NJS–Sudet 2–0 (2–0)

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

Susille ei annettu mahdollisuuksia

NJS sai lauantaina vastaansa Sudet, jonka kotipaikka on Kouvola, mutta juuret viime vuosisadan alun Viipurissa. Sudet nousi täksi kaudeksi takaisin Kakkoseen ja lienee lohkon nälkäisin joukkue, sillä sijoitus on lohkon pohjalla ja putoamisviiva kuuden pisteen päässä. Joukkue metsästää edelleen ensimmäistä voittoaan, kun kevätkierrosta on jäljellä vain yksi ottelu.

NJS:n koonpano:

Maalissa Otso Knuuttila. Puolustuslinja: Yassim Daoussoi, Aapo Mäki, Mikko Oinonen ja Arttu Eerola. Keskikenttä Joona Tukiainen (88. min. Aziz Bhar), Markus Laihanen, Joakim Ärilä ja Tony Lehtimäki. Kärjessä Lassi Vainikainen (72. min. Miro Salminen) ja Niko Aittasalmi (81. min. Eetu Sankkinen).

Mikko Oinonen palasi pitkästä aikaa paikalleen toppariksi ja vastaavasti Markus Laihanen nousi keskikentälle tasapainottavaan rooliin.

Joukkueet eivät ole kohdanneet aiemmin. Susista tiedettiin maalivahti Ville Iiiskolan vankka osaaminen 130 Veikkausliigapelin kokemuksella, Niko Nakarin vaarallisuus kärjessä sekä puolustuksen maine vaikeasti ohitettavana. Joukkue oli saanut Ykkösen KTP:stä vahvistuksekseen nyt vain Jimi Lassilan. NJS oli paitsi kotijoukkue myös levänneempi, sillä Susien edellisestä pelistä Järvenpäässä oli vain kaksi välipäiväää.

Peli oli NJS:n kannalta kaksitahoinen. Ensimmäinen puoliaika oli isäntien täyttä hallintaa ja peli näytti olevan ohi jo kymmenessä minuutissa, kun palokärjet olivat tehneet kaksi maalia, mutta vieraat osoittautuivat sitkeiksi taistelijoiksi. Toiselle puoliajalle he muuttivat ryhmitystään kolmen topparin linjaan. Se vaikeutti NJS:n hyökkäysten rakentelua keskikentällä ja peli tasoittui. Tätä kuvaa sekin, että NJS hankki ensimmäisellä puoliajalla kahdeksan kulmapotkua Sudet eivät yhtään.Toisella puoliajalla kummallakin oli kaksi kulmapotkua. Susien puolustuksessa kapteeni Riku Venäläinen oli vakuuttava; hän katkoi, peitti laukauksia ja avasi peliä hienosti.

NJS:n avausmaali syntyi 7. minuutilla: Yassim Daoussin pitkän rajaheiton otti haltuun Lassi Vainikainen vasemmalla laidalla ja syötti kolmen vastustan ryppään keskeltä Joona Tukiaisen läpi. Tukiainen eteni ja syötti kuudentoista sisään tyhjään tilaan johon juoksi keskikentältä Markus Laihanen, joka laukoi suoraan syötöstä pommin takanurkkaan Susien puolustuksen vahtiessa maalin edessä Niko Aittasalmea.

Vajaa pari minuuttia myöhemmin Markus Laihanen ja Joakim Ärilä riistivät pallon Susien Joshua Ervaalalta, Ärilä syötti Vainikaiselle ja Vainikainen jatkoi Tony Lehtimäen oikealta laidalta läpi. Lehtimäki eteni maalivahdin alueen kulmaan ja laukoi takanurkkaan.

Kahden maalin johtoasema ja pelin selvä hallinta sai palokärjet keventämään tahtia ja keskittyminen pelaamiseen heikkeni. Hyviä maalipaikkoja syntyi edelleen puoli tusinaa, mutta tuloksia ei. Susien paras tilanne oli 41. minuutilla, kun Otso Knuuttila poimi korkealta vapaapotkun, mutta kaatui ja pudotti pallon. Ville Majander laukoi sen kuitenkin reilusti maalin ohi. NJS:n puolustus peitti laukaisusuunnat hyvin.

Toisella puoliajalla alku oli NJS painostusta, mutta maltti puuttui. Jostakin syystä hyökkäykset kääntyivät nyt keskelle, jossa Susien puolustus oli tiiviisti miehitetty ja parhaimmillaan. Maalit oli kuitenkin tehty laitojen kautta, sillä Tukiaisen ja Lehtimäen nopeus oli Susien laidoille liikaa. NJS ajautui puoliajan alussa kolmesti paitsioon.

Susien vaarallisin tilanne syntyi 62. minuutilla, kun Kevin Sawchak syötti Niko Nakarin oikealta läpiajoon, jossa koko NJS:n puolustus juoksi linjassa muutaman metrin Nakarin takana. Nakarin laukaus kimposi takatolpasta takaisin peliin NJS puolustuksen haltuun.

Lomakauden alusta huolimatta 200 katsojan raja meni taas rikki. Ottelun tulokseen katsomossa oltiin tietysti tyytyväisiä, mutta mojovan alun jälkeen jäätiin ikävöimään lisää maaleja.

Voitto nosti NJS:n tasapisteisiin (12 p) MiPK:n ja Kiffenin kanssa. Sijoitus on seitsemäs. Takana ovat PEPO (11 p) ja JäPS (9 p) sekä putoamisviivan alla olevat VJS (9 p) ja Sudet (3 p). Seuraavaksi NJS kohtaa lauantaina 6.7. klo 17.00 Reippaan Lahden Kisapuistossa. Reipas on vain kaksi pistettä NJS:n edellä viidentenä tasapisteissä neljäntenä olevan Klubi 04:n kanssa.

Teksti ja kuvat Matti Murto

Lassi Vainikainen esiintyi NJS:n molemmissa maaleissa syöttäjän roolissa. Mukana myös Susien Kevin Sawchak ja Ville Majander.
Tony Lehtimäki keskellä susilaumaa
Recent Posts