Naisten nousu Ykköseen ratkeaa lauantaina

 In Etusivu, N1, N1 Ennakot, NJS

NJS – TP-47  Lauantai 12.10. klo 15.00  Klaukkalan nurmi

NJS:n naiset voittivat kolmannen kerran peräkkäin lohkonsa ja karsivat kolmatta kertaa peräkkäin noususta Ykköseen. Kakkoseen naiset nousivat kauden 2014 päätteksi, olivat jo seuraavana vuonna lohkon kakkossijalla ja kaksi viime vuotta lohkovoitto on kirjattu NJS:n nimiin.

Toissa kaudella nousukarsinnan vei FC Hertta Joensuusta ja viime kaudella Ilves/2 Tampereelta. Nyt lohkovoitto heltisi varsin ylivoimaisesti tappioitta ja tahti jatkui karsinnan ensimmäisessä osaottelussa Torniossa, jossa vastassa oli C-lohkon voittanut Tornion Pallo -47.  Tuomisina oli niukka voitto tuli lukemin 0–1 (0–1) ja voittomaalin teki Jourdan Ziff. Lauantain asetelma on  kotijoukkueen kannalta herkullinen: voittoa toivotaan, mutta tasapelikin riittää. (Ikään kuin sattumalta samaan aikaan ottavat Ykkösessä yhteen yllämainitut FC Hertta ja Ilves/2. Joensuulaiset ovat tukevasti kiinni sarjapaikassa, mutta tamperelaiset ovat putoamiskurimuksessa joukon viimeisenä.)

TP-47 täydennettiin Kakkoseen kabinettipäätöksellä 2017 Pohjoisen Kolmosen kakkossijalta ja Torniossa käynnistyi rivakka myönteinen kehitys. Ensimmäinen kausi uudella sarjatasolla päättyi C-lohkon neljänteen sijaan ja kehitys on vain kiihtynyt: nyt tuli nousukarsintaan oikeuttava lohkovoitto, jossa 44 pisteen loppusumma koostuu 14 voitosta, kahdesta tasapelistä ja kahdesta tappiosta. Maaliero on 50–18. Toiseksi sijoittunut kuopiolaisjoukkue Kufu 98 jäi kahdeksan pisteen päähän.

 TP-47:n vetovoima on kiinnostanut alueen pelaajia. Esimerkiksi puolustusta tuli vahvistamaan Rovaniemen Palloseurassa Ykköstä pelannut nigerialaslähtöinen Esther Eden, jonka tilille on merkitty myös 4 maalia. Joukkueen varsinaiseksi maalitykiksi on tällä kaudella noussut Greta Moilanen 21 osumallaan. TP-47:n numero seitsemän oli C-lohkon tehokkain ja koko Kakkosen toiseksi tehokkain maalinsylkijä. Joukkueessa seuraavina ovat Edenin kanssa tasoissa Iida Mäki-Iso, Tiia Lipponen ja Maria Ollila.

NJS:n  tämän kauden lukemat olivat 17 voittoa ja yksi tasapeli, joista pisteitä kertyi 52. Kauden mittaan tehdyistä 69 maalista Oona Seveniuksen osuus oli 18, Jourdan Ziffin 17 ja Tytti Kemppaisen 12, joten tulivoimaa kotijoukkueellakin riittää. Omiin meni vain 9 maalia eli keskimäärin vähemmän kuin maali joka toisessa pelissä.

C-lohkossa pelimatkat ovat pitkiä, joten  TP-47 on tottunut matkustamaan, eikä matka Torniosta Nurmijärvelle ole paljonkaan pitempi kuin Jyväskylään, Vaasaan, Kajaaniin, Kuopioon, Vaasaan, Lapualle, Kauhavalle tai Ähtäriin. Ihan turha siis laskea sen varaan, että lauantaina kentälle ilmestyisi matkasta väsyneitä pelaajia.

Kotijoukkue johtaa maalilla mutta saattaa olla, että vieraat pitävät haastajan roolista. Se vähentää paineita ja lisää tehoja. Tämä on se ottelu, jota tällä kaudella ei voi jättää väliin.

Teksti ja kuvat Matti Murto

Henna Suorela, Tytti Kemppainen ja Emmiina Taivassalo (#18).
Paula Kantelinen
Recent Posts