NJS:lle tasapeli ensimmäisessä karsintapelissä

 In Etusivu, N1, N1 Raportit, NJS

NJS:n naisten joukkueen ensimmäinen nousukarsintaottelu Ilves/2:ta vastaan päättyi 1-1 (0-0) tasapeliin Klaukkalan nurmella sunnuntaina.

Ilves aloitti ottelun vauhdilla ja prässäsi korkealta. Ensimmäiset vajaat puoli tuntia oli Ilveksen hallintaa ja NJS pääsi vain ajoittain hyökkäämään. Ilveksella oli useammassa kulmapotkussa hyvät maalintekotilanteet, mutta ensimmäisen tilanteen NJS:n puolustus selvitti ja parissa seuraavassa NJS:n maalivahti Annika Kulha torjui läheltä tulleet ohjaukset. 27 minuutilla NJS sai ensimmäisen vaarallisen tilanteen, kun Heidi Rajakonrangaistusalueen kulmalta antaman hyvän vapaapotkun Paula Kantelinen ohjasi maalin sivuverkkoon. Loput puoliajasta olikin NJS:n hallintaa, mutta maalia ei syntynyt. 44 minuutilla Heidi Rajakko laukoi vielä 20 metristä niukasti ohi. Kulmapotkut olivat puoliajalla 4-5 Ilveksen hyväksi.

Toiselle puoliajalle tuli vielä kovempaa kuin ensimmäisellä ja ensimmäisen vartti oli täysin sen hallintaa. Etenkin Nea Nyrhinen oli useasti NJS:n puolustuksen kiusana. 47 minuutilla hän harhautti pari NJS:n pelaajaa ja pääsi hyvään laukaisupaikkaan, mutta laukoi yli. 56 minuutilla hän pääsi laidasta läpi, syötti maalin eteen Rosa-Tuulia Mikkolalle, joka ohjasi maalin ohi. 58 minuutilla Nyrhinen murtautui yksi läpi, mutta Annika Kulha torjui hienosti. 62 minuutilla Oona Sevenius sai pallon hieman puolen kentän jälkeen ja murtautui vauhdilla vasenta laitaa koko kentän läpi, ohitti Ilveksen puolustuksen ja laukoi vasemmalla pallon maalin etunurkkaan ja vei NJS:n 1-0 johtoon. Kolme minuuttia myöhemmin Ilveksen Mikkola laukoi kuljetuksen päätteeksi niukasti takatolpan ohi. 70 minuutilla Sevenius eteni oikeaa laitaa, hakeutui laukaisupaikkaan ja laukoi hieman takatolpan ohi. Ilves painoi koko ajan päälle ja haki tasoitusta. 82 minuutilla työ tuotti tulosta ja Ilveksen Jonna Uusipaasto laukoi noin rangaistusalueen rajalta oikeaan alanurkkaan tasoituksen ja samalla arvokkaan vierasmaalin. Lisämaaleja ei tullut ja ottelu päättyi tasan 1-1. Kulmat toisella puoliajalla NJS:n hyväksi 2-1.

Ottelu oli hyvätasoinen, molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan roiskimisen sijaan. Ilveksen Mikkola ja Nyrhinen, joilla on myös liigakokemusta,  aiheuttivat eniten vaikeuksia NJS:n puolustukselle. NJS:ta taas Sara Kärnä ja Oona Sevenius juoksivat useasti mennen tullen ohi Ilveksen puolustajien. Tiukoilla hetkillä Annika Kulha piti NJS:aa pystyssä hienoilla torjunnoillaan. Hänet palkittiinkin NJS:n parhaana. Nea Nyrhinen palkittiin Ilveksen parhaana.

Karsinnat jatkuvat lauantaina 6.10. klo 15.30 Tampereella Vuoreksen tekonurmella. Ilves on vierasmaalillaan etulyöntiasemassa. Voittaakseen nousukarsinnan NJS:n on pakko tehdä ainakin yksi maali. Ilvekselle riittää voittoon 0-0 tasapeli.

NJS:n kokoonpano: Annika Kulha, Rosa Lesch, Paula Kantelinen, Heidi Rajakko, Emmiina Taivassalo, Jenna Hippi, Tia Laine, Julia Jokiranta (46 min Henna Suorela), Sarah Wasser, Oona Sevenius, Sara Kärnä

NJS:n Heidi Rajakko (vas.), Sara Kärnä, Oona Sevenius ja Paula Kantelinen kulmataistelussa.

Oona Sevenius laukoi NJS:n maalin

Tia Laineelta taas vahva peli keskikentällä

Sarah Wasser pelasi hyvän pelin nilkkavaivasta toivuttuaan.

Kuvat: Risto Lampinen

Recent Posts