NJS jatkaa puhtaalla pelillä Naisten Kakkosen kärjessä

 In Etusivu, N1, N1 Raportit, NJS

Nurmijärveläisten vieraaksi Klaukkalaan Naisten Kakkosen otteluun saapui sunnuntai-iltapäivänä Paimion Haka. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli täyttä kotijoukkueen näytöstä.

Ensimmäinen maalintekopaikka syntyi pelin neljännellä minuutilla. Tia Laineen kulmapotkusta Jourdan Ziffin pusku suuntautui hieman vasemmalta ohi. Seitsemännellä minuutilla kotijoukkue avasi maalihanat. Oona Seveniuksen antaman kulmapotkun jälkitilanteesta Carly Mauldin toimitti pallon paimiolaisten maaliin ohi Salla Heinon.

Seuraavassa kulmapotkussa Laineen keskitys osui etutolppaan ja kimposi kentälle. Erika Tuominen pääsi laukomaan vastapalloon, mutta laukaus suuntautui yli maalin.

Ziff, Sevenius ja Tytti Kemppainen saivat hyvillä juoksuillaan sahattua PaiHan puolustukseen aukkoja. Maalipaikkoja siunaantui toinen toisensa perään. Maalivahti Heino teki parhaansa pitääkseen joukkueensa mukana voittotaistelussa. PaiHan pelaaminen oli käytännössä pelkkää puolustamista, joten hyväkään taistelu ei pitkälle riittänyt.

Pelattuna oli noin puoli tuntia, kun Tuominen keskitti pallon Ziffille. Tämän laukaus suuntautui oikealle kohden takatolppaa. Epäonnekseen PaiHan puolustaja Siiri Hörkkö venytti jalkansa väliin, ja pallo kimposi omaan maaliin tilanteeksi 2–0 kotijoukkueelle.

Kolme minuuttia myöhemmin Ziff teki 3–0-maalin Kemppaisen keskityksestä. Vielä 40. minuutilla Sevenius nousi vauhdikkaasti oikeasta laidasta, harhautti puolustaja Milja Lindstedtin ja syötti keskelle Ziffille, joka laukoi toisen maalinsa. Tauolle mentiin tilanteessa 4–0, eikä ottelun voittajasta ollut kenelläkään epäselvyyttä.

Mikko Manninen vaihtoi tauon aikana kolme pelaajaa. Rosa-Amanda Lesch, Mauldin ja Ziff saivat jäädä huilimaan. Heidi Hellgrén, Hertta Lammio ja Emmiina Taivassalo tulivat tilalle.

Toisen puoliajan alussa Laineen kulmapotkun jälkeen Kemppainen laukoi pallon kohti alakulmaa, mutta PaiHan puolustus pelasti lähes maaliviivalta. Seuraava tilanne aukesi Hellgrénille. Hän pääsi hyvään maalintekopaikkaan, mutta laukaus osui puolustajaan.

Laine yritti kaukolaukauksella yllättää Heinon. Laukaus karkasi hieman vasemmalta ohi. Seuraavaksi Sevenius pelasi loistopaikan Tuomiselle, mutta hän ei onnistunut laukomaan.

Manninen suoritti kymmenen minuutin kuluttua toisen puoliajan alusta kaksi vaihtoa lisää, jolloin Jenna Hippi ja Jessika Laakso pääsivät antamaan omat näyttönsä Tuomisen ja Laineen siirtyessä penkille.

Sevenius kokeili maalikehikon kestävyyttä kovalla laukauksellaan. Tolppa kesti eikä jatkotilanteestakaan syntynyt maalia.

Tunnin pelin jälkeen palokärjet saivat erinomaisen syöttörallin aikaiseksi hyökkäysalueella. Lopulta maalivahti Heino vangitsi Seveniuksen laukauksen.

62. minuutilla Manninen vapautti Elli Marjasen penkiltä vasempaan laitaan Kemppaisen siirtyessä penkille.

Pian NJS:n viimeisen vaihdon jälkeen kapteenina pelannut toppari Paula Kantelinen pääsi tuikkaamaan pallon lähietäisyydeltä maaliin ottelun lopputulokseksi 5–0. Heino purnasi tilannetta voimakkaasti, mutta rikettä ei tapahtunut.

Palokärjillä kolmen ottelun viikko

Ottelu oli käytännössä pelattu ensimmäisen puoliajan jälkeen. Tauolla suoritettiin ensin kolme vaihtoa ja noin vartin sisään kolme vaihtoa lisää. Ruuhkaviikolla pelaajia oli varmasti tarkoitus kierrättää.

– Meillä on viikon sisään kolme peliä. Pelaamme keskiviikkona KaaPoa vastaan ja lauantaina mennään Poriin. Tämä on tosi kova rypistys. Tarkoitus olikin kierrättää, että kukaan ei tule pelaamaan näitä kolmea ottelua kokonaan. Nyt oli hyvä mesta, päävalmentaja Manninen kommentoi.

– Ensimmäinen jakso oli hyvä. Saimme riittävästi maaleja. Tokalla jaksolla ehkä pelattiin välillä jopa paremmin. Liikuteltiin yläalueella palloa, mutta viimeiset tehot jäivät uupumaan, mutta ihan OK.

Usea pelaaja sai toisella puoliajalla näyttömahdollisuuden.

– Meillä on hyvä kilpailu pelipaikoista, niin kuin pitääkin olla, jos haluaa kehittyä. Avauksessa ei ole automaattisia paikkoja. Kaikki eivät mahtuneet edes kokoonpanoon tässä pelissä. Joka viikko treeneissä aina katsotaan, kenellä kulkee. Sen mukaan tehdään kokoonpanot.

Maalivahtikin oli eri kuin aiemmissa otteluissa. Anette Helanne pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelaamaan Naisten Kakkosessa.

Anette pelasi hyvän matsin. Jalalla hän avasi hyvin. Annika on pelannut kaikki matsit tähän mennessä. Anette on tehnyt hyvin duunia treenikentällä ja nyt ansaitsi paikan. Toisaalta meidän täytyy varautua siihen, jos Annikalle käy jotain. Ei voi ihan kylmää veskaria heittää.

Joukkueessa lähes kaikki pelaajat ovat terveitä. Otteluruuhkassa sillä on suuri merkitys.

Pinja Eklund on ainoa pelaaja, joka ei ole pelikuntoinen tällä hetkellä. Kaikki muut ovat hyvässä kunnossa.

Sevenius pelasi täydet 90 minuuttia

Ensimmäisellä puoliajalla oli vahva aloituskokoonpano kentällä, ja NJS loi paljon tilanteita. Pelaaminen oli Seveniuksen mielestä helpompaa kuin toisella puoliskolla.

– Eka puoliaika pyöri meiltä tosi hyvin. Päästiin pelaamaan joka puolella kenttää tasaisesti. Oli myös itselleni paljon helpompi keskittyä omaan alueeseen. On tietty hyvä, että kaikki pääsevät pelaamaan, mutta kun toisella puoliajalla tehtiin ne kaikki vaihdot, niin rytmi hajosi.

Keskikentältä ja hyökkäyksestä vaihdettiin kaikki muut pelaajat paitsi Sevenius. Pelin kuva meni kokonaan uusiksi.

– Tuntui vähän siltä, että piti käydä joka paikalla. Vaikka treenaat kaikkien kanssa, mutta totut pelaamaan tiiviisti niiden kanssa, ketkä ympärillä ovat, niin joudut hakemaan uudestaan tilanteita. Hyvä voitto meiltä, eikä tullut meidän päähämme maaleja. Tyytyväisiä voimme olla.

Paimion Haka ei saanut maalitilanteita luoduksi. Pienellä kokoonpanolla Nurmijärvelle saapunut joukkue oli melko väsyneen oloinen jo ensimmäisen puoliajan jälkeen. Toisella puoliajalla ei syntynyt minkäänlaista taistelua ottelun voitosta. Se oli sinetöity jo ensimmäisen puoliajalla palokärjille.

– Olimme todella paljon virkeämpiä, Sevenius päätti.

Teksti ja kuvat: Ille Martela

Recent Posts