Ei pisteitä Mikkelistä

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

MP – NJS  2–0 (2–0)

Kauden avauksessa NJS pystyi koko pelin ajan aktiiviseen peliin, MP:n molemmat maalit ensimmäisellä puoliajalla vedoista rangaistusalueen kulmilta. Molemmat joukkueet pelasivat siistiä aktiivista peliä, varoituksia ei Mikkelissä jaettu kummallekkaan joukkueelle.

NJS:n avauskokoonpano: Maalissa Otso Knuuttila (k) ja kentällä Yassin Daoussi, Joakin Ärilä, Aapo Mäki, Arttu Eerola, Joni Murtomaa, Tony Lehtimäki, Mikko Oinonen, Valtteri Vierikko, Lassi Vainikainen ja Konta Bio.

Viime kaudella NJS voitti joukkueiden molemmat kohtaamiset. Nyt MP on satsannut 90v juhlakauteensa varsin reilusti tavoitteenaan nousu Ykköseen. Useimmissa kausiennakoissa mikkeliläisjoukkuetta pidetään lohkon ennakkosuosikkina. Joukkueessa pelaa nyt neljä brasilialaista ja esimerkiksi molemmat maalintekijät, Antti-Ville Räisänen (17. min 1–0)  ja Joonas Nissinen (24. min 2–0), ovat  uusia värväyksiä Ykkösestä. Edellinen Veikkausliigaan nousseesta KPV:stä ja jälkimmäinen Ykkösen AC Kajaanista.

Yleisöä Mikkelissä on aina runsaasti. Perinteisen Urskin vasta kasvattaessa ruohoa Hänninkentän katsomossa oli 449 silmäparia.

MP:n arveltiin aloittavan aktiivisella pelillä. NJS pystyi kuitenkin aloittamaan vielä aktiivisemmin ihan ottelun alusta alkaen, ottaen hienokseltaan jopa pallonhallinnan isänniltä.

Kotijoukkue pisti kuitenkin miehekkäästi kampoihin. Seitsemännellätoista minuutilla MP:n Otto Ville Räisänen nappasi rangaistusalueen kulmalla Tony Lehtimäen purkaman pallon ja hyvä veto painui maalin taka-alakulmaan.

Viitisen minuuttia sen jälkeen MP:n kulman jälkitilanteesta pallo pelattiin aikalailla samoille paikoille. Tällä kertaa MP:n Joonas Nissisellä oli onnea vedossa. Veto nousi roikuksi vetoa peittäneen NJS:n pelaajan jalasta ja tippui juuri riman alta maalin takakulmaan.

Näistä lannistumatta NJS jatkoi aktiivista peliään. Parhaimpia tilanteita oli vapaapotku noin 22 metristä. Vaparia olivat juonimassa Lassi Vainikainen ja Joni Murtomaa. Murtomaa toimitti pallon hyvin vapaaksi takakulmalle päässeelle Aapo Mäelle jonka pusku painui vain vähän maalin ohi.

Viisi minuuttia ennen ensimmäisen jakson päättymistä NJS sai uudestaan vapaapotkun lähes samasta paikasta. Sama kaksikko juonimaan. Tällä kertaa Murtomaa pelasi kovemman ja matalamman keskityksen, mutta MP:n puolustus hoiti tilanteen.

Toisen jakson alkuun vaihdettiin jalkaansa valitellut Vainikainen Niko Aittasalmeen. Vaihto ylläpiti NJS:n aktiivista pallollista pelaamista ja se tuotti pari erinomaista murtautumista joista ei takaa-ajoa kuitenkaan palkittu maaleilla.

Puolisen tuntia peli pysyi puolin ja toisin aktiivisena. Vaihdosta kentälle tullut De Assis Denis Lima karkasi seitsemänkymmenen minuutin tienoilla paitsion rajamailta, mutta NJS:n maalivahti Otso Knuuttila piti erinomaisella torjunnallaan vierasjoukkueen takaa-ajoa hengissä. Vastahyökkäyksenä tästä tilanteesta tapahtui heti vastakkaisessa boxissa kun Waltteri Vierikko syötti Joni Murtomaan läpiajoon. Siitä seurasi maalin sijaan NJS:n kulmapotku.

Seitsemänkymmenenviiden minuutin kohdilla NJS:n valmentaja Teemu Savukoski päätti vaihtaa ryhmitystä tuplavaihdon myötä. Kentältä pois Joakim Ärilä ja Tony Lehtimäki. Tilalle Markus Laihanen ja Joona Tukiainen. Tukiainen toikin nopeutta peliin, mutta Savukosken toivomat maalipaikat jäivät kuitenkin syntymättä. Sen sijaan MP:lle aukesi pari hyvääkin maalipaikkaa, mutta niistä kotijoukkueen viimeistely epäonnistui täysin.

Ottelun päätyttyä molemmat valmentajat kehuivat vastustajajoukkueiden aktiivista pelaamista. Tällä kertaa pisteiden muodossa siitä palkittiin kuitenkin vain kotijoukkue. NJS:n päävalmentaja Teemu Savukoski oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa pallolliseen pelaamiseen, mutta ei tietenkään tulokseen.

-Olimme hyvin pelissä mukana alusta alkaen. Lassin vaihtaminen ei olisi ollut peliesityksen valossa tarpeen, mutta Aittis toi otteisiimme hyvin takaa-ajovirtaa toiselle jaksolle, totesi Savukoski.

-Viimeisen vartin pelimuodollisilla muutoksilla haettiin kavennusta. Muutamassa hyvässä erikoistilanteessa ja Joni Murtomaan läpiajossa tähän avautuikin mahdollisuus, mutta myös MP:llä oli tilaisuutensa lisätä maalisaldoaan. Kotijoukkue oli odotetun kova, mutta ei se vääryys olisi ollut palkita pisteillä meidänkin aktiivista esitystämme, harmitteli Savukoski.

Seuraavaksi NJS pääsee kotikentällään mittaamaan niinikään avausottelussaan tappion kärsineen JäPS:n tämän kauden kunnon äitienpäivänä 12.5. klo: 18:30. Tervetuloa kaikki paikalle! Otteluselostus Tommi Paananen ja Matti Murto.

Recent Posts