Ennakko NJS–MP

 In Etusivu, M1, M1 Ennakot, NJS

NJS haastaa sarjakärjen Klaukkalan nurmella lauantaina 21.9. klo 15.00

Lauantaina Palokärkien vieraaksi tulee lohkoa yhdeksän pisteen turvin johtava Mikkelin Palloilijat, jolla kauden saldona on 12 voittoa ja 7 tasapeliä. Tappiosarake näyttää nollaa. Kierroksia on jäljellä kolme, joten kovin kaukana ei vieraiden varma nousu Ykköseen ole. Saattaa olla, että Mikkelissä jännitetään enemmän sitä, onnistuuko joukkue pelaamaan kokonaisen tappiottoman kauden, sillä mitenkään itsestään selvää se ei ole.

NJS:llä on nyt kotietu ja edellisen kierroksen selvä vierasvoitto niin ikään siihen asti tappioitta pelanneesta Jiposta on luultavasti saanut vieraat varuilleen. Viime kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset päättyivät NJS:n voittoon. Ensin Päämajakaupungissa 1-2 ja syksyllä kotona 1–0. MP on kuitenkin pelannut tällä kaudella erittäin vakuuttavasti, kokenut ja selvästi Jippoa vaikeampi vastustaja. Ero näkyy sekä hyökkäys, että puolustuspäässä: MP on tehnyt 37 maalia, eniten koko lohkossa ja 11 enemmän kuin Jippo. Maaleista kaksi upposi NJS:n verkkoihin kauden avausottelussa toukokuussa Mikkelissä, jossa Palokärjet kärsi 2–0 tappion. MP:n päästettyjen maalien määrä 10 on lohkon pienin.

Viidestä edellisestä pelistään MP on voittanut neljä ja pelasi tasan Järvenpäätä vastaan, eli pisteitä niistä on kertynyt 13 lisää. Peli näyttää kuitenkin ailahtelevan sen verran, että voitto jo putoamaan tuomitusta Susista heltisi vain lukemin 1–0. Taaksepäin katsottuna kuudes ottelu Jippoa vastaan päättyi 0–0. Maaliero viidestä viime pelistä on 13–3.

NJS:n viiden edellisen pelin saldo on kymmenen pistettä kolmesta voitosta, tasapelistä ja yhdestä tappiosta. Maaliero näistä on 12–5, joka kauden ensimmäiseen puoliskoon verrattuna kertoo joukkueen kehityksestä oikeaan suuntaan. Jos Palokärjet jatkaa edelleen entiseen tahtiin peli-peliltä-kehitysuralla, saattaa ennakkosuosikkina Klaukkalan nurmelle asteleva MP olla lauantaina vaikeuksissa.

Meneillään on MP:n 90 vuotisjuhlakausi ja tavoitteena on pelata ensi kausi Ykkösessä. Toteutukseen on panostettu ja joukkue on Kakkosen tasolle nimekäs. Myös seura ja joukkueen taustat ovat hoitaneet osansa mallikkaasti. Joukkueen maalitykki on Denis Lima De Assis 8 osumallaan ja kolmen ottelun pelikiellosta juuri vapautunut Lucas Dos Santos Oliveira on osunut seitsemän kertaa. Janne Kuhmonen, joka vuosi sitten teki MP:n ainoan maalin Palokärkiä vastaan ja Joonas Nissinen ovat osuneet neljä kertaa. Molemmat viimemainitut ovat tehneet kaksi maalia viidessä viime peleissä, Denis Lima De Assis maalin kolmessa viime pelissä, joten ruuti on kuivaa. MP:n brassimiehistöä täydentävät keskikentän Felipe Mello ja puolustuksen Vincent Bikana.

MP pestasi elokuussa takaisin riveihinsä jo Kolmoseen Ristiinan Palloon jäähdyttelemään lähteneen Miikka Oinosen. Ikämiesrajan ohittanut entinen veikkausliigapelaaja teki viime kaudella 15 maalia ja keräsi 9 keltaista korttia. Tällä kaudella kolmessa ottelussa on peliaikaa kertynyt 58 minuuttia, mutta ei muita tilastomerkintöjä.

Kotijoukkueen kokoonpanoon on vaikuttanut nyt useamman pelaajan vaivat ja sairastelut. Silti tuskin odotettavissa paljon muutoksia viime viikonlopun kokoonpanoon. Mutta ainakin yksi uusi nimi tullaan näkemään pöytäkirjalla, kun 13 vuotta NJS:n pelaajapolulla kasvanut Arttu Paasisalo on tällä viikolla allekirjoittanut sopimuksen edustusjoukkueeseen.

-Hienoa on ollut päästä talvesta saakka aika-ajoin treenaamaan edustuksen mukana ja mukavasti on joukkue ottanut vastaan nuoria pelaajia. Tavoitteenani ollut sopimus syntyi silti tässä vaiheessa omalla tavallaan erittäin mieluisena yllätyksenä, toteaa Paasisalo tyytyväisenä.

-Kovalla työllä ja toivottavasti ehjän harjoituskauden kautta pyrin vakiinnuttavani asemaani ensi kauden joukkueessa, mutta samalla odotan pääsisinkö näyttämään kykyni ja debytoimaan Kakkosessa mahdollisesti jo tällä kaudella.

NJS:n valmentaja Teemu Savukoski on toki syystäkin tyytyväinen joukkueensa viimeaikaisiin suorituksiin, mutta osoittaa rehdisti kunnioitusta myös vakuuttavaa kautta pelanneelle MP:lle.

-Hieno tulos meiltä Joensuunssa Jippoa vastaan. Meillä hyvä jakso päällä ja kuntopuntarissa ollaan varsin korkealla. Viimeaikaiset otteet ovat luoneet joukkueeseen itseluottamusta.

-Nyt haaste varmuudella tämän kauden kovin. Näen sen erittäin hyvänä mahdollisuutena jokaiselle pelaajalle mitata omaa tasoaan tulevaa Ykkösen joukkuetta vastaan, ja lähteä haastamaan kokenutta sarjajohtajaa ja ennakkosuosikkia, tuumii Savukoski.

Kun vieraana on sarjan ykkönen ja NJS:llä on meneillään ennätyksellisen hyvä vaihe, on tiedossa varmasti yksi kauden kohokohdista. Tervetuloa Klaukkalan urheilukentälle, ottelu alkaa tällä kertaa jo klo:15. Äänekäs kotikatsomo vastaa helposti yhtä kenttäpelaajaa!

Teksti Matti Murto ja Tommi Paananen. Kuva Matti Murto.

Viime vuonna joukkueiden molemmat kohtaamiset päättyivät NJS:n voittoihin. Nyt juhlakaudellaan mikkeliläiset ovat kovassa iskussa. Kotiottelussa vuosi sitten kuvassa vasemmalta Iiro Äijö, Joona Tukiainen ja takana Tino Purme, Lucas Dos Santos Oliveira ja Michel Nzekwe Kelechi.
Recent Posts