Tärkeät pisteet kotinurmella

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

NJS – VJS  1–0 (0–0)

Helatorstain jännitysnäytelmä pelattiin hienossa säässä, jossa 318 katsojalle tarjottiin tempoa ja tilanteita. Etukäteen odotettiin tasaista kamppailua ja se myös nähtiin. Veikkauksen kertoimissa kotijoukkue oli hienoinen suosikki, kertoimissa oli eroa vain viisi sadasosaa ja ratkaisumaali syntyi vasta viisi minuuttia ennen täyttä peliaikaa.

NJS avasi seuraavalla kokoonpanolla:

Maalissa Otso Knuuttila

Puolustuslinja: Yassin Daoussi, Arttu Eerola, Mikko Oinonen ( 74. min Aapo Mäki) ja Markus Laihanen.

Keskikenttä: Joakim Ärilä, Niko Aittasalmi ja Joni Murtomaa.

Hyökkäys: Joona Tukiainen (74.min Tony Lehtimäki), Konta Bio (88.min Ismail Dahmani) ja Lassi Vainikainen.

Edellisestä ottelusta jäi kaksi lepopäivää ja seuraavaan on taas kaksi lepopäivää, joten ruuhka näkyy kokoonpanoissa ja vaihdoissa. Itse peliin muutokset eivät juuri näyttäneet vaikuttavan, mutta Palloliiton kehittämä tilanne ei ole vielä ohi.

VJS pelasi odotusten mukaan eikä kaihtanut kontaktia. Ensimmäiset 12 minuuttia NJS piti ohjia, mutta peli tasaantui ja se kulki päästä päähän. Silti vaarallisia tilanteita syntyi vain harvakseen. Niistäkin molemmat puolustukset selvittivät suurimman osan ja maalivahdit selvisivät torjuntatöistä rutiinilla. Vaikeuksia Otso Knuuttilalle tuotti vain todella vaikea syöttö  alaspäin, josta syntyi tilanne. VJS kippari Marko Kolsi laukoi kuitenkin kaukaa lähimain tyhjän maalin ohi. Toisella puoliajalla VJS toppari antoi pitkän ristipallon ja Knuuttila tuli 30 metriin vastaan. Purku osui  VJS:n Eetu Puroon, joka pallon perään rynnätessään kaatoi Knuuttilan ja sai varoituksen.

VJS pelasi korkeammalta prässäten, joka vaikeutti NJS:n pelin avausta. Myöhemmin myös NJS nosti hieman prässiään.

NJS sai 4. minuutilla paikan avausmaaliin, mutta Joakim Ärilän laukaus vastapalloon 12 metristä meni yli. Seuraava tilaisuus tuli 11. minuutilla kun Lassi Vainikainen syötti Joona Tukiaisen läpi, mutta vastaan tullut maalivahti Juhani Karvinen piti nollan. Minuuttia myöhemmin VJS:n Marko Kolsi keskitti ja joukkueen maalitykki Islami Liridon pukkasi reilun metrin yli. VJS:n rajaheiton jälkeen Kolsi pääsi itse puskemaan, mutta tolppaa hipoen ohi. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa  kulman jälkitilanteessa Mikko Oinonen laukoi kohti ylänurkkaa, mutta Karvinen kurotti käden väliin ja seurauksena vain uusi kulmapotku NJS:lle.

Toisella puoliajalla tunnin kohdalla Yassin Daoussi syötti Konta Bion läpi, mutta Ahmed Said Ahmed ennätti peittämään laukauksen. Kahden minuutin kuluttua tapahtui toisessa päässä: Kolsi syötti Murat Israpovin läpi, mutta NJS puolustus ennätti porukalla hätiin.

Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Joni Murtomaa kaivoi pallon omalla kuudentoista alueella ja purki pitkän kohti keskiympyrää ja Konta Bioa, joka juoksi VJS:n toppareiden välistä pomppupallon perään, sai sen haltuun ja laukoi oikeallaan ohi vastaan tulleen maalivahdin Ahmed Said Ahmedin ahdistellessa vasemmalta. Samalla Bio loukkaantui. VJS:n tasoitus oli lähellä kun Charles Katashira pujahti läpi, mutta Knuuttila ja hätiin rynnännyt puolustus onnistuivat peittämään niin, että laukaus meni reilusti ohi.

VJS:n kirivaihe ei tuottanut tulosta. Kotijoukkue halusi voittaa ja pois viivan alta. Se onnistui ja tässä auttoi peli-ilmeeseen ilmestynyt tervetullut annos itsevarmuutta.

NJS:llä on nyt viisi pistettä yhtä monesta ottelusta ja sijoitus nousi yhdeksänneksi tasapistein VJS:n ja Kiffenin kanssa. Keskinäinen järjestys perustuu maalieroon, VJS on kuitenkin pelannut ottelun enemmän. Putoamisviivan alla ovat JäPS ja Sudet.

Konta Bio otti pallon  haltuun ja rynnistää tekemään voittomaalin Ahmed Said Ahmedin estelyistä huolimatta.
VJS:n maalivahti Juhani Karvinen, NJS:n Joni Murtomaa ja toppari Ahmed Said Ahmed.
Eetu Puro #16, Euroopan pääsarjoissa pelannut Marko Kolsi, entinen NJS juniori, VJS:n parhaana palkittu toppari Samu Strengell,  ja NJS:n keskikentän taisteleva energiapakkaus Lassi Vainikainen.

Teksti ja kuvat: Matti Murto

Recent Posts