Ennakko NJS – REIPAS

 In Etusivu, M1, M1 Ennakot, NJS

Lauantai 5.10. klo 14.00 Klaukkalan nurmi

Sekä NJS:n että vieraaksi saapuvan Reippaan kausi päättyy lauantaina Klaukkalan nurmella. Kumpikaan ei voi päästä jo viime kuussa merkityksettömäksi muuttuneeseen neljän joukkueen noususarjaan eikä kumpikaan voi pudota Kolmoseen. Panoksien puute ottelussa on kuitenkin näennäinen: sarjatalukossa joukkueet ovat tasapisteissä Reipas kuudentena ja NJS seitsemäntenä. Molemmilla on 29 pistettä, mutta Reippaan maaliero on +5 ja NJS:n +4. Sarjataulukon lopullinen järjestys riippuu Klaukkalan pelin tuloksen lisäksi myös siitä, miten Viikingit–Jippo ja PEPO–JäPS ottelut päättyvät.

Pelin kannalta sijoitusta parempi kannustin on joukkueiden yhteinen pelihistoria. Jo kolme vuotta sitten Kolmosessa Reipas voitti ensimmäisen yhteenoton niukasti 1–0, mutta kotona NJS maksoi kalavelat 4–1 voitolla. Sarjataulukossa Reipas oli kakkonen ja NJS pisteen päässä kolmas.

Vuonna 2017 NJS voitti lohkonsa, mutta kannoilla oli taas Reipas. Radiomäen kentällä peli päättyi tasan 2–2 ja Klaukkalassa NJS voitti 2–1. NJS nousi ja Reipas oli kolmas.

Viime kausi tuotti Reippaalle ansaitun nousun ja tuolloinkin joukkueet kohtasivat perinteiseen tapaan preseasonilla harjoituspelissä. Kakkosessa ensimmäinen kohtaaminen tapahtui heinäkuun alussa Kisapuistossa ja päättyi Palokärkien kannalta hiukan nolosti tasapeliin. Riku Heini vei Reippaan johtoon, mutta Joni Murtomaa tasoitti rangaistuspotkulla ja Irfan Sadik joutui rikkeestään suoralla punaisella suihkuun. NJS jauhoi tehottomasti 55 minuuttia ja tyytyi Reippaan määräämään suorastaan seisovaan peliin. Aika kului pallotellessa ja se satoi tietysti Reippaan laariin.

Reipas oli pitkään mukana noususarjaan oikeutettujen neljän joukossa, mutta ei enää. Viidestä viime pelistä on tullut vain 4 pistettä (voitto Susista ja tasapeli Pepoa vastaan). Maaliero näistä on hiukan miinuksella 10–12. NJS:n edellisten viiden pelin saldo on 10 pistettä maalierolla 13–6. MP vei pisteet Mikkeliin ja Kiffen taisteli tasapelin, täydet pisteet tulivat Viikingeiltä, Jipolta ja Susilta.

Näillä esityksillä NJS on ottanut Reippaan piste-etumatkan kiinni.

Reippaalla on sopimus FC Lahden kanssa ja heidän joukkueessaan pelaa veikkausliigajoukkueessa vähemmän peliaikaa saavia, mutta heidän kanssaan harjoittelevia nuoria sopimuspelaajia. Oma pelaajarunko on varsin kokenut ja pystyy edellä kuvattuihin vedätyksiin vajaallakin. Reippaan pelaajaluettelo käsittääkin peräti 42 nimeä, joista kymmenen löytyy myös FC Lahden sopimuspelaajien listalta. Sellainen on myös NJS:ssä FC Lahdesta lainalla pelannut Matias Niuta, joka osoittautui heti erinomaiseksi vahvistukseksi keskikentälle. Sopimustekniset syyt estävät Niudan pelaamisen omiaan vastaan, mikä on tietysti kaikkien kannalta harmi. Nuorella miehellä olisi ollut lauantaina varmasti erinomainen näyttöpaikka, jossa myös lahtelaiset olisivat voineet verrata häntä tosipelissä muihin liigajoukkueeseen pyrkiviin.

Reippaan persoonalliset vapaapotkut ovat vaarallisia, sen on saanut myös NJS kokea muutaman kerran. Jopa keskiviivan takaa annettuihin vapareihin joukkue miehittää vastustajan maalin edustan luottaen tarkkaan potkuun, hyvään pääpelaamiseen ja siihen, että jos vastustaja pääsisi vastahyökkäykseen, heillä on edessään pitkä matka maalintekoon ja vastassa on ainakin vapaapotkun antaja, ja joku toinen pelaaja, jotka osaavat hidastaa hyökkäystä. Maalin edustaa lukuun ottamatta muu kenttä on melko autio. Muunnelmia tästä näkyy kulmapotkuissa ja hyökkäysalueen rajaheitoissa.

Reipas pelaa fyysisesti ja tilille on merkitty 42 keltaista ja 3 punaista korttia. NJS:n vastaavat lukemat ovat 17 ja 0.

Reippaan maalitilaston kärjessä ovat Irfan Sadik ja Tomi Kult. Molemmat ovat osuneet kuudesti ja molemmat ovat FC Lahden sopimuspelaajia. Puolustaja Markus Hietala on kauden viimeisessä pelissä pelikiellossa.

Loukkaantumiset ovat vaivanneet useampaa kotijoukkueen pelaajaa. Sairastuvalta ei nyt enää monikaan oikein ehtinyt mukaan kauden loppuun, mutta hyvin joukkue on tuloksellisesti suorittanut tiiviillä ryhmällä.

Ennakotietojen perusteella Klaukkalassa nähdään avauskokoonpanon debyytti NJS:n kasvatilta joka nuoresta iästään huolimatta on jo pitkään ja pitkäjänteisesti harjoitellut ja ollut edustusjoukkueen mukana. Tule paikalle katsomaan kenestä nuoresta lahjakkuudesta on kyse!

Edustusjoukkue haluaa kiittää kannattajiaan ja olla mukana tukemassa seuran jalkapalloilun tulevaisuutta. Lauantain sarjapäätöksen liput myydään kaksi yhden hinnalla.

Lippujen normaalihinnat muistutuksena: Alle 16v ilmaiseksi, seuran vanhemmat pelaajat ja toimihenkilöt 4€, muut 8€.

Edustusjoukkue lahjoittaa puolet ottelukahvion tuotosta tänä syksynä perustettavan nuorimman ikäkausijoukkueen varustehankintoihin.

Tule sinäkin perheinesi ja ystävinesi paikalle päättämään seurahistorian kaikkien aikojen menestyksekkäin Kakkosen kausi ja keräämään yhdessä mukava potti lahjoitettavaksi pikkufutareille!

Teksti Matti Murto ja Tommi Paananen, kuvat Matti Murto.

Reippaan maalilla oli toisella puoliajalla tilanteita. Roni Rinne purkaa puskulla, Aziz Bhar #5 ja Jussia Hauhia (Reippaan #5) edessä, Mikko Oinonen Bharin tukena ja Miro Salminen maalitolpan vieressä.
Niko Aittasalmi Joona Tiaisen vartioimalla maalilla. Ahdistelemassa #7 Eero Karjalainen ja Irfan Sadiki (#15).
Miro Salminen vastassaan Joona Tiainen.
Recent Posts