Romahdus Järvenpäässä

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

JäPS–NJS 5–0 (0–0)

Syyskierroksen alku oli Palokärjille murskaava. NJS:n tasaisten yhteenottojen sarja Järvenpäätä vastaan päättyi vieraskentällä tylyyn viiden maalin tappioon. Odotuksissa oli, että tälläkin kertaa jännitys säilyisi loppuun asti, mutta vahvasti ja oivaltavasti hyökkäävä JäPS meni toisella puoliajalla menojaan.

NJS:n ongelmana on ollut hyökkäys ja maalien viimeistely, mutta puolustus on ollut tiivis. JäPS näytti, että jalkapallo on maalintekopeli ja isännillä on tähän sarjaan erinomainen hyökkäyskalusto. NJS puolusti ensimmäisen puoliajan hyvin mutta toisella ote lipesi. JäPS pelasi kuudennen peräkkäisen tappiottoman pelin ja nousi sarjataulukossa kuudenneksi. Huonosti sujunut alkukausi on heillä enää muisto.

NJS:n avauskokoonpanossa nähtiin pari ensikertalaista tälle kaudelle:

Maalissa Otso Knuuttila. Puolustuslinja: Yassin Daoussi, Aapo Mäki, Mikko Oinonen ja Arttu Eerola. Keskikenttä: Aziz Bhar (60. min Joona Tukiainen), Joakim Ärilä, Joni Murtomaa (60. min Ismail Dahmani). Hyökkäys: Eetu Sankkinen, Niko Aittasalmi (76. min Miro Salminen) ja Tony Lehtimäki.

Vaivoja potemassa olivat mm. Lassi Vainikainen ja Konta Bio, viime peleissä avauksessa esiintynyt Markus Laihanen oli nyt vaihdossa.

Ensimmäisellä puoliajalla Otso Knuuttilan työmäärä oli suunnilleen kaksinkertainen ja tasoltaan vaativampi kuin Altti Mäkisellä JäPS:n maalilla. JäPS:lle tuomittiin kuusi kulmapotkua ja lisäksi Knuuttila avasi usein maalipotkuilla. Molemmat hyökkäsivät pääasiassa laitojen kautta ja NJS:n hyökkäykset päättyivät usein rajaheittoon. Keskikentällä JäPS prässäsi vahvasti.

NJS pääsi peliin mukaan 20. minuutilla ja rakensi hyökkäyksiä, mutta viimeistely ei toiminut isäntien tiiviin puolustuksen keskellä. JäPS hyökkäsi useammin ja lopussa Otso Knuuttila piti vieraita pelissä torjumalla Tuure Nummen läpiajon kulmaksi. Yliajalla Kron Rexhepi syötti Hedi Khayatin läpi, mutta Knuuttila poimi pallon Khayatin jaloista. Khayat kolhaisi jalallaan palloon heittäytyneen Knuuttilan päätä. Tilanne näytti vaaralliselta, mutta onneksi Knuuttila virkosi peliin mukaan ja tauko oli enemmän kuin tervetullut.

Toinen puoliaika käynnistyi pahalla tavalla. Minuutin pelin jälkeen Jesse Sandström syötti laitaan Rexhepille, joka harahautti Mikko Oinosen, eteni ja laukoi maalivahdin alueen kulmalta isännät 1–0 johtoon. Samalla syntyi ottelun voittomaali. Puolustuksesta hyökkäyksiä tukemaan nouseva Arttu Eerola oli siinä vaiheessa vielä keskialueella. Hänen taakseen jäävää tilaa JäPS käytti useamman kerran hyväkseen riistettyään pallon. Varhainen takaisku johti NJS:n yliyrittämiseen.

Herkko Kuosa syötti neljä minuuttia myöhemmin Hedi Khayatin kuudentoista rajalta keskeltä läpi eikä kova sijoitus kuudesta metristä ollut torjuttavissa. NJS:n topparit olivat tilanteesta ulkona ja Eerola sivussa jolloin koko puolustus oli käytännössä jäänyt Yassin Daoussin varaan. Toista puoliaikaa oli siinä vaiheessa kulunut viisi minuuttia.

NJS yritti vielä päästä peliin mukaan ja maali olisi siihen mahdollisuuden tarjonnut, mutta JäPS jatkoi prässiä keskikentällä. Tunnin pelin kohdalla Aziz Bharilla oli hyvä yritys Joni Murtomaan esityöstä, mutta maalivahti Altti Mäkinen torjui päin suuntautuneen vedon ja Joni Murtomaa laukoi jatkotilanteesta yli. Pari minuuttia myöhemmin Arttu Eerola avasi taas pitkällä Eetu Sankkiselle, mutta hän ei saanut aikaan yhtä napakkaa vetoa kuin pelin alussa ja Mäkisellä oli helppo työ ottaa pallo syliin.

Hedi Khayat ampui NJS:n toiveet alas 63. minuutilla. Khayat ja Nummi ohittivat laidalla Oinosen lyhyillä syötöillä ja Khayat laukoi pienestä kulmasta takanurkkaan, 3–0. Oinosella oli taas topparin ja pakin tuplarooli.

Vaihdosta kentälle tullut Joona Tukiainen pääsi yrittämään, mutta laukoi kevyesti ja ohi maalin. Sitten oli taas 71. minuutilla isäntien vuoro: Rexhepi syötti Khayatille keskelle 16 rajalle. Khayat siirsi pallon pari metriä sivuun ja Justus Kauppinen laukoi vasurillaan hieman maaliltaan ulos tulleen Knuuttilan yli isännät jo 4–0 johtoon.

NJS yritti edelleen rikkoa nollarajan. Eetu Sankkisen veto blokattiin ja Ismal Dahmani laukoi rajaheiton jälkitilanteesta niukasti ohi.

Vartti ennen päätösvihellystä NJS:n puolustuslinja oli jälleen yhäällä, kun Ville Ahola syötti keskiympyrästä Justus Kauppiselle vapaaseen tilaan. Yassin Daoussi oli yksin vastassa. Kauppinen yritti harhauttaa, mutta onnistui vielä kaatuessaan tyrkkäämään pallon huikealla kierteellä tolpan kautta perille. Tilanne oli 5–0 ja Kauppisen toinen maali jäi pelin viimeiseksi.

Viimeiset minuutit olivat paineetonta päästä päähän menoa. JäPS:llä oli vielä pari hyvää tilannetta: parhaassa Rexhepi puski läheltä hiukan maalin yli.

Edellisen kerran NJS on kukistettu toisen puoliajan viidellä maalilla 27.9. vuonna 2015, jolloin KäPa löylytti kohtalonsa jo sinetöinyttä NJS:ää 0–7.

Sarjatauko tulee hyvään paikkaan. Seuraava vastustaja on PEPO ja kohtaaminen tapahtuu Klaukkalan nurmella lauantaina 27. 7. klo 17.00. Edellinen yhteenotto päättyi tasan 2–2, mutta lappeenrantalaisten otteet Klubi 04:ää vastaan poikkesivat täydellisesti NJS:n saavutuksista Järvenpäässä. NJS:n sijoitus on nyt yhdeksäs ja PEPO nousi edelle kahdeksanneksi.

JäPS on enää kahden pisteen päässä tavoitellusta neljän kärjestä.

Teksti ja kuvat Matti Murto

Eetu Sankkinen ja Aziz Bhar olivat nyt avauksessa ensi kertaa tällä kaudella. Molemmilla oli myös tilaisuutensa tehdä maali. Vasemmalla Kiffenistä JäPS:iin palannut Alaeddin Alaeddine.
Ismail Dahmani tuli vaihdosta piristämään palokärkien pelaamista, mutta tässä tilanteessa laukaus meni hiukan ohi. Puolustamassa vasemmalla Jesse Paananen ja kapteeni Roope Autio. Maalissa Altti Mäkiselle riitti varuillaan olo.

Kron Rexhepi on JäPS:n hyökkäyksen maestro, joka tekee itse maaleja ja järjestelee kavereilleen tukun tilanteita. Tässä hän on Mikko Oinosen ja Niko Aittasalmen prässissä.
Recent Posts