MYPA – NJS 2–0 (2–0)

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

Pettymys Kouvolassa

Täydet pisteet olisivat olleet tarpeen Myllykosken tuliaisina.

MYPA jatkaa muutama vuosi sitten lopetetun paperitehtaan sponsoroiman entisen liigaseuran perinteitä. He pelaavat tekonurmipeitteen saaneella Saviniemen kentällä, jolla on ennen NJS:ää pelannut myös Liverpool. Sitä peliä konkarit katsomossa muistelivat.

Kevätkierroksen ottelu Klaukkalan nurmella päättyi MYPA:n yliajalla tekemän tasoituksen jälkeen 2–2.

NJS aloitti pelin tässä kokoonpanossa:

Emongo Osongo   Markus Tukiainen

Lassi Vainikainen

Keleche Anyamele  Bob Diasonama   Tino Purme   Niko Aittasalmi

Aapo Mäki   Ahmed Said Ahmed   Lauri Bergström (kapt.)

Otso Knuuttila (mv)

Avaukseen palasivat Markus Tukiainen hyökkäämään, Lauri Bergström toppariksi  ja Lassi Vainikainen  hyökkäyksiä tukemaan.

MYPA:n ryhmitys oli suunnilleen sama, mutta he prässäsivät koko kentän alueella, NJS iski kiinni vastustajiin vasta keskikentällä, joten isännille jäi runsaasti tilaa siirrellä palloa omalla alueellaan. NJS:n suunnitelmat äkäisistä vastahyökkäyksistä valuivat kuitenkin hiekkaan, yhtään kohti maalia suuntautunutta laukausta ei saatu ensimmäisellä jaksolla aikaan ja päävalmentaja Mikko Manninen vaihtoi hyökkäyskaksikon puoliajan päätteeksi pois. NJS kyllä hyökkäsi, mutta kokeneen liigajyrän Heikki Pulkkisen johtama MYPA:n puolustus oli ohittamaton ja nuoremmatkin pelaajat tekivät uhrautuvaa työtä niin, että isäntien maalia vartioineella Tuomas Turusella oli helppo päivä.

Yksi NJS:n tilanteista  oli Markus Tukiaisen pusku 24. minuutilla avopaikasta Niko Aittasalmen hyvästä  keskityksestä maalin ohi. Tämä jäikin hänen ainoaksi puskukseen, kuusi muuta tilaisuutta tavoittaa pääpallo MYPA;n puolustusta vastaan olivat pääosin pelkkä muodollisuus ja osallistuminen peliin jotenkin etäistä.

NJS:n puolustus toimi lähes odotetusti, mutta isäntien hyökkäyskalusto oli eri tasolla ja Otso Knuuttila torjui muutaman laukauksen. Kakkosen paras maalintekijä Jukka-Pekka Rämä pidettiin aisoissa, mutta hänen yhteistyönsä Tomi Räikkösen kanssa toimi vaarallisesti.

MYPA:n johtomaali syntyi runsaan puolen tunnin pelin jälkeen. Aapo Mäki suojasi maalipotkun toivossa hiljalleen kohti päätyrajaa vierivää palloa, mutta Tomi Räikkönen vei sen, lainasi hetkeksi Joonas Tiihoselle, pujotteli sitten maalivahdin alueen kulmalle ja keskitykseksi tarkoitettu nosto osui onnekkaasti harhaan  – Otso Knuuttilan yli maalin takanurkkaan.

Seuraava tilanne tuotti Osongolle varoituksen, sillä erotuomari tulkitsi hänen kalastelleen rangaistuspotkua kaaduttuaan kamppailussa Samuli Lindemannin kanssa.

MYPA hyökkäsi jakson lopussa: Rämä syötti Räikkösen läpi, mutta erinomaisesti raatanut Kelechi Anyamele ennätti taas hätiin ja tilanteesta tuli isännille kulmapotku. Sen Heikki Pulkkinen puski pilkun kohdalta kenenkään häiritsemättä kovaa yläriman alle. NJS vartioi aivan muita pelaajia.

Vielä yliajalla Rämä yritti saksipotkua, mutta ei osunut pallon ja joukkueet siirtyivät tauolle 2–0 tilateessa, joka jäi myös lopputulokseksi.

Toiselle jaksolle Joona Tukiainen tuli laitaan ja Eetu Sankkinen kärkeen. Kolmas vaihto 67. minuutilla toi oikealle laidalle Tony Lehtimäen ja nosti Aittasalmen Lassi Vainikaisen paikalle hyökkäykseen. Peli tasoittui toisella jaksolla ja molemmilla joukkueilla oli lyhyitä hallintajaksoja. MYPA:lla oli muutama maukas maalipaikka, mutta puolustus onnistui estämäään osan niistä, osa meni ohi ja loput Otso Knuuttila  torjui.

NJS:n parhaat tilaisuudet siunaantuivat Tino Purmeelle, joka laukoi avopaikasta pilkun tienoilta  Tony Lehtimäen keskityksen yli ja aivan loppuhetkillä Niko Aittasalmelle, jolle Ahmed Said Ahmed puski  kuudentoista alueelle hienosti Bergströmin avauksen. Maalivahti Tuomas Turunen venyi ihmepelastukseen ja kurotti vasemmalla kädellään pallon itselleen ja kavennusmaali jäi katsomon riemuksi syntymättä.

Erikoistilanteista NJS ei saanut aikaan hankaluuksia MYPA:lle. Lopulta NJS sai yrittää viisi kertaa kulmapotkusta ja MYPA neljä. Muutama vapaapotkukaan hyvistä paikoista ei tuonut tulosta.  Vapaapotkutilanteessa vartti ennen täyttä aikaa Rämä repi lujaa Bergsrömin takaa päin kädestä selälleen rankkarialueella, mutta tilanteen varmasti nähnyt tuomari ei reagoinut mitenkään.

MYPA:lla on vankka yleisökannatus. Keskiarvo otteluissa on 750 hengen luokkaa, mutta säästä ja Suomi-Ruotsi maaottelusta huolimatta katsomoon tuli 661 henkilöä. Kakkosessa tämä on hieno lukema, MYPA on seudun ihmisille tärkeä.

Tulos vastasi pelin tapahtumia ja MYPA ansaitsi pisteensä. Se taistelee edelleen lohkovoitosta ja karsintapaikasta Ykköseen. NJS:n nykyinen sijoitus lipsahti taas putoamisviivan alle, sillä PKKU väänsi väkisin jo putoamaan tuomitun LPS:n 0-2 johdon 3-2 voitoksi. Se nosti joukkueen  pisteen NJS:n edelle putoamisviivan paremmalle puolelle. NJS:llä on kuitenkin ottelu vähemmän pelattuna ja kaikki on edelleen tukevasti omissa käsissä. Rästiottelun voitto ensi sunnuntaina viisi pistettä NJS:n takana putoamista vastaan pyristelevää FC Vaajakoskea vastaan  palauttaisi asetelmat taas tolalleen.

MYPA:n valmentaja Jukka Karjalainen kertoi joukkueen valmistautuneen NJS-peliin erityisen huolellisesti. Palaverissa kauden huonon alun jälkeen joukkue päätti tehdä aivan kaiken hiukan paremmin kuin ennen. Sen jälkeen plakkariin on tullut keskimäärin yli 2 pistettä/ottelu. Toimiva resepti.

Niko Aittasalmi kamppailee Simo Majanderin kanssa, joka antoi MYPAn kulmapotkun myös Heikki Pulkkisen (taustalla) 2–0 osumaan.

Teksti ja kuva: Matti Murto

Recent Posts