Jenkit herättivät NJS:n taisteluun – TPV kaatui

 In Etusivu, N1, N1 Raportit, NJS

NJS voitti hyvin pelanneen tamperelaisjoukkueen vahvan toisen puoliajan ansiosta. Ottelun hahmoiksi nousivat nuoret Laura Grönqvist, Erika Tuominen sekä amerikkalaiset Carly Mauldin ja Jourdan Ziff. NJS jatkaa sarjakärjessä puhtaalla pelillä.

NJS sai neljännellä minuutilla kulman jälkitilanteesta pallon tolppaan Heidi Hellgrénin puskusta. Sen jälkeen ei ensimmäisellä puoliajalla nähty vaaratilanteita TPV:n maalilla. Vierailija TPV sai sekin vain yhden kunnon laukauksen kohti Annika Kulhan vartioimaa maalia.

Jakson merkittävistä tapahtumista ensimmäinen oli 31 minuutin kohdalla, kun erotuomari keskeytti ottelun. Rankkasade piiskasi Klaukkalan urheilukenttää sellaisella voimalla, ettei peliä ollut syytä jatkaa. Noin kymmenen minuutin odottelun jälkeen pelaajat ja erotuomarit palasivat kentälle.

Toinen, myöhemmin ratkaisevaksi osoittautunut tapahtuma, oli Pauliina Miettisen suorittama tuplavaihto. Erika Tuominen ja ensimmäistä otteluaan NJS:ssä pelannut Jourdan Ziff tulivat kentälle neljä minuuttia ennen taukoa.

Toisen jakson alkuun NJS oli lähellä maalintekoa jälleen kulman jälkitilanteesta. Pallo jäi rangaistusalueelle, mutta laukaukset kimpoilivat uhrautuvien TPV:n pelaajien jaloista eikä ensimmäistä maalia syntynyt.

TPV:n pelaajista esiin nousi kärkipelaaja Sanna-Maria Veikkolainen, joka pääsi toisen jakson ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kahdesti yrittämään osumaa. Ensin Sini Lauermaa nousi vasemmasta laidasta sisään rangaistusalueelle ja syötti takaviistoon Veikkolaiselle. Tämän laukaus meni niukasti vasemman tolpan ohi. Seuraavasta tilanteesta Kulha torjui Veikkolaisen laukauksen kulmapotkuksi.

TPV:n tilanteiden jälkeen NJS:n Tytti Kemppainen sai hyvän pystysyötön haltuunsa ja laukoi ehkä turhankin aikaisin. Laukaus meni hieman ohi.

Toisen puoliajan aikana NJS:n amerikkalaispelaajat nousivat hyvin esiin. Ziff teki hyviä juoksuja. Hänen nopeutensa oli myrkkyä tamperelaisille. Carly Mauldin löysi syötöillään usein juuri Ziffin.

TPV:n vaarallisen näköinen hyökkäys 56. minuutilla päättyi keskitykseen oikealta laidalta. Sen katkaisi Ziff taidokkaasti. Tilanteessa kaikki ympäröivät pelaajat olivat vastustajia.

66. minuutilla Mauldin pääsi puskemaan maalin edestä, mutta pusku suuntautui yli maalin. Seuraavan hyökkäyksen moottori oli vasemmasta laidasta noussut Laura Grönqvist, joka syötti Mauldinille keskelle ja tämä jatkoi pallon maaliin tilanteeksi 1–0 palokärjille.

Yhden kaukolaukauksen TPV sai vielä aikaiseksi sekä puskun hyvästä keskityksestä. Vierasjoukkueen selkäranka katkesi 71. minuutilla Erika Tuomisen 2–0-maaliin. Tuominen nosti pallon yli maalivahti Lempi Lehtosen. Hyvän syötön tarjosi Ziff.

Viimeisen kahdenkymmenen minuutin aikana peli oli kotijoukkueen hallinnassa eikä voitto ollut uhattuna. Ottelu päättyi kotijoukkueen 2–0-voittoon.

Ziff oli tyytyväinen ensimmäiseen otteluunsa NJS:n paidassa. Hän tuntui sopeutuvan hyvin joukkueeseen.

”Ihan hyvä kasvu meiltä”

– Tuntui hyvältä. Vielä on paljon opittavaa, mutta joukkue on ottanut minut hyvin mukaansa, joten tuntui helpolta, iloitsi Ziff.

Ziffin energinen pelityyli ja kaksinkamppailuvoima nousivat esiin ottelussa. Yhteispeli sujui ajoittain mallikkaasti muiden palokärkien kanssa.

– Ensimmäinen puoliaika oli tunnustelua, mutta toisella puoliajalla pelasimme sovitun suunnitelman mukaisesti. Kaikki pelasivat todella hyvin, Ziff kiitteli joukkuettaan.

Ensimmäinen peli uudessa joukkueessa on aina jännittävä. Ziffin otteista NJS ja kannattajat pääsevät vielä iloitsemaan kauden aikana.

– Nautin jalkapallon pelaamisesta. On hienoa, että sain tämän mahdollisuuden. Pidän Suomesta, ja tytöt tekevät tästä niin hauskaa, päätti Ziff.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla NJS:n peli ei toiminut toivotulla tavalla. Miettinenteki tuplavaihdon jo ennen taukoa.

– Vähän muutosta ja erilaisuutta. Nopeutta on tietysti kaikilla meidän laitureillamme. Halusin nähdä, mihin uusi pelaaja pystyy. Pääsivät sisälle peliin jo ennen taukoa.

Ottelun kuva muuttui selvästi vaihtojen jälkeen. Tilanneköyhä peli kaipasi jotain muutakin kuin säidenhaltijan temppuja.

– Kaikki kunnia vastustajalle. Hyvän prässin laittoivat. Hyvä peli heiltä. Oli kiva nähdä, että myös me pystyimme parantamaan. Pukukopissa oli tiukka puhe, koska tiesimme, että pystymme parantamaan. Sää aiheutti molemmille joukkueille ongelmia, totesi Miettinen

Amerikkalaiset pelaajat erityisesti nousivat esille ottelussa. He löysivät toisensa kentällä ja osoittivat vahvuutensa kamppailutilanteissa.

– Jourdan tietysti vasta tullut ja vielä ihmettelee kaikkea, mutta hänestä on varmasti paljon iloa tulevaisuudessa. Perusjenkki on fyysisesti edellä meidän pelaajiamme täällä Suomessa. Kyllä ne jotain siellä tekevät, puntteja ainakin nostavat, naurahti Miettinen.

Miettinen löysi syitä tauon jälkeiseen selkeään muutokseen ja antoi suitsutusta nuorille pelaajilleen.

– Ihan hyvä kasvu meiltä. Aloitettiin ehkä aliarvioiden heitä. Toisella puoliajalla kaikki tajusivat, että pitää oikeasti alkaa pelaamaan. Vastustajat olivat parhaimpia, mitä me olemme kaudella kohdanneet. Nuorilta pelaajilta, Erikalta ja Lauralta, ihan huikeata. On kiva nähdä, miten he kehittyvät koko ajan. Erika oli ihan liekeissä, kehui Miettinen.

Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla sarjan maalikärjen Oona Seveniuksen puute näkyi kentällä. Tilanteita ei syntynyt lainkaan entiseen malliin. Sevenius on kahden viikon tauolla. Nuoren pelaajan on huilattava jalat kuntoon.

– On niin selkeätä, että Seveniuksen puute näkyy, mutta annetaan tytön levätä, niin sitten hän palaa entistä parempana. Toki sitten Jourdan auttaa maalinteossa ja varmasti myös Carly osaltansa. He petaavat myös paikkoja muille, Tytille ja muille hyökkääville pelaajille. Kyllä mä uskon, että he auttavat meitä hyökkäyksellisesti todella paljon, päätti Miettinen.

teksti: Ille Martela

Recent Posts