Naisille voitto viimeisessä sarjapelissä

 In Etusivu, N1, N1 Raportit, NJS

Naiset päättivät sarjakauden tyylikkäästi voittamalla FC Honka/2:n 3-1 (0-0) Klaukkalan nurmella lauantaina.

NJS:lle ottelulla ei ollut varsinaista merkitystä, mutta FC Honka/2 taisteli vielä putoamista vastaan. Sillä ei kuitenkaan ollut ratkaisun avaimia täysin itsellään, vaan sarjapaikan säilyminen riippui myös samaan aikaan pelanneiden PK-35/2:n ja VJS:n peleistä. Honka lähtikin otteluun tosissaan ja sen hyökkääjät Alessia Holst ja Iiris Halme onnistuivat luomaan pari hyvääkin maalintekotilannetta. 13 minuutilla Holst laukoi vaarallisesti oikeaan alakulmaan, mutta NJS:n maalivahti Annika Kulha torjui hyvin. 23 minuutilla Halme laukoi ja Kulha torjui. Jatkotilanteessa Halme taisteli pallon itselleen ja laukoi yli maalin. NJS:n vaarallisin tilanne tuli 38 minuutilla, kun Tytti Kemppainen syötti laitaan Sara Kärnälle, joka syötti maalin eteen Julia Jokirannalle, jonka ohjaus meni niukasti maalin ohi. Näin ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana.

Toisella puoliajalla NJS otti pelin enemmän haltuunsa. 50 minuutilla hyvän kuvion päätteeksi Julia Jokiranta vapautti syötöllään Sara Kärnän laukaisupaikkaan, mutta tämän laukaus meni yli maalin. 53 minuutilla Jessika Laakso antoi kulmapotkun ja tilanteen päätteeksi Jenna Hippi ohjasi pallon maaliin. Näin Hippikin sai avattua maalitilinsä tällä kaudella. 61 minuutilla Tia Laine sai hyvän tilaisuuden lisätä NJS:n johtoa, mutta hänen hyvä vapaapotkunsa vajaasta paristakymmenestä metristä meni niukasti maalin ohi. 70 minuutilla Jessika Laakso keskitti vasemmasta laidasta ja Hongan puolustaja puski pallon epäonnekseen omaan maaliin. Pari minuuttia tästä Sara Kärnä murtautui oikeasta laidasta läpi, keskitti pallon maalille, mistä Julia Jokiranta otti pallon hyvin itselleen kahden puolustajan välistä ja ohjasi pallon hallitusti maaliin. Myös hänelle kauden ensimmäinen maali. Kolme minuuttia myöhemmin Jokiranta pääsi Kärnältä saadusta seinäsyötöstä läpi, mutta hieman hätäinen laukaus meni maalin ohi. 75 minuutilla NJS:n Laura Grönqvist ei saanut kunnolla haltuun Annika Kulhan lyhyttä avausta. Hongan Pihla Filppula riisti pallon häneltä, syötti Jessika Lindströmille, joka jatkoi maalin eteen Alessia Holtsille, joka ohjasi pallon maaliin ja teki ottelun lopputulokseksi 3-1. Tulos tarkoitti, että NJS voitti lohkon 10 pisteen erolla ennen toiseksi tullutta FC Espoota. FC Honka/2:lle tulos tarkoitti putoamista ensi kaudeksi kolmanteen divisioonaan.

NJS:lta ottelu oli varma perussuoritus. Tasoero vastustajaan oli selvä. NJS antoi taas peliaikaa vähemmän pelanneille ja etenkin Julia Jokirannan otteluissa näkyi, että hän pelasi toisen peräkkäisen kokonaisen ottelun. Otteissa oli etenkin toisella puoliajalla selvästi enemmän itsevarmuutta kuin vähään aikaan. Joukkueen parhaana palkitun Tytti Kemppaisen otteissa alkoi taas näkyä vanhaa tuttua Tyttiä, mikä on hyvä asia näin nousukarsintojen alla. Maalissa Annika Kulha teki muutaman todella tyylikkään torjunnan. Sara Kärnä kärjessä aiheutti jälleen nopeudellaan vaikeuksia vastustajan puolustukselle. FC Honka/2:n parhaana palkittiin Alessa Holst.

Tänä vuonna NJS:n lohkovoiton salaisuutena on ollut ennen kaikkea pitävä puolustus. Joukkue teki lohkossa vasta kuudenneksi eniten maaleja, mutta päästi 18 pelissä vain 12 maalia, joka on 10 vähemmän, kun seuraavaksi vähiten maaleja päästäneellä FC Viikingeillä.

Nousukarsintaottelut alkavat tulevana viikonloppuna. Otteluparit arvotaan maanantaina. NJS:n vastustajaksi tulee joko A-lohkon voittaja Hämeenlinnan Härmä tai parhaana kakkosena jatkoon päässyt A-lohkon Tampereen Ilves/2. Neljäntenä nousukarsintoihin pääsi C-lohkon voittaja Haukiputaan Pallo. Otteluparien voittajat nousevat ensi kaudeksi ensimmäiseen divisioonaan.

NJS:n kokoonpano: Annika Kulha, Nea Kujala (46 min Oona Sevenius), Paula Kantelinen, Heidi Rajakko (46 min Laura Grönqvist), Jessika Laakso, Jenna Hippi, Tia Laine, Julia Jokiranta, Tytti Kemppainen (79 min Henna Suorela), Heidi Hellgrén, Sara Kärnä

Jessika Laakso oli mukana kahdessa NJS:n maalissa

Tytti Kemppainen pelasi vahvasti keskikentällä

Annika Kulha pelasi hyvän pelin NJS:n maalissa

Valmentajat Pauliina Miettinen (vas.) ja Miisa Uski ovat tehneet hyvää työtä viedessään NJS:n naiset toisena peräkkäisenä vuotena nousukarsintoihin

 

Kuvat: Risto Lampinen

Recent Posts