NJS:n suvereenit otteet jatkuivat naisten Kakkosen kärkikamppailussa

 In Etusivu, N1, N1 Raportit, NJS

Ottelun alusta asti Nurmijärven Jalkapalloseura näytti, miksi se on sarjajohtaja naisten Kakkosessa. Pitkät syöttöketjut, hyvin ajoitetut juoksut puolustuksen selustaan ja linjojen väliin sekä tehokas prässi pallonmenetyksen jälkeen olivat myrkkyä sarjakakkonen Hämeenlinnan Härmälle.

Jo ottelun toisella minuutilla Jourdan Ziff laukoi pallon tolppaan.  Pari minuuttia myöhemmin oli Tia Laineen vuoro yrittää. Hänen laukauksensa painui maalin yli.

Yllättäen viidennellä minuutilla Härmän hyökkääjä Tuuli Viinikka pääsi puolittain läpi, kun keskeltä aukesi tilaa parilla hyvällä syötöllä. Nopeajalkainen Viinikka pääsi laukomaan pallon vasemman tolpan kautta maalin alanurkkaan. Hyvä vastahyökkäys Härmältä ja tulostaululle vierasjohto 0–1.

Tämän jälkeen alkoi sarjatulitus kohti Satu Seppäsen vartioimaa Härmä-maalia. Ensin Oona Sevenius rynni keskeltä läpi. Seppänen venyi vasemman jalan jalkatorjuntaan. Tytti Kemppainen repi juoksullaan puolustuksen rikki ja pääsi laukomaan. Laukaus viuhui yli maalin. 

Kemppainen jatkoi hyviä otteitaan Härmän puolustuksen kiusana.  Yhden kaksinkamppailuvoiton jälkeen pallo päätyi rangaistusalueelle Hertta Lammiolle. Hänenkin laukauksensa suuntautui maalin yli.

Laine pääsi toistamiseen yrittämään maalin tekoa, nyt Seveniuksen syötöstä. Heppoinen laukaus päätyi maalivahti Seppäsen syliin.  Seuraavaksi Jourdan Ziff pääsi kääntymään rangaistusalueella pallon kanssa, mutta laukoi Seppäsen syliin.

Ensimmäisen puoliajan paras paikka siunaantui 25. minuutilla Seveniukselle. Kemppainen keskitti kulmalipulta, mutta varmalta näyttänyttä maalia ei syntynyt, kun Seveniuksen pusku meni hieman vasemman tolpan ohi.

Ziff ja Sevenius pääsivät molemmat vielä pari kertaa tekopaikkaan, mutta Seppänen oli päättänyt pitää maalinsa puhtana. Myös Kemppaisen laukaus jäi Seppäsen hyppysiin.

Jessika Laakso pääsi puolittain läpi. Tilanne johti härmäläisten rikkeen jälkeen vapaapotkuun, josta ei seurannut vaaratilannetta.

Ziff syötti vielä Kemppaisen pystyjuoksuun, mutta Härmän puolustaja sai peitettyä sektorin, ja laukaus meni vasemmalta maalin ohi.

Näin taukotilanne oli 0–1-vierasjohto, joka ei vastannut tapahtumien kulkua.

Toista jaksoa oli pelattu reilu kymmenen minuuttia, kun yhteentörmäyksessä Härmän maalivahti Seppänen satutti päänsä. Seppänen piteli takaraivoaan. NJS sai tilanteesta kulmapotkun. Härmäläiset siivosivat pallon väljemmille vesille.

Laine laukoi pallon löysällä nostolla ylärimaan kuin myrskyvaroitukseksi. Hetken päästä Seppänen teki virhearvion, ja pallo pomppi hänen ylitseen. Ziff pääsi avopaikasta rokottamaan, ja NJS tasoitti 1–1:een.

Seuraavan tilanteen rakensi Ziff oikealta laidalta. Hän keskitti maalille, mutta pidettynä ollut Kemppainen ei päässyt laukomaan. Seuravaksi osat vaihtuivat ja Kemppainen nousi vasemmalta laidalta, antoi tarkan keskityksen Ziffille, jonka laukaus viiden metrin viivalta karkasi yli maalin.

NJS pääsi johtoon hienon hyökkäyskuvion päätteeksi. Carly Mauldin lähetti pallon pystyyn Kemppaiselle. Kemppainen keskitti vasemmasta laidasta. Maalivahti Seppänen ylsi torjumaan pallon, mutta kimmonneeseen palloon ensimmäisenä ehti Sevenius, jonka laukaus vei NJS:n 2–1-johtoon.

Härmä sai tämän jälkeen ensimmäisen kerran toisella puoliajalla otetta pelistä. Härmän kapteeni Laura Långvik yritti 30 metristä. Hänen laukauksensa viuhui vasemmalle reilusti ohi maalin.

78. minuutilla Härmä sai vapaapotkun tilanteesta, josta Paula Kantelinen on tuomarin kanssa eri mieltä. Rike näytti kuitenkin selkeältä. Oikealta puolelta Långvik laukoi pallon vapaapotkusta maalivahti Annika Kulhan alta maaliin, ja tilanne oli jälleen tasan, 2–2.

NJS oli päättänyt voittaa. Heti seuraavalla minuutilla Kemppainen voitti jälleen pitkän pallon vasemmassa laidassa lähellä päätyrajaa. Kemppainen harhautti puolustajan ja syötti terävästi keskelle. Sevenius laukoi voittomaaliksi jääneen NJS:n kolmannen osuman.

Mauldin laukoi kertaalleen 20 metristä. Seppänen venyi torjuntaan, ties kuinka monennen kerran.

82. minuutilla Sevenius antoi kulmapotkun. Keskitys maalille, jossa Ziff voitti varjostajansa ja puskin pallon komeasti maalin oikeaan ylänurkkaan. Ottelun viimeinen maali sinetöi tulokseksi 4–2 kotijoukkueelle.

Ottelun lopussa Rosa-Amanda Lesch syötti oikeassa laidassa kovassa vauhdissa olleelle Seveniukselle. Maalivahti Seppänen sai pallon riistettyä käsiinsä Seveniuksen jaloista.

Ottelun kulku oli yksipuolinen – maalit odottivat tuloaan

Härmän päävalmentaja Tero Helin ei selitellyt ottelun loputtua.

– Kyllähän tämä tiukka kamppailu oli. Oltiinhan me koko ajan pikkaisen mankelissa. NJS tuli hyvin ja rakensi peliä hyvin. Enimmäkseenhän sitä meidän alueellamme pelattiin. Saatiin siihen meille hyvä avausmaali vähän varkain, ja sitten pystyttiin johtoakin varjelemaan aika pitkään asti. Sitten pari – ei ne halpoja maaleja ollut – mutta olisi varmaan ollut estettävissäkin molemmat tilanteet, ja kaveri johtoon. Vielä päästiin tasoihin, mutta ei vaan bensa riittänyt. NJS kyllä ansaitsi voittonsa ihan ilman selittelyitä. Ei ole ihme, minkä takia ne ovat piikkipaikalla.

NJS:n päävalmentaja Mikko Manninen oli huojentunut ottelun jälkeen.

– Kova peli.Tiedettiin, että Härmä on hyvä jengi. Ensimmäinen vastahyökkäys ja pallo maalissa ja 1–0 häviöllä, niin ei tehnyt helpoksi.

Yllättävän kauan kesti ennen kuin pallonhallinta ja pelin kärsivällinen jauhaminen tuotti tuloksen.

– Vastustaja joutui juoksemaan ilman palloa, niin jossain vaiheessa ne väsyvät. Sitten alkaa tulla virheitä. Saatiin sen jälkeen tehtyä maaleja.

Toisella jaksolla palokärjet pamauttivat neljästi pallon Seppäsen taakse verkon perukoille.

– Se oli tietysti harmi, että sitten, kun tehtiin 2–1-maali, niin annettiin ihan turhaa ote. Ne eivät olleet käyneet siihen mennessä kertaakaan meidän puolellamme. Yhtäkkiä peli olikin 2–2.

Voitto ja kolme pistettä kärkikamppailusta tietenkin tyydyttävät päävalmentajaa.

–Tosi ylpeä naisista, että tekivät kovasti hommia läpi ottelun. Tuntu hyvältä. Tärkeä voitto tietysti, kun Härmä on kakkosena sarjassa, niin saatiin heihin kolme pinnaa lisää eroa.

Laitahyökkääjä Tytti Kemppainen pelasi vahvan ottelun.

– Pitkältihän peli oli aika vaikeaa meiltä. Meidän yhteishenkemme on niin vahva, että jaksamme aina uskoa omaan tekemiseemme. On ennenkin tultu tappioasemasta ja noustu voittoon. Ei ollut hetkeäkään epäilystä, etteikö me voitettaisi.

Kemppainen voitti monta juoksupalloa ja kaksinkamppailua. Hämeenlinnalaisten oli jossakin vaiheessa annettava periksi.

– Meillä kaikilla on hyvä kondis. Olemme tehneet kovasti duunia sen eteen. Uskoin, että jossain kohtaa vihreä väsyy, ihan väkisin.

Kemppainen voi olla tyytyväinen otteisiinsa Härmää vastaan.

– Kyllä täytyy sanoa, että olin tyytyväinen noihin keskityksiini, mistä sitten tulikin maalit, Kemppainen päätti.

Teksi ja kuvat: Ille Martela

Recent Posts