NJS uusii valmentajakoulutustaan – yhdessä Espoon Palloseuran kanssa

Viime kausi oli tuloksellisesti NJS:n historian upein. Se on ollut valmentajien ja pelaajien kovan työn takana. Suunta on siis oikea, mutta tasoa pitää kyetä edelleen nostamaan, jos haluamme pärjätä tulevaisuudessa ja tarjota pelaajillemme huippuluokan paikan kehittyä. Olemme esim. asettaneet tavoitteeksi, että puolet D-ja C-juniorijoukkueidemme kilparyhmistä pelaisi valtakunnan korkeimmalla sarjatasolla 2021.

Me NJS:ssä uskomme, että valmennuksen laatu on tärkein avaintekijä kohti parempaa pelaajakehitystä. Tämän takia tulemme panostamme merkittävästi valmennuksen laatuun.

Monet jalkapalloseurat ovat lähteneet ratkaisemaan asia omilla valmennusmetodeilla. Me NJS:ssä kuitenkin näemme, ettei oma valmennusmetodi ole itseisarvo vaan se, että se toimii käytännössä. Tämän johdosta meillä on ilo kertoa, että aloitamme aivan uudenlaisen seurayhteistyön Espoon Palloseuran (EPS) kanssa. Otamme tulevan talven aikana NJS:ssä käyttöön EPS:ssä käytössä olevan valmennusmetodin ja käynnistämme siihen liittyvät koulutukset jo marraskuussa.

Tutkimme viime kevään ja kesän aikana erilaisia vaihtoehtoja ja EPS:n tekemä työ vakuutti meidät. Olemme erittäin otettuja EPS:n tarjoamasta mahdollisuudesta, toteaa NJS:n urheilutoimenjohtaja Tatu Purme. EPS ajattelee monelta osin asioista samalla tavoin kuin me ja haluaa avoimesti jakaa oppejaan meidän kanssa. Olemme todella innoissamme asiasta.

Valmennusmetodin pääkouluttajana toimii espanjalainen José Riveiro. José toimii vuoteen 2014 asti espanjalaisen Celta Vigo:n urheiluakatemian valmentajan. Valmennusmetodin taustat tulevat siis Espanjasta. Koulutukset alkavat jo marraskuun 2017 aikana ja niihin voivat osallistua kaikki NJS:n valmentajat.

NJS, niin kuin jokainen muukin jalkapalloseura haluaa kehittyä jatkuvasti. Pohdimme, että meidän tulisi tehdä asioita erilailla kuin muut, jos haluamme kehittyä muita nopeammin. Yhteistyömme EPS:n kanssa on jotain uutta, mitä Suomessa ei ole vielä tehty. Uskomme tämän yhteistyön kehittävän valmentajiamme ja lopputuloksen pitäisi näkyä kentällä parin vuoden kuluttua. Nyt pystymme tarjoamaan seuran valmentajille jatkuvaa koulutusta, lisää valmennuspäällikkö Mikko Manninen.