Ennakko Sudet–NJS

 In Etusivu, M1, M1 Ennakot, NJS

Lauantai 28.9. klo 15.00 Kouvolan Urheilupuiston Nurmi

Lauantaina Palokärjet matkustavat Korsisaaren kyyditsemänä sarjan viimeiseen vieraspeliin Kouvolaan. Isäntänä on täksi kaudeksi Kakkoseen noussut Sudet. Heidän putoaminen ensi kaudeksi Kolmoseen varmistui jo muutama kierros sitten.

Palokärjet lähtee otteluun kerrankin faktojen valossa ennakkosuosikkina. Sudet ovat sarjataulukon pohjalla, pisteitä on kuusi ja ne koostuvat yhdestä voitosta (kotona VJS 4–1) ja kolmesta tasapelistä (MiPK, MP ja Klubi 04). Viidestä viime pelistä ei ole herunut pisteitä ja maaliero on 2–20. Viime lauantaina Pepo onnistui nylkemään Sudet 8–1.

Lohkon kahdeksantena oleva NJS on jo varmistanut jatkon Kakkosessa ja viiden viime ottelun saldo on 10 pistettä maalierolla 12–7. Viimeksi tosin tuli takkiin MP:ltä kotona 1–4.

Mikkeliläisten kohtaamisia kannattaa katsoa ja verrata tuloksia joukkueiden kesken hiukan tarkemmin: lohkoa johtava ja käytännössä nousun Ykköseen jo varmistanut MP voitti NJS:n selvästi molemmissa yhteenotoissa. Sudet pelasi ensimmäisen tasan ja hävisi toisen kotonaan elokuussa vain 0–1. Voi panna merkille myös joukkueet, jotka joutuivat tyytymään tasapeliin. Nopea johtopäätös on, että vaikeuksia on tiedossa jos Susia vastaan lähtee pelaamaan takki auki oli joukkueen taso mikä hyvänsä.

Parasta olisi toistaa kotiottelun tapahtumat: NJS voitti juhannuksen jälkeen pelatun ottelun 2–0. Ensimmäisen maalin laukoi Markus Laihanen 7. minuutilla ja toisen Tony Lehtimäki kaksi minuuttia myöhemmin. Susien taktiikka näyttää nimittäin siltä, että johtomaalin saatuaan he rakentavat maalin edustalle bussipuolustuksen, jonka läpäiseminen ja tasoituksen tai voiton hakemiseksi on vaikeaa. Kärkijoukkueita vastaan pallon alla on silloin koko ajan enemmistö ja menestystä haetaan vastahyökkäyksillä.

Susia valmentaa kokenut Mike Keeney, joka on hankkinut suhteillaan pelaajia Yhdysvalloista. Viimeksi joukkueeseen liittyi Gerald Ben, joka seitsemässä ottelussa on tehnyt kaksi maalia. Susien maaliero on 20 kierroksen jälkeen 14–60. Maaleista viisi on tehnyt Niko Nakari ja Benin lisäksi kahdesti on osunut Ville Majander.

Susien kapeahko miehistö saa apuja Kotkasta. KTP:n Ykkösen joukkueesta Susien mukana peliaikaa saa vaihtelevasti 2 – 3 nuorta pelaajaa kerrallaan.

-Tahtotila on viedä kausi kunnialla loppuun. Tavoitteena parempi sijoitus ja enemmän pisteitä kuin edellisellä kaudella, toteaa NJS:n valmentaja Teemu Savukoski.

-Kauden viimeinen vieraspeli tällä joukkueella, olisi mukava päättää reissaaminen hyvään tulokseen. Toki se edellyttää jätkiltä hyvää asennetta, halua voittaa ja onnistumisia. Missään nimessä ei voida lähteä takki auki otteluun.

Näennäisesti pelissä ei siis paljon panoksia ole: kävi miten tahansa niin Sudet putoaa ja NJS säilyy. Palokärjille ottelu on ennemminkin uskottavuuden ja joukkueen kypsyyden mittari. Jos NJS tahtoo nousta lohkon paremmalle puoliskolle kuuden joukkoon, pitää Kouvolasta tuoda kotiin pisteet.

Kannustamaan lähteville tiedoksi, että navigaattoriin voi osoitteeksi laittaa Sumulaaksontie 3.

Teksti ja kuvat Matti Murto

Arttu Eerola haluaa pallon Antti Jormakalta. Ville Majander (oik) valmiina.
Markus Laihanen (istuutumassa) on juuri laukonut NJS:n johtoon. Maali osoittautui myös voitto-osumaksi.
Tony Lehtimäki karkaamassa Ville Majanderilta. Asetelma oli sama 2–0 johtaneessa osumassa.
Recent Posts