NJS täpärästi voittoon – menetti 2–0-johdon

 In Etusivu, N1, N1 Raportit, NJS

KaaPo Kaarinasta saapui keskiviikkoiltana Klaukkalaan haastamaan NJS:n pistetaisteluun. Naisten Kakkosen jalkapallo-ottelussa riitti tapahtumia loppuun asti. Kotijoukkueen hahmo oli amerikkalaisvahvistus Carly Mauldin.

Ottelun alku oli tunnusteleva. Molemmat joukkueet keskittyivät linjojen pysyvyyteen ja vaarallisiksi arvioitujen pelaajien merkkaamiseen.

NJS loi ensimmäiset maalitilanteet. Erika Tuomisen keskitys meni heittäytyneen maalivahdin Milla Suomelan ali, mutta Heidi Hellgrén ei aivan kerennyt palloon. Tyhjä maaliverkko jäi odottelemaan kiristymistään.

NJS:n toinen kulmapotku 13. minuutilla johti Carly Mauldinin hyvään laukaukseen. Tuomela sai kopattua pallon syliinsä. Kolme minuuttia myöhemmin Tuominen pääsi tuikkaamaan pallon verkkoon Hertta Lammion syötöstä, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Ensimmäisen jakson paras tilanne vierasjoukkueelle syntyi 26. minuutilla. Elisa Viitasalo laukoi vasurilla kaukaa kohti oikeaa ylänurkkaa. Maalivahti Annika Kulha sai ohjattua pallon yli maalin.

Lähes puoli tuntia ottelun alusta kesti, kunnes maaliverkko vihdoin soitteli sinfoniaansa hyväksytysti. Mauldin pyysi palloa tyhjään tilaan. Jourdan Ziff sai puolustajan estelyistä huolimatta käännettyä pallon Mauldinin juoksulinjalle. Tämä laukoi tulisesti ohi Suomelan, ja 1–0-maali vapautti NJS:n.

Seuraava tilanne oli kuitenkin KaaPon. Jälleen maalintekoa yritettiin kaukolaukauksella. Heidi Leinon vasuri puhui, mutta Kulha ei antanut yllättää itseään. Ziff vastasi toisessa päädyssä, mutta Suomela venyi torjuntaan.

Senni Järvistö pääsi pitkän kuljetuksen jälkeen oikealta lähelle NJS:n maalia. Hänen matala keskityksensä meni maalin editse ilman, että kukaan sai siihen osumaa.

Jakson lopun parhaat tilanteet tulivat Hellgrénille. Ensin laukaus hieman yli maalin ja myöhemmin läpiajo, josta Hellgrénin laukaus suuntautui päin vastaan tullutta Suomelaa. Tauolle mentiin tilanteessa 1–0.

Toisen puoliajan alkuun NJS sai kulmapotkun. Vasemmalta lipulta Heidi Rajakko toimitti pallon maalille, jossa korkeimmalle nousi Tytti Kemppainen. Kemppainen puski taitavasti ohuen siivun muiden pelaajien päiden yli takanurkkaan Suomelan ulottumattomiin. 2–0-maali lupaili kolmea pistettä kotijoukkueelle.

NJS jatkoi hyökkäyksiään ja sai jälleen pallon maaliin, mutta avustavan tuomarin ”paitsio”-huuto kuului jo ennen maalintekoa.

Taivas synkkeni varsin nopeasti, ukkonen jyrähteli ja hanat aukesivat. Samalla KaaPo heräsi taistelemaan pisteistä. KaaPo loi rauhallisen pallonhallinnan kautta hyvän hyökkäyksen. 55. minuutilla vasemmasta laidasta tulleen keskityksen laukoi maaliin Annabella Nummelin.

Viisi minuuttia KaaPon avausmaalin jälkeen Viitasalo antoi kulmapotkun, josta pallo leijaili NJS-maalin yläriman päälle. Kaksi minuuttia myöhemmin Viitasalon kulmapotku viuhui pelaajien päiden ja maaliviivan yli, mutta maalin ohi.

70. minuutilla NJS:n kulmapotku pomppi vaarallisesti KaaPon maalilla, mutta maalin asti palloa ei ruuhkasta saatu. Mauldin herätteli kotijoukkuetta laukomalla kovaa kohti maalia 74. minuutilla. Suomela koppasi pallon. Pari minuuttia myöhemmin Kemppainen syötti Ziffin tekopaikkaan, laukaus oikealta ohi maalin.

81. minuutilla Lammion haltuunotto karkasi hieman liian pitkälle ja Viitasalo pääsi laukomaan pallon yli ulkona maalistaan olleen Kulhan. Tilanne oli yhtäkkiä tasan 2–2, ja NJS oli lähellä kauden ensimmäistä pistemenetystään.

84. minuutilla Nummelin yritti tehdä voittomaalin vierasjoukkueelle. Kulha torjui tämän laukauksen. Kolme minuuttia myöhemmin Mauldin pääsi kahdesti yrittämään ottelun ratkaisua. Ensimmäisen laukauksen Suomela torjui, mutta Mauldin kerkesi itse paluupalloon eikä erehtynyt. Tilanne 3–2, kun jäljellä oli enää muutama minuutti.

Vaarallisia tilanteita ei loppuminuuteilla syntynyt kumpaankaan päätyyn. Sellainen nähtiin kuitenkin, kun KaaPon Outi Eklund tuli nappulat edellä Taivassalon jalkoihin. Helsinkiläinen päätuomari Mikko Junkkari kaivoi oikeutetusti keltaisen kortin taskustaan.

Kolme pistettä putosi jälleen NJS:n laariin. Palokärjet jatkavat ilman pistemenetyksiä kohti lohkovoittoa.

– KaaPo sai kaksi vähän halpaa maalia. Meillä oli riittävä määrä paikkoja tehdä, ratkaista peli ajoissa, mutta ei vaan saatu palloa sisään. Joskus se on tällaista. Hyvän joukkueen merkki, vaikka on vähän takkuista, niin silti pystytään kääntämään lopulta voitoksi. Olen tosi ylpeä pelaajista, kommentoi päävalmentaja Mikko Manninen kommentoi.

Teksti ja kuvat: Ille Martela

Recent Posts