Sudet – NJS 1–7 (0–3)

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

Kausi paranee loppua kohti, tilastoihin useita seuraennätyksiä

Palokärkien pelimatka Kouvolaan ei teoriassa ollut kovin merkittävä. Isännät olivat jo varmistaneet paluun Kolmoseen ja vieraat sarjapaikkansa Kakkosessa. Joukkueen ja kannattajien kannalta se oli kuitenkin tärkeä, sillä tulos kertoo joukkueesta paljon. Rökälevoitto on merkki siitä, että pelaajien korvien välissä asiat ja asenteet ovat kunnossa. Kannattajien kannattaa jatkaa kannattamista.

NJS:n avauskokoonpano edellisestä MP-pelistä muuttui vain maalivahdin osalta, kun Otso Knuuttila palasi tolppien väliin.

Puolustuslinja: Yassin Daoussi, Aapo Mäki, Mikko Oinonen ja Aziz Bhar.

Keskikenttä: Joona Tukiainen, Markus Laihanen, Matias Niuta ja Tony Lehtimäki.

Hyökkäys: Miro Salminen ja Niko Aittasalmi.

Tuplavaihdosta 61. minuutilla tuli Joonas Manninen Aittasalmen ja Arttu Eerola Lehtimäen tilalle. Joakim Ärilä korvasi 76. minuutilla Miro Salmisen.

Sudet ovat käyttäneet Ykkösen KTP:n nuoria pelaajia joukkueen vahvistuksina. Avauksessa oli tällä kertaa vain yksi ja vaihdosta kentälle tuli kaksi. Muuten joukkue oli muuttunut melkoisesti kevätkierroksen kohtaamisesta. Samoja nimiä pöytäkirjoista löytyy vain seitsemän. NJS:n muutokset keväältä koskivat lähinnä loukkaantuneita.

Susien pelitapa oli prässätä korkealla varsinkin maalipotkuissa ja rajaheitoissa. NJS:n kenttäpuoliskolla näissä tilanteissa oli usein viisi vastustajaa, joka siten avasi tilaa Palokärkien hyökkäyksille. Prässi ei kuitenkaan ollut voimien säästämiseksi jatkuva. Pelin alku oli melko tasainen eikä kumpikaan saanut tilanteita aikaan. Knuuttila joutui pari kertaa tulemaan ulos maaliltaan potkaisemaan pallon pois hyökkääjien ulottuvilta.

Kun ensimmäinen vartti oli takana, aloitti NJS maalinteon: Knuuttila avasi, Aittasalmi vei pallon ja syötti Tony Lehtimäen läpi. Lehtimäen veto upposi täydestä vauhdista 12 metristä. Se kävi helposti ja nopeasti, sillä isännistä kuusi oli vielä NJS:n kenttäpuoliskolla. Kaksi minuuttia myöhemmin Yassin Daoussi nousi päätyrajalle, syötti rajaa pitkin Aittasalmelle, joka jakoi kantapäällä Lehtimäelle maalivahdin alueen rajalle, josta Lehtimäki iski toisen osumansa maalin kattoon.

Taas kaksi minuuttia ja nyt Susien maalivahti Tommi Mensonen onnistui torjumaan Lehtimäen läpiajon. Torjunnasta pallo ajautui Miro Salmiselle ja hän siirsi sen vapaalle Daoussille, joka laukoi 11 metristä takatolpan vierestä verkkoon.

Viidessä minuutissa kolme maalia ei kuitenkaan tappanut peliä, jota hallitsi nyt NJS. Tilanteita syntyi lisää: 24. minuutilla läpi ajanut Lehtimäki osui vastaan tulevaan maalivahtiin ja seuranneesta kulmasta Aittasalmi puski ylärimaan. Kaksi minuuttia myöhemmin maalivahti torjui Salmisen vedon eteensä ja puolustus siivosi Lehtimäen jatkon maaliviivalta. 32. minuutilla Salmisella ja Aittasalmella oli tilaisuutensa, 34. minuutilla Tukiainen laukoi kulman jälkitilanteesta tolppaan ja 42 minuutilla Miro Salminen laukoi Daoussin syötön tolppaan.

Toinen puoliaika käynnistyi NJS:n neljännellä maalilla ja Tony Lehtimäen hattutempulla. Susien McFaul syötti omaan puolustukseen, mutta pallon vei kapteeni Riku Venäläisen edestä Niko Aittasalmi. Syntyi 2 vastaan 1 tilanne ja Aittasalmi syötti Enda O´neilin ohi Tony Lehtimäelle, joka viimeisteli 0–4 lukemat.

Toiselle puoliajalle NJS hellitti hiukan ja Sudet pääsi peliin paremmin mukaan. 51. minuutilla Joona Martikainen keskitti, mutta Niko Nukari laukoi 11 metristä pari metriä Knuutilan maalin yli. 54. minuutilla Markus Laihanen riisti pallon ja syötti Salmiselle, mutta laukaus meni päin maalivahtia. Tästä minuutti ja tilanne muuttui taas. Miro Salminen kaappasi maalivahti Tommi Mensosen avauksen, puolustus blokkasi kuljetuksen, mutta Salminen sai ohjattua pallon Lehtimäelle, jonka syötön Aittasalmi käänsi viidestä metristä maaliin. Tilanne oli jo 0–5.

Nyt NJS hölläsi vielä kaasua varsinkin puolustuspelin osalta ja Susille siunaantui muutama hyökkäys, mutta näistä ei koitunut torjuttavaa Knuuttilalle. Toiseen suuntaan Markus Laihanen syötti Joona Tukiaisen läpiajoon 66. minuutilla, mutta laukaus 6 metristä osui ylärimaan. Seurasi kulmapotku, josta Sudet pääsi nopeaan ylivoimahyökkäykseen: Nakari seilasi kentän läpi, mutta puolustus ennätti viime hetkillä hätiin. Sama mies pääsi hetken päästä laukomaan, ja Knuuttila joutui ensimmäisen kerran esittämään todellisia tojuntataitojaan. Sudet oli pääsemässä taas peliin kunnolla mukaan, kun Matias Niuta ryösti maalivahdin avauksen, käytti palloa Miro Salmisella ja syötti Joona Tukiaiselle, mutta pallo kimposi puolustajan jalasta Jooas Manniselle, joka veti 16 rajalta kovaa takakulmaan.0–6.

Susille avautui loistopaikka 81. minuutilla kun Gerald Ben pääsi läpi, mutta laukaus meni metrin ohi maalin.

Tästä minuutti ja Niuta syötti keskeltä Ärilälle, joka syötti Mannisen läpi. Hyvä laukaus 15 metristä muutti tilanteeksi 0–7. Maalia kelpaa ihailla, jokainen herroista hoiti osuutensa kahdella kosketuksella: suoraviivaista, nopeaa, tehokasta ja kaunista.

Susilla oli vapaapotku 84. minuutilla hyvästä paikasta 21 metristä, mutta Otso Knuuttila torjui Gerald Benin vaarallisen vedon. NJS salli edelleen Susien yrittää loppukiriä: Ben pääsi läpi 86. minuutilla ja jätti Nakarille, joka laukoi 11 metristä ristikkoon. Susien kavennus syntyi vihdoin 89. minuutilla, kun Bradley Wilson syötti Nakarin Aapo Mäen selän takaa läpi ja lopputulos 1–7 syntyi helposti.

Sudet on tehnyt maaleja 12 ottelussa ja näistä neljässä maali on syntynyt aivan viime minuuteilla ja lisäksi kahdessa ensimmäisen puoliajan päätteeksi. On hienoa, että tilanteesta riippumatta joukkue päättää pelata oman pelinsä aivan loppuun asti. NJS puolestaan onnistui kääntämään maalieronsa uudelleen plussalle. Se on nyt 33–29.

Kun kevätkierroksella ottelu päättyi Klaukkalassa NJS:lle 2–0 ja nyt suurten asioiden jo ratkettua Kouvolassa 7–1, voi kysyä syytä muutokseen. Ensimmäisenä tulee mieleen se, mitä joukkueen korvien välissä tapahtuu ja tämän perusteella on syytä uskoa, että Palokärjet on psyykeltään mainiossa vireessä.

-Toivoin joukkueelta hyvää kauden viimeistä vieraspeliä ja painotin asenteen ja joukkueelle pelaamisen tärkeyttä. Aivan ottelun aluksi emme olleet oikein joukkuepelillisesti omillamme, mutta hyvin joukkue kasasi rivinsä ja tulosta alkoi syntyä. Tauolla puhuimme toisen jakson alun tärkeydestä ja heti ensimmäisellä minuutilla Tony viimeistelikin hattutemppunsa. Lopputuloksena aika selkeät lukemat ja osoitus joukkueen hyvästä rutiinitasosta niin pelillisesti kuin henkisestikin, summasi valmentaja Savukoski palokärkien otteita.

Kotijoukkueen tekemisestä Savukoski nosti esille;

-Hatunnosto kotijoukkueelle joka varmasti heille raskaan ja vaikean kauden viimeisessä kotipelissään jaksoi pelata rehdisti ja yritteliäästi loppuun saakka. Kuin muistutuksena meidän puolustuspelaamiselle saivat vielä päätettyä ottelun heidän tekemään maaliin.

Sarjataulukossa NJS on nyt seitsemäs, eikä MP:n ylivoimaisuuden takia merkityksettömään neljän joukkueen noususarjaan ole mahdollisuuksia. NJS:n edellä on tasapisteissä kauden viimeinen vastustaja Reipas ja takana pisteen päässä Pepo.

Tämä vieraspeli ja palokärkien kausi on jo tähän mennessä merkinnyt useita NJS:n seuraennätyksiä Kakkosen sarjatasolla:

Paras sarjasijoitus, eniten voittoja, eniten pisteitä, eniten tehtyjä maaleja, eniten tehtyjä maaleja yhdessä ottelussa, ensimmäinen hattutemppu, (vähiten päästettyjä maaleja).

Mutta kuten kaikki tiedämme, ennätykset on tehty rikottavaksi. Näitä NJS:n kaikkien aikojen Kakkosen kauden tilastoja on vielä mahdollisuus kaunistella viimeisessä ottelussa lauantaina 5.10 klo: 14. Silloin Klaukkalan nurmella vieraana Reipas Lahdesta. Tervetuloa!

Teksti Matti Murto ja Tommi Paananen, kuvat Matti Murto

Tony Lehtimäki teki hattutempun ja siirtyi Palokärkein maalipörssin kärkeen.
(kuva joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta)
NJS:n maaliero kääntyi plussalle ja tehtyjen (33) ja päästettyjen maalien (29) määrät kestävät jo vertailun muiden kanssa. Kuusi joukkuetta on tehnyt enemmän ja vain kaksi päästänyt vähemmän. (kuva joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta)

Recent Posts