Ennakko: FC Viikingit – NJS

 In M1, M1 Ennakot, NJS

Vuosaaren Nurmi keskiviikko 30.5. klo 18.30

Kakkosen kevätkierros on ohittanut puolivälin ja NJS:n seuraava vastustaja on FC Viikingit. Nyt Viikingit kohdataan heidän kotikentällään Heteniityn montussa, jossa isännät pelasivat kaudella 2007 tähän mennessä ainoan veikkausliigakautensa. Edellinen kohtaaminen tapahtui viime kesänä Klaukkalan nurmella Suomen Cupin merkeissä. Silloin NJS meni ensimmäisellä puoliajalla 2–0 johtoon, mutta Viikingit tasottivat toisella. Puolen tunnin  jatkoajalla Viikingit tekivät vielä kaksi maalia ja NJS yhden.

Tuon ottelun kentällä esiintyneestä 14 Viikinki-pelaajasta 12 jatkaa edelleen Vuosaaressa. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että puuttuvat kaksi, Bob Diasonama ja Emongo Osongo, pelaavat nyt hyvällä sykkeellä NJS:ssä.

FC Viikingit erosi omaksi jalkapallon erikoisseurakseen 1997 nuoreen lähiöön vuonna 1965 perustetusta urheiluseura Vuosaaren Viikingeistä. Samalla käynnistyi hyvä kehitys; Viikinkien nykyinen päävalmentaja Aleksander Baranov nosti joukkueen pikavauhtia Kolmosesta Ykköseen. Viikingeissä on valmentanut muitakin tuttuja nimiä kuten maajoukkueen nykyinen päävalmentaja Markku Kanerva, joukkueen Veikkausliigaan nostanut ja siellä valmentanut Jari Europaeus, nykyinen FC Lahden valmentaja Toni Korkeakunnas ja nyt taas Baranov. Viikingit kärkkyi Ykköseen putoamisen jälkeen muutaman kerran nousua takaisin liigaan, mutta jäi aina täpärästi Ykköseen. Talous ei kestänyt ja vuoden 2015 joukkue pelasi taas Kakkosessa. Lohkovoitto heltisi taas viime kaudella, mutta Ykkösen nousukarsinnoissa Klubi 04 vei paikan.

Ykköseen FC Viikingit varmasti tähtäävät, vaikka kausi ei ole ehkä aivan toiveiden mukaisesti käynnistynyt. Nyt joukkue on sarjataulukossa kolmantena tasapisteissä FC Vaajakosken ja NJS:n kanssa, joten panosta keskiviikon kamppailussa on molemmin puolin.

Viikingit aloittivat kauden voittamalla PKKU:n niukasti 1–2, hiukan yllättäen JäPS haki täyden pistepotin Kartanon tekonurmella (1–3). Vaajakoskella tuloksena oli pistejako maalittomalla tasapelillä ja sama tulos jäi voimaan Gnistania vastaan Oulunkylässä. Nollapelien välissä Viikingit murskasi LPS:n 1–9, mikä kohensi heidän maalieronsa lukemiin 15–7.  

Edellisen pelin Viikingit pelasi Gnistania vastaan lauantaina ja NJS LPS:ää vastaan sunnuntaina. Kotikenttä ja hiukan pitempi tauko ovat isäntäjoukkueen etu, mutta tutkimukset pitävät kolmea vuorokautta juuri ja juuri riittävänä.

Mielenkiintoisia nimiä Viikingeissä ovat täksi kaudeksi kärkeen hankittu Cheikh Toure, viime vuonna kaksi maalia NJS:n verkkoon tehnyt Mixu Paatelaisen poika Joel ja yhden tehnyt Karim Jmaaali, Thurlingin veljekset Simon ja Benjamin  sekä puolustuksen kokeneet Teemu Honkaniemi ja kovaa pelaava, korkealle kulmatilanteissa ponnistava kahden maalin isä Pierre Nlate.

Tulosten ja yhden nähdyn pelin (Gnistan–Viikingit) perusteella ei kuitenkaan olisi mikään ihme, jos NJS seuraa  järvenpääläisten, vaajakoskelaisten ja Gnistanin jälkiä hankkimnalla lisää pisteitä Vuosaaresta.

Tino Purme ja viikinkipelaajat vasemmalta Samir Bouroussi, Karim Jmaali ja Joel Paatelainen.

 

Aapo Mäki puskee ja Denys Pervov torjuu. Mäkeä häiritsevät Bob Diasonama ja Joel Paatelainen.

 

Joni Murtomaa vie. Takana Karim Jmaali ja oikealla Rasmus Ranta.

Teksti ja kuvat: Matti Murto

Recent Posts