Sunnuntaina Lappeenrantaan

 In M1, M1 Ennakot, NJS

Ennakko PEPO –NJS

Sammonlahden tekonurmi su 19.5. klo 18.30

Kauden kolmanteen otteluun matkataan Korsisaaren kyydillä Lappeenrantaan, PEPO:n kauden ensimmäiseen kotiotteluun. PEPO joutui siirtämään kotiavauksensa Sammonlahden hiukan syrjäiselle tekonurmelle, sillä Kimpisen kentän nurmi keskustassa ei odotuksista huolimatta ole vielä pelikuntoinen. Tämä oli pettymys lappeenrantalaisten isolle kannattajajoukolle, joille kausikortteja myytiin yli 960. PEPO on ilmoittanut tavoittelevansa nousua Ykköseen.

A-lohkon suosikkeihin se epäilemättä kuuluukin; talven harjoituspelit sujuivat erinomaisesti, Reipas, EIF (1D), KTP (1D), MP ja MyPa (1D) menettivät jokainen päänahkansa. Kauden avauksessa Kouvolassa PEPO voitti Kakkoseen nousseen Sudet selvin 0–4 lukemin, mutta Helsingissä tuli takaisku kun Klubi 04 vei pisteet 1–2 (0–1).

Viime kaudella PEPO kuului myös ennakkosuosikkeihin ja kamppaili Gnistanin kanssa syyskierrokselle asti kärkipaikasta. Loppukaudesta molemmat hyytyivät: Gnistan kuudenneksi ja PEPO viidenneksi hävittyään kierroksen seitsemästä viimeisestä pelistään viisi.

NJS pelasi viime kauden kotiavauksensa juuri PEPO:a vastaan ja tuloksena oli 2–2 (1–2) tasapeli. Myös syyskierros päättyi pistejakoon, sillä Kimpisellä ei nähty maaleja.

Pepon joukkueessa on laatua, mutta miehitys on kapea. Palloliiton listoilta löytyy vain 18 pelaajan nimet, joista Jerry Särkkä on toipumassa pitkästä loukkaantumisesta. Hän oli Klubia vastaan jo penkillä. Joukkueen puolustuspää on viimevuotisessa kuosissa ( A-lohkossa vähiten päästettyjä maaleja). Hyökkäyspäähän on pestattu viime kauden C-lohkon maalikuningas Paul Obi, joka teki Oulun Herculeksen kärjessä 20 maalia. Aleksi Ikonen on  hyökkäyksen paluumuuttaja, joka läksi kauden 2017 päätteeksi Inter Leipzigiin Saksan 5. sarjatasolle, mutta palasi viime kauden lopulla ensin Jippoon, jossa teki kauden päätösottelussa NJS:n verkkoon kaksi maalia, ja nyt hän pelaa jälleen PEPO:ssa. Kolmas mielenkiintoinen hankinta on japanilainen Naoyuki Yamazaki. Hän tuli Hollannista viime kaudella Gnistaniin, jossa pelasi NJS:ää vastaan syyskierroksella 1–1 tasapeliin päättyneessä ottelussa.

PEPO:a valmentaa Mika Heino. Hän lienee ideoinut PEPO:lle tunnusomaisen vaarallisen kulmapotkukonseptin, joka on tuottanut monta maalia: esimerkiksi molemmat viime kauden maalit NJS:ää vastaan ja tällä kaudella jo ainakin Sudet saivat todeta sen tehon.

NJS:n terveystilanteessa valmennukselle mietittävää aiheuttaa muutaman pelaajan vaivat ja osan tilannetta joudutaan seuraamaan ottelun aatolle saakka. Joukkueen peli näyttää pelattujen kahden ottelun perusteella kehittyvän hyvään suuntaan, ja PEPO:n pelitapa on tuttu, joten odotettavasti pisteistä taistellaan jälleen lujasti.


PEPO:n puolustus osaa asiansa. Tässä Joonas Manninen (#8) keskittää viime kauden kotiavauksessa Klaukkalassa.

Teksti: Matti Murto ja Tommi Paananen

Kuva: Matti Murto

Recent Posts