Cynthia Uwak NJS:aan

 In Etusivu, N1, NJS

NJS:n naisten joukkue sai kovan luokan vahvistuksen, kun se solmi Cynthia Uwakin kanssa kauden loppuun asti kestävän sopimuksen. Sopimus pitää sisällään yhden optiovuoden. NJS:aan Uwak siirtyy Naisten liigan Åland Unitedistä, missä hän on pelannut viimeiset neljä vuotta. Siellä hän voitti Suomen mestaruuden vuonna 2013. Samana vuonna hän oli Naisten Liigan paras maalintekijä. Lisäksi hänellä on kaksi Suomen mestaruutta PK-35:n riveissä vuosilta 2011 ja 2012. Hänellä on myös Ranskan mestaruus vuodelta 2009 Olympique Lyonnaisen riveissä ja Afrikan mestaruus vuosilta 2004 ja 2006. Hänet on valittu Afrikan parhaaksi pelaajaksi vuosina 2006 ja 2007. Vuoden 2006 Afrikan mestaruusturnauksessa Uwak teki Nigerian riveissä kuusi maalia ja hän oli samana vuonna ehdolla myös FIFAn vuoden pelaajaksi [1]. Lopullisessa äänestyksessä Uwak sijoittui sijalle 11. Hän on edustanut Nigeriaa myös mm. naisten MM-kisoissa 2007 ja Pekingin kesäolympialaisissa 2008.

NJS:aan Uwakin sai ennen kaikkea se, että joukkueen valmentajana on Pauliina Miettinen, joka oli PK-35:n valmentajana sen mestaruusvuosina 2011 ja 2012, jolloin Uwak oli joukkueessa mukana.

“On hienoa saada Uwakin kaltainen jännittävä pelaaja Nurmijärvelle pelaamaan. Uwak on nopea ja arvaamaton hyökkääjä, josta tulee olemaan paljon hyötyä joukkueellemme. Uwak on myös mahtava persoona ja hän sopii hyvin hyvähenkiseen ryhmäämme mukaan.”, kommentoi joukkueen valmentaja Pauliina Miettine Uwakin siirtoa.

Naisten joukkue alkaa olla pääasiassa kasassa. Joukkueessa on nyt 26 sopimuspelaajaa. Joukkue lähtee tulevaan kauteen hyvällä kokoonpanolla ja talven harjoituksissa on ollut hyvä syke ja meininki.

Recent Posts