Miesten kausi käyntiin sunnuntaina Mikkelissä

 In Etusivu, M1, M1 Ennakot, NJS

Kakkosen toinen sarjakausi käynnistyy viime kauden tapaan Mikkelin Palloilijoita vastaan Mikkelissä. Silloin isännät menivät jo neljännellä minuutilla 1–0 johtoon, mutta NJS tuli tasoihin ja vielä ennen taukoa ohi. Toinen puoliaika oli maaliton, joten ottelu päättyi hiukan yllättäen NJS:n 1–2 voittoon. NJS voitti myös kotiottelun syyskuussa lukemin 1–0.

MP oli lopulta sarjassa seitsemäs ja kausi oli heille iso pettymys varsinkin kun paikallisvastustaja MiPK voitti päämajakaupungin herruuden.

Tämä vuosi on MP:n juhlavuosi, perinneseura täytti juuri 90 vuotta. Vuosikymmeniin mahtuu 25 kautta pääsarjatasolla, mutta toistaiseksi viimeisin kausi Veikkausliigassa oli 1996. 

Tällä vuosituhannella MP on pelannut kaksi kautta Ykkösessä: ensin 2010 ja kabinettien kautta vuonna 2015.

Juhlavuoden kunniaksi joukkueeseen on satsattu: esimerkiksi vuonna 2014 ovet paukkuen joukkueesta lähtenyt taitava brassi Denis palaa keskikentälle, jonne on pestattu myös Mello (ex KTP). Lucas dos Santos on tuttu jo viime kaudelta. Joukkueen tavoite on ”nousu ilman uhoa” ja päävalmentajana jatkaa Janne Wilkman.

MP:tä pidetään vahvana ehdokkaana lohkon loppupeleihin ja lopulta Ykköseen nousijaksi.

Harjoitusotteluita mikkeliläiset ovat pelanneet yhdeksän, joista kaksi on päättynyt voittoon (FCV ja Blackbird), kolme tasapeliin (PEPO, MiPK ja MyPa) ja neljä tappioon (KuFu, KTP, JIPPO ja PEPO).

Kakkosen A-lohkossa NJS:lle tuttuja vastustajia viime kaudelta on kuusi:

FC Viikingit (Helsinki), JIPPO (Joensuu), JäPS (Järvenpää), MP (Mikkeli), MiPK (Mikkeli) ja PEPO (Lappeenranta).

Muut A-lohkon joukkueet: B-lohkosta siirretty FC Kiffen (Helsinki), Ykkösestä pudonnut Klubi 04 (Helsinki) ja Kolmosesta nousseet VJS (Vantaa), Lahden Reipas ja Sudet (Kouvola). 

Lohkon voittaja nousee Ykköseen ja voittaja selvitetään neljän kärkijoukkueen loppusarjassa. NJS:n tavoite on parantaa viime vuoden yhdeksäs sija kuuden parhaan joukkoon.

Joukkueeseen on kauden alkaessa nimetty 27 pelaajaa, joista uusia on seitsemän: Yassin Daoussi (KäPa), Joakim Ärilä (HIFK/2), Arttu Eerola (KäPa), Valtteri Marttinen (PK-35), Valtteri Vierikko (PK-35), Jaakko Eskola (PK-35) ja Bio Konta (HyPS).

NJS:n pelannut Suomen cupin, Busmo wintercupin ja muita harjoitusotteluita lopputuloksilla 5 voittoa, 6 tasapeliä, 3 tappiota. Näiden pohjalta asetelma on sellainen, että avausottelun pisteitä ei kannata etukäteen jakaa.

Recent Posts