TP-47 taipui myös Klaukkalassa: NJS:n naiset Ykköseen!

 In Etusivu, N1, N1 Raportit, NJS

Lauantaina Klaukkalan sateiselle nurmelle NJS:n vieraaksi saapui Tornion Pallo -47:n Kakkosen C-lohkon voittanut joukkue. Ottelussa ratkaistiin Ykköseen ensi kaudeksi nouseva joukkue.

Ottelusarja käynnistyi edellisenä lauantaina Torniossa, jossa NJS otti 0–1 voiton Jourdan Ziffin osumalla. Kotijoukkueella oli kotiedun lisäksi maalin etumatka ja ennakkosuosikin tankkiin tuli lisää polttoainetta, kun kävi ilmi, että vieraat ovat liikkeellä vain yhden vaihtopelaajan reservillä, sillä puoli tusinaa pelaajaa oli samaan aikaan käynnistyneessä naisten futsal liigan avausottelussa Tampereella.

NJS:n avauskokoonpanossa oli yksi muutos Torniossa nähtyyn: vasemmalla laidalla avasi tällä kertaa Erika Tuominen, Tytti Kemppainen tuli toiselle puoliajalle.

Kokoonpano ja vaihdot:

Maalissa Annika Kulha (83. min Anette Helanne).

Puolustulinja: Emmiina Taivassalo  (75. min Tia Laine)– Heidi Rajakko (46. min Pinja Eklund) – Paula Kantelinen – Hertta Lammio (70.min Heidi Hellgren)

Alempi keskikenttä: Carly Mauldin – Peppi Puhakka ( 75. min Jessika Laakso)

Hyökkäävä keskikenttä: Erika Tuominen (46. min Tytti Kemppainen) – Oona Sevenius – Henna Suorela (70. min Rosa-Amanda Lesch)

Kärki:Jourdan Ziff

 Päävalmentaja Mikko Manninen käytti kaikki vaihdot jotka viimeistä lukuunottamatta olivat tuplavaihtoja. Paitsi että kaikille saatiin nousuottelussa peliaikaa, vaihdoilla saatiin pidettyä tempo yllä, jolloin vieraat hieman väsähtivät. Samalla säätä uhmaten paikalle saapunut runsas yleisö sai käytännön todisteen joukkueen leveästä tasosta.

Lisää mielenkiintoa kentälle saatiin siitä, että NJS:n Oona Sevenius ja TP-47:n Greta Moilanen pelasivat molemmat Suomen voitokkaassa U-16 maajoukkueessa Ruotsia vastaan. Sevenius teki keskiviikkona hattutempun ja Moilanen perjantaina tasoituksen. Ottelut päättyivät Suomelle 4–1 ja 2–1. Perjantain kovat maaottelut tuntui varmasti vielä Moilasen jaloissa.

Näistä lähtökohdista oli jo ennalta selvää että TP-47 pelaa tiukkaa bussipuolustusta, jossa pallon alla oli jopa kahdeksan pelaajaa ja Moilanen oli kärjessä target-pelaajana. Tornion puolustuksen lukko oli Esther Edem, joka palkittiin heidän parhaana pelaajanaan.

NJS pyrki pelaamaan omaa tehokasta peliään, mutta ottelun tärkeys painoi yllättävän pitkään eikä taso noussut kotijoukkueen parhaiden esitysten luokkaan. Vasta ottelun ratkaissut kolmas maali  vapautti pelin ja syötöt menivät normaaliin tapaan oikeisiin osoitteisiin. Välillä ottelussa oli jaksoja, joissa palloa pelattiin varmasti omalla puolustusalueella, mutta suunnan vaihto hyökkäykseen ei ottanut onnistuakseen tavalliseen tapaan. TP-47 oli siis hiukan altavastaajan asemassa, mutta se on hyvä ja nopeasti kehittyvä joukkue.

Ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Vierailla oli heti aluksi kahden minuutin hallintajakso, mutta maalivahti Annika Kulhalle riitti tilanteiden seuraaminen. Sitten ohjat otti NJS. Ensimmäisen maalintekotilanteen toi kuitenkin TP-47:n pistohyökkäys, jossa Elina Junes syötti keskeltä Greta Moilasen läpi, mutta Annika Kulha tuli oikeaan aikaan vastaan maaliltaan ja vei pallon Moilasen jaloista. Kolme minuuttia myöhemmin Henna Suorela sai pallon Oona Seveniukselta ja syötti Jourdan Ziffin läpi vieraiden maalille, Esther Edem onnistui estämään vedon viime hetkellä. 19. minuutilla maalivahti Aino Kela torjui Seveniuksen vedon kulmaksi ja hiukan myöhemmin hänen paraatitorjuntansa Seveniuksen uudesta laukauksesta säästi vieraat takaiskulta. NJS hallitsi ottelua, vaikka tämä tapahtuikin välillä omalla kenttäpuoliskolla.

Toisella puoliajalla herkuteltiin maaleilla. Ensimmäinen tilanne syntyi 49. minuutilla, kun Peppi Puhakka katkaisi vieraiden syötön ja syötti Ziffille, mutta laukaus meni yli.  Puhakka oli minuutin kuluttua taas TP-47:n avauksen tiellä, syötti laitaan Oona Seveliukselle, joka harhautti kaksikin puolustajaa ja laukoi 16 m rajalta kovaa yläriman kautta johtomaalin. Torniolaisilla oli tilaisuus tasoittaa pari minuuttia myöhemmin samanlaisella pistohyökkäyksellä kuin ensimmäisellä puoliajalla, mutta nyt Annika Kulha ennätti liian kovaan läpisyöttöön ennen Greta Moilasta.

Jourdan Ziff kasvatti NJS:n johdon kahteen maaliin nopealla kuviolla jossa Carly Mauldin nosti pallon Henna Suorelalle, jolla oli runsaasti tilaa laidalla. Suorela syötti maalin edessä vapaana olleelle Jourdan Ziffille, joka laukoi hallitusti suoraan syötöstä pallon verkkoon.

TP-47:n seuraava pistohyökkäys tuli hiukan ennen tunnin täyttymistä. Paula Kantelinen ahdisti tiukasti läpi syöksyvää Moilasta, joka onnistui kuitenkin laukomaan, mutta reilusti yli maalin.

NJS:n 3–0 maalin teki Henna Suorela 62. minuutilla. Hän otti haltuun Oona Seveniuksen noston ja  nosti sitten itse pallon nätisti maalivahdin yli perille.

Nyt NJS:n peli vapautui lopullisesti. Vieraat alkoivat väsyä ja NJS:ltä tuli kentälle pereittain energisiä pelaajia. Lopullinen niitti tuli vasta  87. minuutilla, mutta sitä ennen pallo saatiin kulmasta ylärimaan ja kaukolaukuksella maalivahdin käsien kautta tolppaan. Sevenius puski kovaa Ziffin keskityksen vain senttejä ohi takatolpan ja hiukan sen jälkeen meni kova laukaus samaan uraan.

Viimeinen maali syntyi Tytti Kemppaisen näyttävästä kuljetuksesta ja nostosta maalin eteen, jossa maalivahdin alueen rajalla Jourdan Ziff kylki maaliin päin jatkoi pallon suoraan oikean jalan ulkosyrjällä Aino Kelan yli  perille. 

Viimeiset kolme minuuttia ennakoi tunteiden pääsyä valloilleen. NJS oli tehnyt läksynsä ja oli keitetty aiemmissa nousukarsintojen liemissä vihdoinkin kypsäksi.

Toinen  Ykköseen nousija oli raumalainen Pallo-Iirot, joka sijoittui A-lohkossa kakkoseksi NJS:n jälkeen. Iirot vei jaossa olleen toisen Ykkösen paikan voittamalla B-lohkon voittaneen lahtelaisen FC Kuusysin maalein 3–2 ja 3–0.

NJS:n naisten kausi ei ole vielä ohi. Seuraavaksi joukkue matkustaa Suomen Cupin peliin Kotkaan, jossa torstaina 17.10. klo 18.00 pelataan FC KTP:tä vastaan. KTP pelaa Kolmosta ja sijoittui lohkossaan toiseksi.

NJS:n maalintekijät Oona Sevenius, Henna Suorela ja Jourdan Ziff juhlimassa Hennan osumaa. Jourdan iski kahdesti.
Jourdan Ziff vastakkain maalivahti Aino Kelan kanssa.
Väsymätön Oona Sevenius karkaamassa Miia Hosionaholta.

Teksti ja kuvat: Matti Murto

Recent Posts