Ennakko NJS–MP

 In M1, M1 Ennakot, NJS

Klaukkalan nurmi lauantai 15.9. klo 17

Lauantaina NJS:n vieraaksi tulee perinneseura Mikkelin Palloilijat. Joukkueet kohtasivat kauden avausottelussa Hänninkentällä Mikkelissä ja tuolloin NJS sai kauteen unelma-alun venymällä 2–1 voittoon ennakkosuosikista.

Sittemmin lohkon tilanne on edennyt siten, että MP on noussut mukaan taisteluun lohkovoitosta ja NJS taistelee sarjassa säilymisestä. Taistelua on siis lauantaina luvassa koko viikonlopun tarpeiksi. Voitto on molemmille suuri mahdollisuus.

A-lohkon kolme kärkijoukkuetta (JäPS, PEPO ja MYPA) ovat tasapisteissä ja kuusi ensimmäistä (puolet koko lohkon joukkueista) kolmen pisteen sisällä. MP on neljäntenä vain pisteen kärkikolmikon takana.

Pitkään hiertänyt epävarmuus hälveni vihdoin kun Urheilun Oikeusturvalautakunta päätti pitää Palloliiton tuomion voimassa, joten Gnistan menetti kolme pistettä ja putosi kuudenneksi. Teoriassa MP voi voitolla siirtyä lohkon kärkeen, mutta se edellyttää, että JäPS menettää pisteitä FCV:lle, PEPO ja MiPK pelaavat tasan samoin kuin MYPA ja Gnistan. Vain lohkovoitolla pääsee A-lohkosta karsimaan Ykkösen paikasta.

Lohkosta putoaa varmasti LPS, kahta muuta putoajan kohtaloa yrittävät välttää PKKU, NJS ja FCV. Pisteen NJS:n edellä olevalla PKKU:lla on nyt kolmanneksi viimeisellä kierroksella vastassa FC Viikingit ja NJS haluaa uusia edellisen kohtaamisen voiton MP:stä.

Mikkeliläisten kolme edellistä vieraspeliä ovat sujuneet 0–2 voitolla FCV:stä, 4–0 tappiolla PEPOlle ja 1–1 tasapelillä PKKU:ta vastaan. Edellisen pelinsä kotikentällään Viikinkejä vastaan MP voitti 3–2.

NJS aloitti syyskierroksen hyvin, mutta kaksi edellistä peliä, molemmat vieraskentillä, päättyivät tappioon. MYPA voitti 2–0 ja FCV 4–1, joten joukkue lipsahti putoamisviivan väärälle puolelle.

MP:n syömähampaat kauden mittaan ovat olleet Miikka Oinonen ja Lucas dos Santos. Oinonen pelasi toistakymmentä kautta liigaa TPS:n ja KuPS:n riveissä, sitten pari kautta MiPK:ssa ja nyt toista kauttaan MP:ssä. Tilillä on huimat 15 maalia, joten konkarin kanssa on oltava erittäin tarkka. Viimeksi Viikinkejä vastaan syntyi hattutemppu. Tehojen lisäksi hänestä löytyy kovuutta, sillä varoituksia on kertynyt kahdeksan. Ensimmäisen yhteenoton aikaan hän oli pelikiellossa.

Dos Santosin nimiin on merkitty seitsemän maalia ja hän on MP:n korttitilaston kakkonen viidellä keltaisella ja yhdellä suoralla punaisella, joka tuli ottelun viime minuuteilla NJS:ää vastaan.

NJS:n pelaajatilanne näyttää kohtuu hyvälle, mutta jokunen työeste, vähän flunssaa liikkeellä ja Aapo Mäki pelikiellossa. Hänen tilalleen topparikolmikkoon tarvitaan pätevä paikkaaja. On mielenkiintoista  seurata, kenelle Mikko Manninen tärkeän tehtävän uskoo.

Nyt jo lienee selvää, että nurmikentän pakostakin kiihkeä tunnelma ja tapahtumat viihdyttävät, jännittävät ja antavat puheenaiheita pitkälle ensi viikkoon..

Lassi Vainikainen ja Bob Diasonama pallossa, takana Lucas dos Santos. Joukkueiden kevään yhteenotto oli Bob Diasonaman ensimmäinen Kakkosessa NJS:n keskikentällä.

 

Lucas dos Santos, Niko Aittasalmi ja Tino Purme.

Teksti ja kuvat: Matti Murto

Recent Posts