Kotiavauksessa pistetili auki

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

NJS–JäPS 1–1 (1–1)

Sekä NJS:n että JäPS:n kauden avausottelut päättyivät tappioon, joten molemmat janosivat avauspisteitä äitienpäivänä Klaukkalassa ja tasapelin myötä molemmat jättivät sarjataulukossa nollatason taakseen.

Aurinkoinen sää ja kotiavaus houkuttelivat katsomon lähes täyteen, 219 hengelle löytyi istumapaikka. Ottelussa riitti vauhtia ja jännitystä täydet kaksi puoliaikaa aina loppuvihellykseen saakka.

NJS lähti otteluun odotetulla kokoonpanolla:

Maalissa Otso Knuuttila

Puolustuslinja: Yassin Daoussi, Aapo Mäki,  Mikko Oinonen ja Arttu Eerola

Keskikenttä:  Joakim Ärilä, Lassi Vainikainen (Aziz Bhar 77. min)  ja Niko Aittasalmi (Markus Laihanen 84. min)

Hyökkäys: Tony Lehtimäki, Konta Bio ja Joni Murtomaa.

Vaikka JäPS oli viime kaudella lohkon kakkonen ja NJS säilytti vain sarjapaikkansa, oli alkukauden ja joukkueiden viime kauden keskinäisen kohtaamisten perusteella odotettavissa tasainen ottelu. Näin siinä kävikin vaikka Veikkauksen tulosvedon mukaan Järvenpään piti olla selvä suosikki (kerroin 1,70) NJS:ään usko riitti vain kertoimella 3,40 ja kaikkein epätodennäköisimpänä tuloksena Veikkauksen konttorilla nähtiin tasapeli (4,20).

Vuosi vuodelta otteitaan parantava Tony Lehtimäki vei NJS:n maalin edustan ruuhkasta 19. peliminuutilla johtoon. Maali on paitsi Lehtimäen myös koko joukkueen tämän kauden ensimmäinen.

JäPS:n kavennusmaalin Lahdessa tehnyt Kron Rexhepi kaatoi kylmää vettä isäntien niskaan puskemalla vieraat tasoihin puoliajan viimeisellä minuutilla. Tasoitusmaali tuli ikävään saumaan ja toisella puoliajalla peli alkoi tavallaan alusta. Kumpikin joukkue halusi täydet kolme pistettä ja molemmat saivat aikaan paineita ja tilanteita vastustajan maalille, JäPS muutaman enemmän. NJS ohjasi vieraiden hyökkäykset usein kulmiksi ja ne (kaikkiaan tusinan verran sekä toinen mokoma pitkiä rajaheittoja kuudentoista alueelle) puolustettiin Otso Knuuttilan johdolla vaarattomiksi.

Päävalmentaja Teemu Savukoski kertoi, että vastustajan erikoistilanteiden tutkinta oli hyvin sisäistetty joukkueessa. -Olen todella tyytyväinen siihen kuinka mallikkaasti joukkueena puolustimme vastustajan erikoistilanteet vaikka aivan turhan useita niitä vastustalle syntyi. Vastaavasti joudumme rakentelemaan varsin paljon maalipaikkoja suhteessa tehtyihin maaleihin.

Savukoski kertoi myös, ettei Mikkelin pelin jälkeen mitään suuria muutoksia joukkueen peliin tai ryhmitykseen tehty. Rerusryhmitystä  (4-3-3) hiotaan ja säädetään muutenkin aina tilanteen ja vastustajan mukaan. Ainoa muutos kokoonpanossa Mikkeliin verrattuna oli tuoda kokenut Niko Aittasalmi avaukseen. Pelin lopun kovasta temposta huolehti keskikentälle vaihdetut tuoreet pelaajat ja näin puoliaikanumerot pysyivät tulostaululla loppuvihellykseen asti.

Peli oli vauhdikas, melko fyysinen mutta erittäin siisti. Ottelussa nähtiin vain yksi varoitus, eikä lainkaan suunsoittoa tai hölmöjä tunteenpurkauksia. Tapahtumia ja jännitettävää riitti yleisöllekin aivan ottelun loppuun saakka. Tunnelma uusitussa, mutta pienessä katsomossa oli leppoisa.

Kaikki lohkon kolme ottelua päättyivät lauantaina tasan ja ainoat maalit tehtiin Klaukkalassa. Sarjataulukko on vasta muotoutumassa; Klubi 04 ja VJS ovat pelanneet kolme ottelua, muut kaksi.

Neljän loppusarjaehdokkaan kärki on tässä vaiheessa : Klubi 04 (6 pistettä), MP (6 p.), VJS (5 p.) ja MiPK (4 p.). Seuraavina tulevat Reipas (4 p.), PEPO ( 3 p.), JIPPO (2 p.), JäPS, NJS, Kiffen ja Sudet jokaisella 1 piste ja Viikingit (0 p.).

Seuraavan pelin NJS pelaa PEPOa vastaan Lappeenrannassa Kimpisen urheilukeskuksen nurmella ensi sunnuntaina 19.5. klo 18.30.

Otso Knuuttila (violetti mv asu) hoiti JäPS:n lukuisat kulmapotkut vaarattomiksi. Tässä hän nyrkkeilee pallon  Olli Valton (25) ja Tuure Nummen (12) ulottumattomiin
Niko Aittasalmi ja JäPS:n viime kauden maalikuningas Tuure Nummi (12)

Teksti: Matti Murto ja Tommi Paananen

Kuvat: Matti Murto

Recent Posts