Ennakko: FC Viikingit – NJS

 In M1, M1 Ennakot, NJS

Vuosaaren nurmi lauantaina 24.8. klo 17.00

NJS vierailee lauantaina Vuosaaressa Itä-Helsingin rannikolla, jossa ottelua kummankin joukkueen janoamista pisteistä isännöi FC Viikingit.

Palokärjet on kohdannut FC Viikingit tätä ennen kolme kertaa. Ensimmäinen oli kesällä 2017, jolloin Suomen Cupissa Klaukkalassa mentiin lukemissa 2–2 jatkoajalle. Lopulta Viikingit meni jatkoon maalein 3–4. Viikingit voitti Kakkosen lohkonsa, mutta karsinnassa Ykköseen nousi Klubi 04. NJS voitti oman Kolmosen lohkonsa ja juhli nousua Kakkoseen.

Viime vuonna Kakkosessa joukkueet kohtasivat ensin Hettarilla Vuosaaressa. NJS nousi kaksi kertaa tasoihin, mutta Emongo Osongon suora punainen kärytti toiveet paremmasta ja kotiin palattiin 5–2 tappion ryvettäminä. Pelissä isäntien Julius Remes teki hattutempun, mutta sen lisäksi vain yhden maalin koko kautena. Tänä vuonna Remeksen tilastoihin on merkitty yksi maali ja kolme keltaista.

Viime vuoden syyskierroksella kalavelat kuitattiin ja Klaukkalassa tulos oli NJS:lle 2–0. Viimeisin kohtaaminen oli tämän kauden kevätkierroksella kotinurmella kärsitty kirvelevä 0–1 tappio, joten kalavelkoja on taas kertynyt. Viikinkien voittomaalin teki kivikova toppari Pierre Nlate, kimmoisa ponnistaja ja hyvä pääpelaaja, jota kulmatilanteissa on syytä erityisesti varoa. Tilillä on toinenkin tehty maali ja kolme keltaista. Viikinkien ykköshyökkääjä on Cheikh Toure viidellä maalillaan. Toinen kova puolustaja on Jan Eklund; kaksi maalia ja kaksi varoitusta.

Molempiin joukkueisiin on tullut edellisen kohtaamisen jälkeen muutoksia ja mielenkiintoisimmin katseet kohdistuvat keskikentälle. Hyvän viime kauden NJS:ssa pelannut Bob Diasonama palasi Saksassa vietetyn talven ja kevään jälkeen Suomeen ja liittyi syyskaudeksi Viikkareihin. Bobi on pelannut punapaidoissa nyt kahdessa pelissä saldolla 151 minuuttia ja yksi keltainen kortti. Niin ikään NJS:ssa viime kaudella pelannut laitapuolustaja Kelechi Anyamele pelasi kauden ensimmäiset minuuttinsa edellisessä Viikinkien ottelussa.

NJS:n keskikentällä debyytin tekee veikkausliigaseura FC Lahdesta loppukauden palokärkipaidassa lainalla oleva Matias Niuta. Sairastuvalta kokoonpanoon nousee pitkästä loukkaantumisestaan toipunut Bio Konta.

Hyökkäyspäästä poissa on siskonsa häissä oleva, viime peleissä hienoa läpimurtoaan sekä maaleja tehnyt Miro Salminen, sairastunut Eetu Sankkinen ja työesteen vuoksi Joni Murtomaa. Loukkaantumisiaan parantelevat yhä mm. Lassi Vainikainen, Valtteri Vierikko ja Joonas Manninen.

Viikingit on lohkossa neljäntenä mukana noususta karsivien kärkiryhmässä. NJS nousi voitolla

MiPK:sta kahdeksanneksi ja ero Klubi 04:ään on enää piste, takana tasapisteissä on ottelun enemmän pelannut Kiffen. Viikinkien maaliero on 24–24, NJS:n lukemat korjaantuivat viime pelin jälkeen 20–23:een.

Viimeksi pelatut viisi peliä ovat tuottaneet Viikingeille 5 pistettä: voitto sarjajumbo Susista ja tasapelit MP:tä ja JäPS:iä vastaan. Reipas ja PEPO ovat jättäneet Viikingit nollille, edellisessä pelissä sen teki PEPO lukemin 4–0. Maaliero näistä peleistä on 5–8.

NJS:n saldo viidestä edellisestä on 7 pistettä: kaksi voittoa (MiPK ja Klubi 04) ja tasapeli Reipasta vastaan. JäPS ja VJS eivät luovuttaneet pistettäkään. Maaliero edellisistä on 11–11.

Näillä faktoilla ottelusta näyttää tulevan tasainen. NJS:n meiningissä suunta on ollut nouseva, joten Viikinkien kotiedusta huolimatta lisäpisteet eivät yllättäisi. Se edellyttäisi nurmijärveläisiltä tietyllä tapaa haasteena ollutta onnistumista kahdessa peräkkäisessä ottelussa. On vain muistettava, että kotinurmellaan Viikingit on asteen tai pari kovempi vastustaja kuin MiPK Klaukkalassa, joten erittäin työläs lauantainen iltapäivä palokärjillä on tiedossa. Sitä kannattaa lähteä katsomaan.

Teksti Matti Murto ja Tommi Paananen, kuva Matti Murto

Kevätkierroksella NJS järjesti Sam Jammehin maalille kiperiä tilanteita ja muutaman läpiajon, mutta maalit jäivät odottamaan uutta kohtaamista Heteniityn kentällä.
Recent Posts