NJS –  JIPPO

 In M1, M1 Ennakot, NJS

Klaukkalan nurmi  lauantaina 29.9. klo 15

NJS huokaisi viime lauantaina helpotuksesta, kun ensi kauden sarjapaikka varmistui Keravalla. Nyt on kausi päätettävä komeasti ja jätettävä katsomoon viesti, että kannatta odotella ensi kautta. Siinä uusi tavoite.

Kaikki edellytykset hienoon otteluun ovat olemassa. Vierasjoukkue on joensuulainen JIPPO, joka kevätkierroksen lopuksi voitti kotikentällään NJS:n 2– 0 (1–0).

Tuon ottelun jälkeen JIPPO aloitti syyskierroksen kahdella tappiolla ja pelasi sitten kaksi tasapeliä. Lopuista otteluista se voitti viisi ja hävisi kotonaan JäPS:lle 0–2. Vieraskentiltä saldo on 3–1–1. Joukkueessa on siis laatua ja se osaa voittaa.

JIPPO on lohkossa viidentenä, vain kolme pistettä kärkijoukkue MYPAn takana. Teoriassa lohkovoitto on mahdollinen, mutta edellä olevien joukkueiden (MYPA, PEPO, JäPS ja MiPK) tulisi kaikkien hävitä viimeisen kierroksen ottelunsa, eivätkä nämä pelaa enää keskenään vaan vastassa on joko sarjapaikan varmistanut tai jo putoamaan tuomittu joukkue. MiPK:a lukuunottamatta jokaiselta muulta edellämainituista on NJS onnistunut viemään pisteitä kotikentällään.

Jipon tavoitteena oli nousu ja sen sen eteen Joensuussa satsattiin Kakkosen tasolle paljon kokoamalla nimekäs joukkue. Huonoa onnea oli sikäli, että Veikkausliigan entinen maalikuningas Irakli Sirbiladze loukkaantui jo ennen kolmatta kierrosta, mutta ennätti tehdä kaksi maalia. Myös #7 Timo Tahvanaisella on vankka tausta Veikkausliigasta ja Suomen Mestaruus SJK:n riveissä. Hän on pelannut hiukan runsasta puoliaikaa lukuunottamatta täydet minuutit. Kolmas entinen VL-pelaaja #11 Zakaria Abahassine oli myös välillä loukkaantunut. Vastuun joukkueen maaleista on ottanut #9 Mikko Mäkirinne, joka on  onnistunut kymmenen kertaa, kerran myös NJS:ää vastaan. Viime peleissä onnistujia ovat olleet myös #28 Aleksi Ikonen ja #14 Markus Swahne. NJS:n verkkoon avausmaalin tehnyt #10 Jere Kärkkäinen loukkaantui elokuun alussa eikä ole ollut sen jälkeen kokoonpanossa.

Pettynyt JIPPO vaihtaa kauden jälkeen valmentajaa. Joukkueen Kakkoseen nostanut Jouni Lehtimäki korvataan espoolaisella Jussi Leppälahdella, joka tunnetaan lähinnä jalkapallotoimittajana. Hän on valmentanut EPS:ää Kolmosessa.

Vierasjoukkueen ympärillä on myös somessa ollut pientä kuhinaa, mutta oma mielenkiintonsa on kotijoukkueenkin kokoonpanossa. Kokeneet Iiro Laakso sekä väitöskirjaansa tekevä toppari Mikko Wahlroos ovat molemmat ilmoittaneet uransa päättymisestä, joten kyseessä on heidän jäähyväisottelu. Heidät nähdään arvatenkin kokoonpanossa.

Pitävä puolustus osoittautui jälleen menestyksen ehdoksi. NJS:n sarjapaikan säilyttämisen voi laskea pitkälti koko joukkueen puolustustyöskentelyn ansioksi. Sen sijaan hyökkäys on takkuillut, sillä NJS on tehnyt lohkon joukkueista vähiten maaleja (23). Jopa sarjan heittopussiksi valunut LPS on onnistunut tekemään kaksi maalia enemmän. Mikko Manninen on kokeillut kärjessä erilaisia variaatioita, mutta tehoja kaivataan edelleen. Vaikutusta peluutukseen voi olla myös sunnuntaina pelattavalla erittäin tärkeällä A-junnujen Ykkösen ottelulla.

 

Vasemmalta: Timo Tahvanainen, Bob Diasonama, Sauli Kettunen, Tino Purme, Teemu Hallikainen ja Joonas Manninen.

Mikko Mäkirinne, Aziz Bhar ja Joonas Manninen.

 

Teksti ja kuvat: Matti Murto

 

Recent Posts