Ennakko JIPPO–NJS

 In M1, M1 Ennakot, NJS

Joensuu Mehtimäen tn. Lauantai 14.9. klo 17.00

Palokärkien kauden pisin vieraspelimatka suuntautuu Joensuuhun, jossa isäntänä on JIPPO. Kenttä on Mehtimäen tekonurmi, jossa Jippo on pelanneet evakossa tämän kauden Keskuskentän remontin vuoksi.

Jippo on sarjataulukossa lohkon kakkosena kuusi pistettä MP:n takana. Molemmilla on tappiosarakkeessa on puhdas nolla, kun neljä kierrosta on jäljellä. Piste-ero tulee tasapelien lukumäärästä, joita Jipolla on peräti kymmenen. Esimerkiksi kevätkierroksella Klaukkalassa NJS–JIPPO päättyi tasan 1–1. Joona Tukiainen vei Palokärjet johtoon, mutta Santeri Saarenkunnas tasoitti. Jipon voittoon ottelut ovat päättyneet kahdeksan kertaa.

Lohkon kärkikaksikon, MP:n ja Jipon, puolustuspelaaminen on ollut lohkossa omaa luokkaansa. Päästettyjä maaleja on on 18 ottelussa 9 ja 10, kun kaikilla muilla päästettyjen sarakkeessa on yli 20 maalia. Jipon hyökkäyspelaaminen ei ole ollut yhtä tehokasta, sillä lohkossa on kahdeksan joukkuetta, jotka ovat osuneet useammin kuin Jippo. NJS ei kuulu tähän joukkoon, sillä Jippo on tehnyt 25 ja NJS 22 maalia.

Kuopiosta täksi kaudeksi Jippoon tullut Saarenkunnas johtaa isäntien sisäistä maalipörssiä kuudella osumallaan. Hän osui edellisessä pelissä kahdesti Jipon vieraillessa Lappeenrannassa. Aleksi Nissinen osui siellä kertaalleen ja nosti saldonsa neljään.

JIPPO on tilastoisssa tasaisen varma suorittaja, sillä tasan puolet voitoista ja tasapeleistä on tullut kotona ja puolet vieraskentiltä. Kaikkiaan tasapeleistä seitsemän on päättynyt maalittomina ja kolme 1–1. Palokärkien vierassaldossa on parantamisen varaa: yhdeksästä vieraspelistä on irronnut vain kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä.

NJS:n suorituskyky näyttää parantuvan kauden edetessä. Viidestä viime pelistä on koossa 10 pistettä maalierolla 12–5. Jipon vastaava saldo on 11 pistettä maalierolla 8–2, mutta tähän joukkoon kuuluu myös 4–1 voitto sarjasta jo pudonneesta Susista.

Jipon paras pelaaja Timo Tahvanainen loukkaantui Pepo-pelin yliajalla ja on mahdollisesti sivussa koko loppukauden. Tilalle Jippo pestasi Nuutti Tykkyläisen, joka on pelannut KuPS:n A-junioreissa ja Kakkosen KuFu:ssa.

Palokärjet lähtevät Karjalaan hakemaan pisteitä. Pitkällä pelimatkalla pitää olla tavoitteita, sillä sarjapaikka ei ole vielä täysin varma ja sijoitus lohkon kuuden parhaan joukkoon käden ulottuvilla. Tuskin Jippokaan lähtee peliin takki-auki-asenteella, muuten ero lohkon ykköspaikalle venähtää hyvin vaikesti umpeen kurottavaksi. Jipolla on kotietu, mutta Tahvanainen puuttuu. NJS on sekä nousukunnossa että nälkäinen vaikka muutama pidempi loukkaantuminen verottaakin kokoonpanoa. Tällä kaudella selkeässä ykkösvahdin asemassa pelannut kapteeni Otso Knuuttila jää pois reissulta ja se avaa näytönpaikan joukkueen nuoremmille maalivahdeille.

Teksti Matti Murto ja Tommi Paananen. Kuvat Matti Murto

Joona Tukiainen vei NJS:n kotiottelussa Jippoa vastaan 1–0 johtoon. Haastamassa on Jipon jäähykuningas Aapi Helvelahti. Takana ottelun tasoittanut Santeri Saarenkunnas ja palokärkitoppari Aapo Mäki.
Tony Lehtimäki vie ja Jipon Tommi Tainio lähdössä perään. Oikealla Valtteri Vierikko.
Recent Posts