Naiset kohtaa Ilves/2:n nousukarsinnassa

 In N1, N1 Ennakot, NJS

Arpa toi NJS:n naisten joukkueen vastustajaksi lohko A:n toiseksi tulleen Ilves/2:n Tampereelta. Nousukarsinnat alkavat sunnuntaina 30.9. klo 16 Klaukkalan nurmella.

Ilves ratkaisi kakkossijan lohkossaan voittamalla viimeisessä pelissä ennen ottelua tasapisteissä olleen Turun Pyrkivän 0-1. Näin Ilves oli kolmen lohkon paras kakkonen ja sai paikan karsintaan.

Ilves on Suomen suurin jalkapalloseura, joten NJS saa vastaansa joukkueen, jonka takana olevalla seuralla on suuret resurssit. Ilves/2:n pelaajista osa pelaa myös B-tyttöjen SM-sarjaa tai naisten liigaa. B:llä on peli lauantaina ja liigajoukkueella sunnuntaina, joten nähtäväksi jää, moniko heistä on mukana sunnuntaina nousukarsinnassa. B:n joukkue taistelee vielä SM-kullasta ja kohtaa lauantaina sarjaa johtavan JyPK:n, joten ottelulla on heille merkitystä. Ilves on neljäntenä vain kaksi pistettä johtavaa joukkuetta perässä. Ilveksen vahvan juniorityön osoituksena on, että Ilves/2 joukkueessa on myös muutama U17 (2001) ja U17 (2002) maajoukkueissa pelaava pelaaja.

Ilves/2 teki sarjassa peräti 62 maalia ja päästi vain 14. NJS:lla vastaavat luvut olivat 38 ja 12. Huomioitavaa on, että joukkueessa ei ollut yksittäistä paljon maaleja tehnyttä pelaajaa, vaan maalit jakaantuivat tasaisesti joukkueen kesken. Paras maalintekijä Nella Hartikainen teki seitsemän maalia. Näin NJS ei voi keskittyä vain yhteen maalintekijään, vaan on huomioitava, että koko Ilveksen joukkueella on valmiutta maalintekoon. Kuten NJS:kin, Ilves/2 sai lohkossaan 43 pistettä ja pelasi neljä ottelua tasan ja hävisi vain yhden.

NJS päässee otteluihin parhaalla kokoonpanollaan. Sarah Wasserinkin pitäisi toipua nilkkavammastaan pelikuntoon. NJS toivoo kauden toistaiseksi tärkeimpään runsaslukuista yleisöä ja kovaa kannustusta.

NJS:n valmentajakaksikko Pauliina Miettinen (vas.) ja Miisa Uski saa miettiä, miten Ilves lyödään nousukarsinnassa. Kuva Risto Lampinen.

Recent Posts