NJS–Klubi 04 3–1 (2–1)

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

Ennätysmäärä maaleja ja täydet pisteet

NJS palasi raiteilleen löydettyään vihdoin maalijyvän. Kolme osumaa on kauden uusi ennätys, jonka mukana tuli kolme pistettä ja nousu sarjataulukossa pykälän ylemmäs kahdeksanneksi.

Erinomaisissa olosuhteissa Palokärjet avasivat seuraavassa kokoonpanossa: Maalissa Otso Knuuttila, puolustuslinjassa Yassin Daoussi, Aapo Mäki, Onni Soiniemi ja Arttu Eerola. Keskikentällä Joona Tukiainen, Joakim Ärilä, Markus Laihanen ja Tony Lehtimäki. Kärjessä Niko Aittasalmi ja Miro Salminen. Soiniemi oli avauksessa ensimmäistä kertaa topparina ja Markus Laihanen pelasi puolustavan keskikentän pelaajan roolissa. Valmentaja Teemu Savukoski teki vaihdot myöhään; tavallista niukemmin miehitetyltä vaihtopenkiltä Aziz Bhar tuli kentälle 76. minuutilla Aittasalmen tilalle, Mikko Oinonen tuli Markus Laihasen tilalle 89. minuutilla ja Vico Salminen sai Kakkosen tulikasteensa lisäajalla Joona Tukiaisen tontilla. Kokoonpanosta puuttuivat edelleen mm. toipilaat Lassi Vainikainen ja Konta Bio sekä työesteiden vuoksi Joni Murtomaa.

Klubi 04 tuli Klaukkalaan ilman Veikkausliiga-apuja. Pelaajalistalla oli kaksi nimeä, jotka löytyvät myös HJK:n liigajoukkueen listoilta, mutta minuutteja ei heille liigakentiltä ole kertynyt. Kun Klubi samaan aikaan lähettää pelaajiaan muualle Ykkösen joukkueisiin kehittymään, näyttää siltä, että tavoite Klubi 04:n nostamisesta Ykköseen on haudattu. Tappion myötä joukkue putosi lohkon keskikastiin kuudenneksi ja takaa voi ohi tulla vielä ottelun vähemmän pelannut PEPO.

Ensimmäisellä puoliajalla Klubi 04 piti enemmän palloa, mutta vaarallisia tilanteita molemmat joukkueet loivat vähän ja kulmapotkut jakautuivat Klubin eduksi neljä – kaksi. NJS:n ensimmäinen tilanne syntyi Klubin kulmapotkun jälkeen vastahyökkäyksestä 6. minuutilla, mutta Joona Tukiaisen korkea keskitys Niko Aittasalmelle oli sen verran epätarkka, että maalivahti Tuomas Pöyhönen kaappasi sen haltuunsa. Klubin ensimmäisen laukauksen 9. minuutilla poimi Otso Knuuttila. Tämän jälkeen vieraat pääsivät painostamaan ja vaarallisin tilanne syntyi 13. minuutilla mutta Arttu Eerola siivosi pallon melkein maaliviivalta. Heti perään Seth Saarisen saksipotku meni maalin yli.

Vieraat menivät johtoon 25. minuutilla. Laitapuolustaja Yassin Daoussi seikkaili melkein keskiympyrässä, kun Matti Peltola syötti Seth Saarisen läpiajoon. Hänellä avautui eteen täysin autio kentän neljännes. Aapo Mäki juoksi perään ja yritti liukua osumatta palloon ja pelasi itsensä ulos. Sitten Saarinen syötti helpon Julius Tauriaiselle, joka käänsi pallon läheltä maaliin.

NJS ei kuitenkaan antanut periksi ja tasoitus syntyi jo 28. minuutilla. Aittasalmi keskitti, Salminen ryntäsi puskemaan mutta Samu Laitinen työnsi hänet takaa kumoon maalivahdin alueella. Pallo pilkulle ja Aapo Mäki toimitti sen perille.

NJS meni 2–1 johtoon, kun Klubin maalivahti Tuomas Pöyhönen avasi kuudentoista rajan ulkopuolella ja osui prässäämään tulleeseen Miro Salmiseen. Pallo ponnahti maalin suuntaan, Salminen jatkoi sen perään ja potkaisi pelivälineen kolmesta metristä tyhjään maaliin.

Victor de Palma ja Miro Salminen tavoittelivat samaa palloa 33. minuutilla ja de Palma osui ilmassa kädellään Salmisen niskaan. Salminen putosi kenttään mutta toipui kuitenkin hetken virvoittelun jälkeen. Jostakin syystä toinen rangaistuspotku jäi viheltämättä. Klubi haki aktiivisesti tasoitusta, mutta NJS torjui sen vielä aktiivisemmin. Isäntien asenne oli kohdallaan, prässi oli tavallista korkeammalla, mutta puolustukseen, välillä lähes bussinomaiseen, ennätettiin ajoissa.

Toisella puoliajalla Klubi 04 jatkoi tasoituksen metsästämistä, mutta NJS:n asenne säilyi ja tilanteita syntyi. 52. minuutilla Miro Salminen syötti Joona Tukiaisen läpi, mutta laukaus päätyi maalivahdin syliin. Pelin henkeä kuvaa se, että NJS sai nyt enemmän kulmapotkuja (4) kuin Klubi (1). Reilun tunnin kohdalla Aapo Mäki laukoi kulman jälkitilanteesta, mutta pallo kimposi puolustuksesta ylärimaan ja siitä yli. Klubin paras tilanne syntyi kolme minuuttia myöhemmin. Eerola blokkasi jalallaan laukauksen ja pallo kimposi Olli Tynkkyselle. Hän veti vapaasta paikasta kuudentoista sisältä yli. 80. minuutilla Tauriainen laukoi lujaa puolustajien välistä, mutta Knuuttila torjui. Klubin tilanteiden välissä NJS:llä oli neljä tuloksetonta läpiajoa.

NJS:n kolmas osuma 84. minuutilla syntyi, kun Salminen sai hiukan päätään väliin de Paulan puolenvaihtoon. Pallo kiertyi Aziz Bharille, joka antoi hienon matalan läpisyötön toppareiden ohi, Joona Tukiaiselle. Hän otti pallon haltuun, kuljetti pari askelta ja laukoi sen vastaan syöksyneen Pöyhösen ohi perille.

Pelin viime hetkillä syntyi vielä molempiin päihin hyvät tilanteet. Klubi 04 sai vapaapotkun 17 metristä, mutta Tauriainen laukoi sen muuriin. Lisäajalla Tukiainen, Salminen ja Ärilä rakensivat tilanteen, mutta Ärilä laukoi 11 metristä yli. Aivan viime hetkillä Otso Knuuttila torjui vielä näyttävästi Klubin kovan 30 metristä lähteneen kaukolaukauksen ylänurkasta.

Pelin jälkeen valmentaja Teemu Savukoski oli yhtä hymyä. Erityisesti hän kiitti pelaajiensa asennetta. Pisteet ja maalit maistuivat myös 230 hengen katsomolle.

Lohkon nousukarsintaan tyrkyllä ovat edelleen MP (30 pistettä), Viikingit (25 p.), JIPPO (24 p.) ja Reipas (24 p.) MP ja Jippo ovat molemmat edelleen tappioitta pelattuaan keskenään 0–0 tasapelin.

Neljän kaartiin pyrkii vahvimmin JäPS (22 p.). Muun keskikastin muodostavat Klubi 04 (19 p.), PEPO (17 p.), NJS (16 p.), MiPK (15 p.) ja Kiffen (15 p.). Putoamisviivan alla ovat NJS:n seuraava vastustaja VJS (9 p.) ja Sudet (6 p.). PEPO ja VJS ovat pelanneet ottelun muita vähemmän.

NJS kohtaa VJS:n Myyrmäessä ensi lauantaina 10.8. klo:17. On syytä pitää mielessä, ettei tässä lohkossa ole helppoja vastustajia.

Teksti ja kuvat Matti Murto

Miro Salminen ottaa vastaan onnitteluja voittomaalista.
Nikko Aittasalmi keskittää takatolpalle. Maalissa Tuomas Pöyhönen ja puolustamassa Samu Laitinen (#33) ja Leo Ussher (#57).
Aapo Mäki laukoo kulman jälkitilanteesta ylärimaan.
Recent Posts