Ennakko NJS–MiPK

 In M1, M1 Ennakot, NJS

Lauantai 17.8. klo 17.00 Klaukkalan nurmi

Lauantai-iltapäivä tarjoaa jalkapallon ystäville taas jännitystä. Palokärkien vieraaksi tulee MiPK Päämajakaupungista ja molemmilla joukkueilla on yhtäläisen kova panos kartuttaa pistetiliään.

Vuosi sitten MiPK oli lohkossa paikallisvastustajaansa MP:tä vahvempi, mutta tälle kaudelle osat ovat vaihtuneet. MP jyrää sarjakärjessä tappioitta ja kaupungin punapaidat pelaa tasaisessa keskikastissa. Mikkeliläisten keskinäinen yhteenotto päättyi MP:n 1–0 voittoon peräti 2726:n hengen katsomon edessä.

Samoin lukemin MiPK kaatoi kevätkierroksen kohtaamisessa NJS:n. Ville Teräsranta teki voittomaalin jo 7. minuutilla eikä NJS:n pyristely tuonut tulosta.

Joukkueet ovat sarjataulukossa tasapistein sijoilla 7. ja ja 8., vieraat paremman maalieronsa turvin edellä. Kummallakin on 16. pistettä ja takana on vielä Kiffen samoilla pisteillä. Edellä kahden pisteen päässä on PEPO ja Klubi 04 on enää kolmen pisteen karkumatkalla.

Viime kauden kohtaamisista mikkeliläiset veivät täydet kuusi pistettä. Toukokuussa Mikkelissä lukemin 3–0 ja elokuussa Klaukkalassa tuloksella 0-1. Riipaiseva fakta on, ettei NJS ole tehnyt vielä yhtään maalia MiPK:n verkkoon. Tähän pitäisi lauantaina tulla muutos.

MiPK:n viisi edellistä ottelua on tuottanut voiton Susista ja viimeksi 1–1 tasapelin PEPO:a vastaan. Maalisaldo oli nolla tappioissa JäPS:iä, MP:tä ja Reipasta vastaan.

NJS:n vastaavat viisi viimeistä peliä on tuotanut yhtälailla myös yhden voiton (Klubi 04) ja tasapelin (Reipas), sekä kolme tappiota, joista karvaimmalta maistui 1–2 VJS:ää vastaan viikko sitten. Tämä oli tietysti huono uutinen myös mikkeliläisille lohkon keskikastin tasoittuessa entisestään.

MiPK:n joukkueen hahmo on Brasiliasta kotoisin oleva juuri 41 täyttänyt Rafael Vieira, Kakkosen kokenein hyökkääjä. Hän tuli HJK:n riveihin 1997, pelasi välillä muissa veikkausliigasauroissa ja Hollannissa, mutta legendaksi hän nousi FC Lahdessa, jossa teki vuosina 2005– 2016 250 ottelussa 103 maalia. Viime vuodet hän on pelannut MiPK:ssa ja valmentanut seuran B-junnuja.Tällä kaudella on syntynyt 4 maalia 13 ottelussa. Aleksis Lehtonen on tehnyt 4 maalia 15 ottelussa ja Antti Voutilainen kolme maalia kuudessa ottelussa. Mikkelissä paljon kohua ja loanheittoa synnytti Samuli Kaasalaisen siirto kesken kauden MP:stä Kissoihin, jossa hän on onnistunut kolmessa ottelussa kerran.

NJS:n kokoonpanossa nähdään rotaatiota muutaman useammin avauksessa nähdyn pelaajan vielä parannellessa isompia ja pienempiä vaivojaan. Tämä luonnollisesti avaa näytönpaikkaa ja mahdollisuutta vähemmän peleissä esiintyneille. Toiveena, että onnistumisia tulee mahdollisimman laajalla rintamalla.

Odotettavissa on lohkosijoitusten valossakin molemmille tärkeä ja tasainen taistelu. Ennuste kertoo säänkin hellivän katsomoa. Tervetuloa, tiedäthän futiksen olevan parasta paikan päällä!

Teksti Matti Murto ja Tommi Paananen, kuva Matti Murto.

Kalavelkoja on kertynyt. Vuosi sitten elokuussa MiPK vei ottelun Klaukkalassa 0–1 ja yhden maalin voitolla pisteet jäivät Mikkeliin edellisessä kohtaamisessakin toukokuussa. Kuvassa vasemmalta Otso Knuuttila, Rafael Vieira, Niko Aittasalmi ja Aapo Mäki.

Recent Posts