Ennakko VJS–NJS

 In M1, M1 Ennakot, NJS

Lauantai Myyrmäen stadion klo 17.00

Palokärkien seuraava kamppailu on vieraissa, mutta aivan kulmilla Myyrmäessä. Isäntänä on Kakkoseen helposti noussut VJS, joka aloitti kauden komeasti ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen lohkon kärjessä kukistettuaan Klubi 04:n Bolliksella maalein 3–5. Viidestä maalista merkittiin kolme Liridon Islamin maalisarakkeeseen, jota hän on myöhemmin täydentänyt kahdella osumalla. Laituri on nopea ja taitava ja siksi myös vaarallinen.

Hyvän alun jälkeen VJS:n sijoitus on pudonnut tasaisesti ja joukkue on nyt putoamisviivan alla takanaan vain Sudet. Pisteitä on koossa 9, mutta VJS on pelannut ottelun vähemmän kuin muut. Vastaavasti MiPK on pelannut ottelun muita enemmän ja nousi maalierolla NJS:n ohi kahdeksanneksi. Molemmilla on koossa 16 pistettä.

VJS:n edellä on vielä Kiffen, jolla pisteitä on 15, joten pitääkseen säilymistoiveet yllä heidän on lähes pakko voittaa lauantaina. Myös NJS haluaa karistaa kellarikerroksen sijoitukset selvemmin taakseen.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Klaukkalassa päättyi NJS:n niukkaan 1–0 voittoon. Ratkaisuosuman teki vasta 85. minuutilla Konta Bio, joka samalla loukkaantui eikä ole sen jälkeen ollut kokoonpanossa. VJS:n laihasta pistessaliista huolimatta se on pelannut tasaisia pelejä, yleisin tulos on maalin tappio. Näitä on kertynyt kuusi. Klubi 04:n lisäksi toinen voitto tuli 1–0 lukemin Kiffenistä. Tasapeliin VJS on yltänyt kolme kertaa.

Viidestä viime pelistä on koossa vain Kiffen-voitosta tulleet kolme pistettä. Toisaalta Sudet yllätti vantaalaiset lukemin 4–1 ja selvin lukemin pisteet vei myös Viikingit 4–0 voitolla.

NJS:n vastaava viiden pelin otos tuotti seitsemän pistettä. Kotikentällään VJS ei ole kertaakaan hävinnyt kuin korkeintaan maalilla.

Vuosi sitten NJS oli nousijajoukkueena vastaavassa tilanteessa ja vaihtoi valmentajaa. VJS:n ratkaisu oli purkaa kolmen joukkuetta Kakkoseen nostamassa olleen pelaajan sopimukset ja samoihin aikoihin joukkueen jätti neljäskin pelaaja. Seura perusteli tapahtunutta sillä, että kyseiset pelaajat eivät voineet sitoutua riittävän vahvasti joukkueeseen Kakkosen tasolle.

VJS on paitsi naapuri, myös pelaajistoltaan tuttu. Strengellin veljekset Samu ja Niko sekä Janar Georg ovat NJS-kasvatteja. Viime vuonna Palokärjissä pelasivat hyökkääjä Emongo Osongo ja toppari Ahmed Said Ahmed. Viimemainittua ei Myyrmäen tekonurmella kuitenkaan pelikiellon vuoksi nähdä. VJS:n isähahmo on mm. Hollannin pääsarjassa pelannut numero 3 Marko Kolsi, joka on edelleen hyvässä kunnossa. VJS pelaa fyysistä peliä ja siinä tulee tehtyä virheitä. Varoituksia on kertynyt 31 ja ulosajoja kolme. NJS on isäntiin verrattuna pelannut siististi, keltaista on näytetty 12 kertaa.

Teksti ja kuvat Matti Murto

Joona Tukiainen taistelee pallosta Vili Lankisen kanssa. Valmiina puuttumaan tilanteeseen ovat Marko Kolsi ja Joakim Ärilä.
Konta Bio karkaamassa Ahmed Said Ahmedilta. Hän teki tilanteesta voittomaalin ja loukkaantui. Said Ahmed on NJS:ää vastaan toisen kerran pelikiellossa ja Konta Bio ei ole loukkaantumisen jälkeen pystynyt palaamaan kokoonpanoon.
Recent Posts