Vaikeuksien kautta voittoon

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

FC Kiffen – NJS 0–2 (0–0)

Kotijoukkue Kiffen oli hienoinen ennakkosuosikki helteisellä Bolliksella, mutta toisella puoliajalla NJS teki tarvittavat maalit ja täydet kolme pistettä tuli todella tarpeeseen.

Palokärkien avauskokoonpano oli odotettu:

Maalissa Otso Knuuttila.  Puolustuslinjassa Yassin Daoussi, Aapo Mäki, Markus Laihanen ja Arttu Eerola. Keskikentällä  Niko Aittasalmi, Joakim Ärilä ja Joni Murtomaa (46.min Valtteri Vierokko) ja hyökkääjina  Joona Tukiainen (86.min Miro Salminen), Lassi Vainikainen (70.min Eetu Sankkinen) sekä Tony Lehtimäki.

Aapo Mäki palasi toppariksi ja Niko Aittasalmi nousi etenkin toisella puoliajalla tukemaan hyökkäyksiä aivan kärkipelaajan tyyliin. Konta Bio potee edelleen VJS -pelissä satuttamaansa jalkaa.

Ensimmäinen puoliaika oli tarkkaa puolustusta ja Kiffen hiukan hallitsevampi osapuoli. Isännät rakensivat laitojen kautta hyökkäyksiä, mutta hyville maalipaikoille he pääsivät vain pari kertaa ja ne tilanteet hoiti Otso Knuuttila. Ensimmäinen kiperä paikka oli puolen tunnin täyttyessä kun Kiffenin Bledar Kelmendi otti hienosti vastaan pitkän keskityksen ja pääsi puolustuksen ohi oikealta vastakkain Otso Knuuttilan kanssa, joka kuitenkin veti tilanteessa pitemmän korren. Heti perään parin minuutin kuluttua Lassi Vainikaisen veto  kuudentoista rajan takaa meni takatolpan ohi. Knuuttilan maali oli uudelleen vaarassa aivan puoliajan lopussa, kun Kiffen juoni ovelan vapaapotkun mutta Knuuttilan paraatitorjunta etunurkasta käänsi Antti Korhosen vedon kulmaksi ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi ensimmäisen malliin. Käänne tapahtui 60. minuutin kohdalla, kun Lassi Vainikainen antoi Niko Aittasalmelle läpisyötön. Toppari Jonas Sapienza epäonnistui sen katkaisemisessa ja Aittasalmi livahti hänen selkänsä takaa pallon perään ja aikailematon laukaus ohitti maalivahti Besart Mustafan. Tämä oli Aittasalmen tämän kauden ensimmäinen maali.  Johtomaali sai palokärkiin lisää puhtia ja peli muuttui tasaiseksi, joskin kuuma sää verotti osansa sen laadusta.

NJS:n toinen maali syntyi 78. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta. Kiffenin purku kääntyi uudeksi hyökkäykseksi, jossa Lassi Vainikainen otti haltuun korkeasta keskityksestä pomppaavan pallon ja syötti matalan maalin eteen, josta Aittasalmi liukui sen perille. Aittasalmi tuplasi maalisaldonsa ja nousi samalla Palokärkien maalipörssin ykköseksi.

NJS teki kaksi viimeistä vaihtoa vasta maalien jälkeen, Kiffen ajoitti vaihdot puoliajan loppupuolelle, mutta mainittavaa loppukiriä isännät eivät saaneet aikaan. NJS:n peli vapautui toisen maalin jälkeen kun taas Kiffenin peliin ilmestyi yli- ja yksinyrittämisen piirteitä. Pari minuuttia yliajan puolella Miro Salminen laukoi kovaa, mutta Kiffenin maalivahdin paraatitorjunta piti lukemat ennallaan. Kiffenin paras kavennuspaikka oli 89. minuutilla, mutta Mubarik Muhamed laukoi Leevi Saikkosen hienon keskityksen metritolkulla yli.

Kauden toisella voitolla NJS nousi kahdeksaan pisteeseen ja paransi sijoitustaan VJS:n ohi yhdeksänneksi. Tahti on nyt piste per ottelu, joka ei vielä ole turvallinen mutta suunta on hyvä. Kärjessä ovat MP ja Viikingit, putoamisviivan alla JäPS ja Sudet. NJS:n edellä on PEPO 10 pisteellä., VJS ja JäPS ovat keränneet kuusi pistettä.

Seuraava koitos on Klaukkalan nurmella torstaina 20.6. klo 18.30. Vastassa on JIPPO Joensuusta.

Kahden maalisyötön Lassi Vainikainen vääntää entisen joukkuekaverinsa kanssa.
Severi Murto ja kahden maalin Niko Aittasalmi haluavat saman pallon.
Otso Knuuttila selvittää Bledar Kelmendin läpiajon. Arttu Eerola on myöhässä.

Teksti ja kuvat: Matti Murto

Recent Posts