Ennakko NJS – FC Viikingit

 In M1, M1 Ennakot, NJS

Klaukkalan nurmi perjantai 17.8. klo 19

Hiukan totutusta pelirytmistä poiketen seuraava pelipäivä on perjantai,  aloitusaika klo 19.00, tapahtumapaikka Klaukkalan nurmi ja vastustaja FC Viikingit Vuosaaresta.

Joukkueiden kevätkierroksen yhteenotto Heteniityn kentällä oli NJS:n kannalta hiukan nolo ja päättyi vajaalla viimeiset 25 minuuttia pelaten pelaten isäntien 5–2 (2–1) voittoon. Siinä kävi alussa samoin, kuin viimeksi LPS- pelissä: eli Viikinkien avausmaali syntyi jo kolmannella minuutilla. Silloin NJS kuitenkin tasoitti nopeammin kuin viime lauantaina Laajasalossa.

Toivottavasti tällaisia pelin avauksia ei enää nähdä, ja NJS on hereillä alusta alkaen. Tähän mennessä heti pelin ensi minuuteilla on takaa-ajoasemaan jouduttu liian usein, eikä siihen ole osattu jostakin syystä reagoida. Viikinkien ja LPS:n kolmannen minuutin maalien lisäksi NJS:ää vastaan MP onnistui 4. minuutilla, MiPK 6. minuutilla, PEPO 9. minuutilla ja PKKU 10. minuutilla.

Viikinkien muutama edellinen peli sarjakauden hyvän alun jälkeen ei ole sujunut vuosaarelaisten toivomalla tavalla. Tässä perjantain otteluparilla on paljon yhteistä. Kuudesta Viikinkien viime pelistä kolme on päättynyt tasan (JäPS, MiPK ja Gnistan), kaksi he ovat hävinneet (PEPO ja LPS) ja yhden voittaneet (FC Vaajakoski).  Näissä peleissä Viikingit on tehnyt kuusi maalia ja päästäneet yhtä monta.

Kauden kahdeksasta vieraspelistäkin saldo on ollut tasapelivoittoinen, niitä on neljä (FCV, Gnistan, JäPS ja MiPK). Voittoja ja tappioita on kumpiakin kaksi.

Myös NJS:n seitsemästä kotipelistä  neljä on päättynyt tasan (PEPO, FCV, MYPA ja JäPS). Voittoja on yksi ja tappioita kaksi.

Viikinkien viime viikkojen kolmesta pelistä kaksi päättyi tasapeliin (MiPK ja Gnistan) ja kotipeli LPS:ää vastaan tappioon.

NJS:n kuntopuntarin kolmesta edellisestä pelistä tuloksena oli tasapeli (JäPS), tappio (MiPK) ja voitto (LPS).

Sarjataulukossa Viikingit on kuudentena: 16 ottelua 23 pistettä (6–5–5) ja NJS yhdeksäntenä 15 ottelua ja 17 pistettä (4–5–6 ). Maaliero on Viikingeillä 33–24 ja NJS:llä 17–25. (Viikinkien tehtyjen maalien runsautta selittää paljolti kevätkierroksella LPS:ää vastaan tehdyt 9 maalia.)

Tilastot ja joukkueiden nykykunto viittaavat tasaiseen peliin, joka voi tasapelivoittoisesta lähimenneisyydestä huolimatta kääntyä kummalle joukkueelle tahansa. Viikinkien maalipörssin kärjessä on Joel Paatelainen (8 osumaa), toppari Pierre Nlate on ponnistanut erikoistilanteissa kuudesti maalintekoon. Julius Remes livahti NJS:ää vastaan puolustuslinjan taakse syötettyyn palloon tuhoisin seurauksin kolme kertaa ja kokonaissaldo on Nemanja Bigan tavoin viisi. Cheikh Touren tilillä on neljä maalia. Juhannuksen jälkeen tuosta viisikosta ovat Nlate, Paatelainen ja Remes osuneet jokainen kertaalleen.

NJS:n pelaajatilanne on lähimain ennallaan, Ahmed Said osoittautui vahvistukseksi toppariosastolle ja Mikko Manninen sai voitokkaasta LPS-avauksesta hyvän startin pelin kehittämiseksi. Viikinkien maihinnousu on torjuttavissa, mutta taistelua se tietysti vaatii.

 

Teksti ja kuvat: Matti Murto

Recent Posts