N1 kartutti pistesaldoaan kärkijoukkueiden kustannuksella

 In Etusivu, N1, NJS

NJS:n naisten joukkue onnistui kartuttamaan pistesaldoaan neljällä pisteellä pelaamalla ensin sunnuntaina sarjakärki HPS:aa vastaan tasan 3-3 (1-1) ja sitten voittamalla keskiviikkona sarjakolmosen FC Viikingit 1-0 (1-0).

HPS-pelissä ensimmäinen puoliaika oli varmaan parasta peliä, mitä NJS:n peleissä on tällä kaudella nähty, kun molemmat joukkueet pyrkivät pelaavaan pelityyliin. 41 minuutilla NJS:n puolustus ei saanut purettua tilannetta omalla maalilla ja HPS:n Aino-Marja Lehtinen pääsi laukomaan 1-0. Vain kolme minuuttia myöhemmin NJS kuittasi, kun Emma Rantamaa pääsi läpi Iina Taipaleen syötöstä ja ohjasi ohi maalivahdin 1-1.

Toisella puoliajalla molempien ote hieman herpaantui ja peli ei ollut enää niin tarkkaa. Tämän seurauksena toisella puoliajalla 11 peliminuutin jälkeen oli seitsemän minuutin hurlumhei-hetki, jolloin molemmat joukkueet tekivät kaksi maalia. Ensin Aino-Marja Lehtinen laukoi HPS:n johtoon. Neljä minuuttia siitä Tytti Kemppainen tasoitti pelin kauden ensimmäisellä maalillaan ja siitä kaksi minuuttia myöhemmin Kaisa Ranki vei NJS:n johtoon. Mutta vain minuuttia myöhemmin HPS:n Kaisa Aalto pääsi vastapallosta laukomaan 3-3, mikä jäikin lopputulokseksi. Tulosta voi pitää oikeutettuna, vaikka etenkin NJS:lla oli tilaisuuksia lisämaaleihin. NJS:n osalta oli hyvä, että kärjet Emma Rantamaa ja Tytti Kemppainen saivat tehtyä kauden ensimmäiset maalinsa. Varsinkin Tytiltä putosi selästä varmasti iso apina.

Kolme päivää myöhemmin NJS kohtasi Klaukkalassa viime vuotisen lohkovoittajan FC Viikingit ja sai täydet pisteet voittamalla Kaisa Rankin maalilla 1-0.

Maali tuli 27 minuutilla tyypilliseen Kaisan tapaan, kun hän murtautui laidasta läpi ja laukoi voimalla ohi maalivahdin takanurkkaan. Ottelu kaiken kaikkiaan oli täyttä NJS:n hallintaa, mutta ottelua ratkaisevaa lisämaalia ei saatu tehtyä lukuisista paikoista huolimatta. Viikinkien paikat NJS:n puolustus sai hoidettua yhdessä maalivahti Annika Kulhan kanssa.

Vähän pisteitä tuoneiden kevätkauden viimeisten pelien jälkeen neljä pistettä syyskauden kahdesta ensimmäisestä ottelusta kärkikastin joukkueita vastaan antaa hyvän potkun loppukaudelle. Ensimmäisenä tavoitteena joukkueella on varmistaa sarjapaikka mahdollisimman pian ja sitten pelata hyvä loppukausi. Kärkisijoille pääsy vaatii jo apua muiltakin joukkueilta.

Kotiottelut jatkuvat Klaukkalan nurmella jo torstaina 11.8. klo 18.30 MPS/2:ta vastaan.

NJS:n kokoonpano HPS-pelissä: Annika Kulha, Emmiina Taivassalo (90+2 min Helena Raitio), Paula Kantelinen, Henrietta Helanne, Rosa Lesch, Iina Taipale, Kaisa Ranki, Tytti Kemppainen, Minja Raudoskoski (66 min Sanna Miettinen), Jenna Hippi, Emma Rantamaa (85 min Heidi Hellgrén)

NJS:n kokoonpano FC Viikingit-pelissä: Annika Kulha, Emmiina Taivassalo, Paula Kantelinen, Henrietta Helanne, Rosa Lesch, Katri Nieminen, Iina Taipale, Kaisa Ranki, Tytti Kemppainen, Minja Raudoskoski (13 min Jenna Hippi), Emma Rantamaa (88 min Ella Taurovaara)

Recent Posts