Ennakko NJS–FC Kiffen

 In M1, M1 Ennakot, NJS

Lauantai 31.8. klo 17.00 Klaukkalan nurmi

NJS saa kotikentälleen vieraaksi FC Kiffenin Helsingistä. Kiffen kuuluu jalkapallon perinneseuroihin, perustamisvuosi 1908 merkitsee 111 vuotta jalkapallon parissa. Matkan varrella Kiffen on voittanut neljä Suomen mestaruutta sekä muutaman himmeämmän mitalin, mutta viime vuodet se on pelannut Kakkosta. Joukkueen lempinimi on jo 93 vuotta ollut ”Mustat hurmurit”.

Lauantaiksi on ennustettu ihanteellista ottelu- ja katsomosäätä. Myös kentällä on jännitteitä, sillä sarja on edennyt vaiheeseen, jossa taistellaan pääsystä neljän parhaan noususarjaan ja noususta. Toisessa päässä kyse on sarjapaikan säilyttämisestä. Tästä seuraa, että putoamisuhan alla olevat joukkueet ovat erittäin vaarallisia samoin kuin nousua tavoittelevat. Lohko on niin tasainen, että teoriassa ei kukaan taulukon alemmalta puolikkaalta ole vielä turvassa.

NJS:n sijoitus lohkossa on seitsemäs, pisteitä on koossa 22. Kiffen on juuri putoamisviivan yläpuolella, mutta 19 pisteellään vain kolme pistettä jäljessä. Kun tilastot kertovat, että nykymuotoisessa sarjassa sarjapaikan säilyttämiseen ei ole koskaan tarvittu yli 25 pistettä (tämä saldo on tarvittu kaksi kertaa), olisi kotijoukkueella tilaisuus käytännössä lähimain varmistaa sarjapaikka. Toki kilpailusäännökset ovat nekin vaihdelleet eri vuosina.

Seuraavat kaksi vastustajaa ovat vaikeampia: kaksi tähän asti tappioitta pelannutta kärkijoukkuetta (MP ja JIPPO). Näiden jälkeen sarjasta jo putoamaan tuomituilta Susilta voisi pakkovoitolla periaatteessa budjetoida sarjapaikan varmistavat kolme pistettä. Viimeinen ottelu pelataan kotikentällä Reipasta vastaan, mutta sinne asti näköalat ovat vielä tukossa. Pakkopisteiden varaan sitä ei tietenkään voi jättää. Toisaalta NJS:n peli on viime aikoina mennyt sellaiseen suuntaan, että myös MP ja JIPPO voivat kuulua pisteiden menettäjiin.

Kiffenin ero viivan alla olevaan VJS:ään on kuusi pistettä, mutta VJS on pelannut ottelun vähemmän. Kiffen on pelillisesti arvaamaton joukkue. Ottelun kestäessäkin puoliajoista toinen voi olla erinomainen ja toinen helppojen virheiden takia huono. Kolme kertaa tällä kaudella Kiffen on aivan viime hetkillä menettänyt voiton tasapeliksi ja menettänyt näin kuusi pistettä. Kaksi kertaa se on tapahtunut kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa ja kerran joukkueen omalla maalilla kolmannella yliaikaminuutilla.

Viiden viime pelin saldo Kiffenin osalta on 7 pistettä maalierolla 9–8. Pisteet ovat Pepolta (3), Reippaalta (1) ja Susilta 3. Kärkijoukkueet MP ja JäPS voittivat Kiffenin kumpikin lukemin 3–1.

Vastaava isäntäjoukkueen tilasto osoittaa 9 pistettä maalierolla 12–7. Kumpikin voitti edellisen vastustajansa NJS Viikingit ja Kiffen Pepon jolle NJS hävisi. Molempien joukkueiden suunta on ollut ylöspäin ja molemmille pisteet kauden tässä vaiheessa ovat sarjapaikan kannalta kullan arvoisia. Loppukauden ohjelma näyttää siltä, että Kiffen pääsee hiukan helpommalla kuin Palokärjet. Keskinäinen kevätkierroksen peli kesäkuun puolivälissä Bolliksella päättyi NJS:n vierasvoittoon 0-2. Molemmat maalit iski Niko Aittasalmi.

Loukkantumiset, sairastelut ja työesteet verottavat hieman kotijoukkueen kokoonpanoa, mutta näissä tilanteissa Palokärjet ovat usein osoittaneet sinnikästä taisteluvirettä.

NJS:llä on kotietu, mutta Kiffen kaipaa revanssia.Veikkauksen kertoimet pitävät kotijoukkuetta suosikkina. Tule paikanpäälle jännäämään ja kannustamaan sarjapisteiden jäämistä Nurmijärvelle.

Teksti Matti Murto ja Tommi Paananen, kuva Matti Murto

Palokärkien Yassin Daoussi ja Joona Tukiainen kampeamassa palloa Mustien hurmureiden Verneri Meriläiseltä.
Recent Posts