0.

Toiselle puoliajalle molemmat joukkueet edelleen tulivat vauhdilla ja NJS:kin pääsi luomaan tilanteita. Nousukarsinta ratkesi käytännössä 61 ja 62 minuutilla, kun Henni Rinkinen ja Kia Voutilainen minuutin välein pääsivät ohjaamaan läheltä maalit. Loppu ottelusta oli periaatteessa muodollisuus, mutta joukkueet kuitenkin jatkoivat tosissaan pelaamista loppuun asti. 74 minuutilla Aino Kaltiainen laukoi vapaapotkusta 5-0 ja 78 minuutilla Kia Voutilainen ohjasi kulman jälkitilanteesta hetkeä aiemmin kentälle tulleen Annikan Kulhan käsistä pudonnen pallon maaliin. Lopussa NJS antoi peliaikaa kaikille penkillä olleille ja joukkueen peli jopa hieman piristyi. Lopussa Cynthia Uwak pääsi puskemaan kulmasta, mutta FC Hertan maalivahti Satu Pitkänen torjui maaliviivalta.

FC Hertta oli selvästi paras kakkosen joukkue, jonka NJS on tällä kaudella kohdannut ja täysin ansaitsee paikan ykkösdivisioonassa. Joukkue on nuori ja sille voi ennustaa menestystä ykkösdivisioonassa. NJS:n peli itse asiassa piristyi kotiottelusta ja siinä mielessä loppunumerot olivat turhankin rumat, jos ne taas Klaukkalassa viikko sitten jopa mairittelivat NJS:aa. NJS:n valmennusjohto antoi pelin jälkeen täyden tunnustuksen FC Hertan pelille ja oli myös sitä mieltä, että parempi joukkue voitti. Cynthia Uwak palkittiin NJS:n parhaana. Henna Suorela myös pelasi pirteästi laidalle. Joukkueelle pitää antaa tunnustus loppuun asti yrittämisestä, vaikka numerot olivat lopussa rumat.

Tappiosta toivuttuaan, kun joukkue pystyi analysoimaan kautta, se antoi itselleen kaudesta kiitettävän arvosanan. Keväällä ei vielä olisi voinut uskoa, että joukkue pääsisi kauden päätteeksi nousukarsintaan. Vaikka syyskaudella joukkue voitti kaikki ottelunsa kahta tasapeliä lukuun ottamatta, se kärsi kuitenkin paljon vastoinkäymisiä loukkaantumisten muodossa. Lisäksi avauksen pelaajista Emma Rantamaa ja Paula Kantelinen muuttivat ulkomaille. Näihin nähden joukkue venyi loppukauden aikana hienosti. Loukkaantumisten takia uudet pelaajat saivat mahdollisuuden näyttää. Näistä etenkin Anette Helanne maalissa käytti tilaisuutensa ja pelasi loppuun asti huikean kauden.

NJS:n kokoonpano: Anette Helanne (76 min. Annika Kulha), Emmiina Taivassalo, Henrietta Helanne, Rosa Lesch, Jessika Laakso (80 min Nea Kujala), Tia Laine, Lotta Kähkölä (80 min Helena Raitio), Henna Suorela, Jenna Hippi (80 min Kiia Rönkkö), Tytti Kemppainen, Cynthia Uwak 

NJS:n Lotta Kähkölä (vas.), Tytti Kemppainen ja Cynthia Uwak taistelevat pallosta FC Hertan Henni Rinkisen kanssa. Kuva Risto Lampinen