VJS–NJS 2–1 (0–1)

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

Tuttuja pelaajia ratkaisijoina nappuriseurojen kamppailussa

NJS joutui palaamaan lauantaina Myyrmäen jalkapallostadionilta pisteittä. VJS otti käytännössä pakkovoiton edessä ja samalla oli otettava revanssi kevätkierroksen 0–1 tappiosta. Sarjataulukossa häntäpään järjestys ei muuttunut, mutta Palokärjet ei onnistunut kiipeämään keskikastin turvalliselle puolelle ja putoamisviivan alle vajonnut VJS säilytti kolmen pisteen ansiosta realistisen toiveen jatkokaudesta Kakkosessa.

NJS:n avauskokoonpano oli sama kuin voitokkaassa Klubi 04 ottelussa:

Maalissa Otso Knuttila ja puolustuslinjassa Yassin Daoussi, Aapo Mäki, Onni Soiniemi ja Arttu Eerola. Keskikentällä pelasivat puolustavassa roolissa Joakim Ärilä ja Markus Laihanen (77 min Valtteri Vierikko) kun taas laidoilla hyökkäävämmin esiintyivät Tony Lehtimäki (81. min Mikko Oinonen) ja Joona Tukiainen. Niko Aittasalmi (73. min Joni Murtomaa) ja Miro Salminen metsästivät kärjessä maaleja.

VJS:n avaukseen oli pestattu Hongasta keskikentälle debyyttinsä uudessa joukkueessaan tehnyt Mohamed Sheikh. Taitava keskikenttän pelaaja syötti VJS:n tasoitusmaalin. Entinen NJS-juniori Niko Strengell pelasi vasemmassa laidassa ja käynnisti VJS:n tasoitukseen päättyneen hyökkäyksen. Vaihdosta tuli oikeaan laitaan ottelun ratkaissut Janar Georg, joka vielä viime kaudella teki NJS:lle 11 maalia P17 sarjan Ykkösessä. Tällä kaudella VJS:n riveissä samalla sarjatasolla hän on tehnyt toistaiseksi 17 osumaa. Kakkosessa VJS:n mukana Janar on ollut kahdeksassa ottelussa, niissä kertynyt peliaikaa 238 minuuttia eli noin puoli tuntia pelattua peliä kohden. Voitto-osuma entistä seuraa vastaan oli ensimmäinen Kakkosessa.

NJS:ssä viime kaudella tilastoihin kaksi maalia, kaksi keltaista ja kaksi punaista kirjauttanut Emongo Osongo tuli myös vaihdosta kentälle Liridon Islamin pariksi kärkeen.

VJS piti prässin korkealla ja piti keskikentän tiiviisti miehitettynä. Pelaajat halusivat ehdottomasti pisteitä ja tämä näkyi myös kentällä. NJS:n pelinrakentelulle korkea prässi on osoittautunut myrkyksi. Varsinkin kun se on aktiivista ja iholle tulevaa, näyttää siltä, että palokärjiltä loppuu tila ja aika kesken. Ensimmäisellä puoliajalla tämä näkyi siten, että VJS sai aikaan viisi kulmapotkua, NJS ei yhtään. Vaikka pallo pyöri selvästi enemmän NJS:n kenttäpuoliskolla, tilanteita maalintekoon kumpikin joukkue loi suunnilleen yhtä paljon. Esimerkiksi 23. minuutilla hyökkäykseen mukaan noussut Yassin Daoussi ohjasi Joona Tukiaisen keskityksen viidestä metristä tolppaa raapien yläkulman ohi.

Ennen puolen tunnin täyttymistä Otso Knuuttila oli työllistetty, mutta rutiinit riittivät. Hän käynnisti johtomaaliin päättyneen hyökkäyksen avaamalla Arttu Eerolalle oikeaan laitaa. Tämä jatkoi Tony Lehtimäelle, joka vapautti Miro Samisen yhdellä kosketuksella läpiajoon. Salminen laukoi toisen Kakkosen maalinsa 13 metristä ohittaen vastaan tulleen maalivahti Elis Rintalan.

Seuraava NJS-tilanne tilanne syntyi Eerolan ja Lehtimäen yhteistyöllä. Eerola nousi päätyyn asti ja keskitti Tny Lehtimäeltä saamansa syötön takaisin, mutta toppareiden puristuksessa Lehtimäki ohjasi pallon ylärimaa hipoen yli.

VJS toipui nopeasti ja 40. minuutilla Petteri Koivisto pommitti 20 metristä todella kovaa takatolppaan, josta pallo kimposi lähes maaliviivaa ja takarajaa pitkin kulmalipun suuntaan.

Toisella puoliajalla pelin luonne tuli selväksi. VJS ahnehti voittoa. Joukkueet loivat muutaman tilanteen ja kulmapotkut menivät nyt tasan, yksi molemmille. VJS käytti kuitenkin omat tilanteensa tehokkaammin. Aikaa oli kulunut vain kuusi minuuttia, kun Mohamed Sheikh ja Liridon Islami pelasivat syötöillä itsensä Arttu Eerolan ohi ja Islami tasoitti pelin ohjaamalla maalin edustalta Sheikhin hienon syötön perille.

NJS:llä oli tilaisuus siirtyä johtoon, mutta maalivahti Elis Rintala onnistui kurottamaan toisen kätensä Joakim Ärilän vetoon maalivahdin alueen kulmalta ja VJS:n puolustus siivosi pallon pois.

Pari minuuttia myöhemmin Aittasalmella oli tilaisuus, mutta ei aikaa ja hän tyrkkäsi pallon Lehtimäelle, jonka vedon puolustus peitti. Aittasalmi otti kimmonneen pallon ja siirsi sen Ärtilälle, mutta senkin puolustus torjui.

Isännät menivät 2–1 johtoon 70. minuutilla vinosti kentän poikki tyhjään tilaan viedyllä suoraviivaisella hyökkäyksellä. Henri Hiltunen avasi Eetu Purolle ja tämä neljä minuuttia aiemmin vaihdosta laitaan tulleelle Janar Georgelle, joka kuljeti pallon 12 metriin ja laukoi tulisesti etukulmasta maalin kattoon.

NJS haki tasoitusta ja maaleja vaihtamalla tuoretta voimaa kentälle. Joni Murtomaa tuli väsyksiin itsensä raataneen Niko Aittasalmen tilalle, ja Mikko Oinonen Tony Lehtimäen sijaan, mutta toppariksi. Puolustuksesta nousi Aapo Mäki mukaan hyökkäykseen ja ryhmitys näytti muuttuvan 4-4-2:n sijasta 4-3-3:ksi. Aapo Mäen pusku Joona Tukiaisen pitkästä keskityksestä loppuminuuteilla meni hiukan takatolpan ohi. NJS sai lopussa luotua muutamia puolittaisia tilanteita, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Peli ei tasoltaan noussu klassikkojen joukkoon, mutta taistelua riitti ja kotijoukkue ansaitsi pisteensä.

Neljän kärki on nyt: MP (33 pistettä), JIPPO (27 p.), Viikingit (26 p.) ja Reipas (24 p.). Tähän joukkoon on pyrkimässä JäPS (23 p.). Muu keskikasti on tasainen: Klubi 04 (19 p.), PEPO (16 p.), MiPK (16 p.), NJS (16 p.) ja Kiffen (15 p.). Viivan alla ovat VJS (12 p.) ja Sudet 6 p.)

Otteluiden määrä ei kuitenkaan mene tasan. Reipas, Kiffen, PEPO ja VJS ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän kuin muut. Kiffen ja Reipas ottavat yhteen tiistaina.

NJS:n seuraava vastustaja tulee Mikkelistä. NJS – MiPK pelataan Klaukkalan nurmella ensi lauantaina 17.8 klo 17.00.

Teksti ja kuvat Matti Murto

NJS puolustamassa VJS:n kulmapotkua. Vasemmalta Marko Kolsi, Henri Hiltunen, Onni Soiniemi, Mohamed Sheikh, palloa matalalta puskeva Aapo Mäki, Miro Salminen ja Niko Strengell.
Joakim Ärilä ja Mohamed Sheikh pallon kimpussa. Takana NJS:n maalin tehnyt Miro Salminen ja Tony Lehtimäki.
Markus Laihanen purkaa VJS:n prässiä. Vasemmalla Niko Strengell, oikealla VJS:n tasoituksen tehnyt Liridon Islami ja taustalla Onni Soiniemi.
Recent Posts