Ennakko: Sunnuntaina Nurmijärvelle rantautuu FC Viikingit Vuosaaresta

 In M1, M1 Ennakot

NJS – FC Viikingit su 9.6. klo: 18:30 Klaukkalan nurmi

Ottelussa paljon mielenkiintoisia asetelmia. Lue ennakko ja tule paikalle!

Historiaa vieraista:

FC Viikingit erosi omaksi jalkapallon erikoisseurakseen 1997 nuoreen lähiöön vuonna 1965 perustetusta urheiluseura Vuosaaren Viikingeistä. Samalla käynnistyi hyvä kehitys; Viikinkien nykyinen päävalmentaja Aleksander Baranov nosti joukkueen pikavauhtia Kolmosesta Ykköseen. Viikingeissä on valmentanut muitakin tuttuja nimiä kuten maajoukkueen nykyinen päävalmentaja Markku Kanerva, joukkueen Veikkausliigaan nostanut ja siellä valmentanut Jari Europaeus, nykyinen maajoukkueen pelaajatarkkailija Toni Korkeakunnas ja nyt taas Baranov. Viikingit kärkkyi Ykköseen putoamisen jälkeen muutaman kerran nousua takaisin liigaan, mutta jäi aina täpärästi Ykköseen. Talouskin aiheutti isoja haasteita ja vuodesta 2015 joukkue on pelannut Kakkosessa.

Viime kauden keskinäisissä kohtaamisissa molemmat pääsivät voittojen makuun. Otteluissa oli muitakin yhtäläisyyksiä ja värikkäitä tilastomerkintöjä. Keväällä Vuosaaressa Viikkarit syötti NJS:lle karvasta kalkkia 5-2 lukemin. Isännät puhkoivat syöttöpelillään NJS:n puolustusta usein ja jäipä ottelusta pidempiäkin vaikutuksia, kun Emongo Osongon rikkeestä tuomittiin ulosajo ja neljän ottelun pelikielto. Maalintekijöinä NJS:n Markus Tukiainen ja FC Viikinkejä 2017 edustanut Bob Diasonama. Viikkareilla hattutempun iskenyt Julius Remes ja kertaalleen osuneet Tomi Kurvinen sekä Nemanja Biga.

Elokuun kohtaamiseen NJS oli lukenut läksynsä ja onnistui vastaavasti jättämään vieraat nollille. Ulosajon koki tälläkin kertaa vierailevan joukkueen pelaaja Jan Eklund. Tuttuja nimiä kirjattiin jälleen pöytäkirjaan, kun NJS:n maaleista vastasivat Emongo Osongo ja aivan ottelun päätteeksi Markus Tukiainen.

Asetelmaan omaa mielenkiintoaan tuo, että FC Viikinkien pelaajalistalta löytyy kaikki kolme maalintekijää, edellisessä kohtaamisessa ulosajettu pelaaja sekä viime kaudella NJS:aa edustanut Kelechi Anyamele. Vastaavasti yllä mainitut NJS:n pelaajat eivät enää edusta nurmijärveläisseuraa vaikka talven Saksassa viettänyt Bob Diasonama on joukkueen harjoitusvahvuuteen vastikään ainakin kesän ajaksi liittynytkin.

Nyt FC Viikingit on kymmenellä pisteellään sarjataulukon puolivälissä. Pisteet ovat kertyneet voittamalla Sudet, JäPS ja PEPO sekä tasapelistä Reippaan kanssa. Viikkarit on kokenut tappiot MP:lle sekä Klubi 04:lle.

NJS:lla on kuudesta pelistä saaliina vasta viisi pistettä. Yhtäläisyyksiäkin löytyy. Myös NJS on hävinnyt Klubille ja MP:lle sekä lisäksi viime sunnuntaina MiPK:lle. Pisteitä otettu tasapeleillä PEPOA ja JäPSiä vastaan ja viimeisimpänä kotivoitto VJS:ta.

Kotijoukkue janoaa pisteitä, mutta sekin on selvää, että Viikingit ei niitä tule helpolla Nurmijärvelle jättämään. NJS lähtee siitä, että edellisten keskinäisten kohtaamisten mukaisesti pisteet jäävät kotijoukkueelle ja kotitaikaan tulisi muutosta vasta elokuun lopulla Vuosaaressa.

Tule katsomaan varmasti jännittävää matsia ja kannustamaan kotijoukkue voittoon! Samalla voit hellepäivän janoa tukahduttaa vaikka nurmijärveläisen pienpanino Grönbackan erinomaisilla tuotteilla.

Teksti Tommi Paananen, kuva Matti Murto

Sunnuntaina selviää nähdäänkö hyviä otteita A:ssa viime aikoina esittänyt Onni Soiniemi mukana taistelussa FC Viikinkejä vastaan

Recent Posts