Viikingit veivät pisteet Vuosaareen

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

Palokärkien vieraaksi aurinkoiseen Klaukkalaan saapui FC Viikingit, joka jatkoi neljän ottelun tappiotonta putkeaan NJS:n kustannuksella. Hävittyään ensimmäiset kaksi peliään sarjaa nyt johtaville MP:lle ja Klubi 04:lle Viikingit on nyt pelannut tasan Reipasta vastaan ja voittanut loput neljä vastustajaansa, viimeksi siis NJS:n 0–1 (0–0).

NJS:n avauksessa pelasivat:

Maalissa Otso Knuuttila. Puolustuksessa Yassin Daoussi, Markus Laihanen, Onni Soiniemi (Matti Kaipio 88.min)ja Arttu Eerola. Keskikentällä Joakim Ärilä, Niko Aittasalmi ja Miro Saminen (Lassi Vainikainen 72.min) sekä hyökkäyksessä Tony Lehtimäki Joni Murtomaa ja Ismail Dahmani (Joona Tukiainen 72.min).

Onni Soiniemi esiintyi nyt ensimmäistä kertaa kentällä, Miro Salminen oli tullut vaihdosta aiemmin kolmeen peliin.

Aiemmissa peleissä avauksessa nähdyistä puuttuivat loukkaantumisiaan parantelevat Konta Bio ja Aapo Mäki, sekä Mikko Oinonen (matkoilla).

Ensimmäisellä puoliajalla pallonhallinta meni vieraille. He prässäsivät melko ylhäältä, eikä korkeaa prässiä vastaan pelaaminen ole maistunut palokärjille. Pelin henki oli, että Viikingit hyökkäsivät laidoista ja NJS pelasi vastahyökkäyksiä. Ei ihme, että Viikingit hankki ensimmäisellä puoliajalla neljä kulmapotkua, NJS ei yhtään. Tästä huolimatta NJS loi lukumääräisesti yhtä paljon maalipaikkoja kuin vastustaja ja laadullisesti jopa parempia. Viikinkien Teemu Honkaniemi laukoi metritolkulla yli 11.minuutilla, mutta 18. minuutilla Arttu Eerola jatkoi Tony Lehtimäen hienon keskityksen takatolppaa nuolaisten ohi. Tony Lehtimäki ja Joni Murtomaa myöhästyivät 21. minuutilla vain sadasosan Yassin Daoussin keskityksestä. Viikinkien Jesse Mutikainen puski puolen tunnin kohdalla vain hiukan yli maalin ja 37. minuutilla vuorostaan Joni Murtomaa syötti pilkun kohdalle juosseelle Niko Aittasalmelle, joka suoran vedon sijasta yritti ottaa haltuun ja maalivahti Sam Jammeh ennätti peittää ja kaapata pallon haltuunsa. Muutaman minuutin kuluttua Aittasalmi syötti kuudentoista sisälle tyhjään tilaan Tony Lehtimäelle 12 metriin, joka laukauksen sijaan yritti syöttää takaisin Aittasalmelle, mutta osui puolustajan jalkaan.

Toisella puoliajalla peli käynnistyi taas Viikinkien hallinnassa, mutta isompia ongelmia ei NJS:n puolustus joutunut hoitamaan. Vasta 55. minuutilla isännät joutuivat tappiomaaliin johtaneeseen kierteeseen. Markus Laihanen rikkoi ja Patrik Ahonen antoi 35 metristä vapaapotkun, jonka Pierre Nlate puski pallon kohti yläkulmaa. Otso Knuuttilan onnistui torjua se kulmaksi. Tony Kurvisen kulmapotkusta maalia kohti suuntautuneen puskun Knuuttila sai turjuttua, mutta ei enää heti perään tullutta Nlaten puskua.

Vieraiden 0-1 maalista käynnistyi NJS:n takaa-ajo. Hallinta tasoittui kun NJS nosti prässiään ja lopulta hyökkäystilanteissa puolustus oli kolmen topparin varassa, yksi heistä oli puolustuslinjaan laskeutunut Niko Aittasalmi, joka kuitenkin 70. minuutilla pääsi hiukan ahdistettuna hyökkäyksessä laukaisemaan kuudentoista sisältä mutta yli. Viimeiset 15 minuuttia oli vaihtojen jälkeen NJS:n hallintaa. Nyt Viikingit oli vastahyökkäävä joukkue. NJS sai vasta 78. minuutilla ensimmäisen kulmapotkunsa, jonka jälkitilanteesta Lassi Vainikainen laukoi hyvin, mutta Jammeh pelasti. Lopulta NJS merkkautti viimeisten 15 minuutin aikana tilastoihin seitsemän kulmapotkua, eli yhtä monta kuin Viikingit. Vieraiden paras paikka oli 73. minuutilla kulmasta, mutta Otso Knuuttila torjui ja jatkotilanteessa uusi pusku meni yli. Viikinkien maalivahti Sam Jammeh pelasti tilanteet toisessa päässä ja nollan, vaikka NJS sai pallon pari kertaa melkein maaliviivalle asti.

Viikingit nousi voitollaan sarjakakkoseksi, mutta Klubi 04 on pelannut ottelun vähemmän. Neljän jatkosarjaan oikeutetun kärki on nyt: MP (15 pistettä), Viikingit (13p), Klubi 04 (11p) ja MiPK(11p). Haastajia ovat JIPPO (11p) Kiffen (10p), PEPO (10p) ja Reipas (9p). Viivan yläpuolella ovat edelleen VJS (6p) ja NJS (5p), mutta takana väijyy JäPS (5p). Sudet on jäämässä hiukan kelkasta 2 pisteellään.

Maanantaina joukkue kokoontuu hieman palauttelevamman harjoitteen merkeissä Sääksin rannalla käyden samalla yhdessä läpi kevättä ja ajatuksia tuleviin peleihin. Vielä ennen juhannusta on kaksikin peliä, su 16.6 FC Kiffen Helsingissä ja to 20.6 JIPPO kotona Klaukkalassa.

Teksti Matti Murto ja Tommi Paananen, kuva Matti Murto

Takaa-ajo oli kiivas ja tilanteita syntyi, mutta ei tulosta.
Recent Posts