UUDEN TUNNUSTELUA

 In Etusivu, M1, NJS

Gnistan – NJS 1-1 (0-1) harjoitusottelu ajoi hyvin asiansa

Miesten edustusjoukkueen vuoden 2020 ensimmäinen peli oli lauantaina 18.1 harjoitusottelu Ykkösen uutta yhteistyöseuraa Gnistania vastaan Talin jalkapallohallissa Helsingissä.

Molemmilla joukkueilla oli tavoitteena nähdä uusien ja testijakson näyttöjä antavien pelaajien otteita. Asetelmiin nähden NJS osoitti ensimmäisellä jaksolla ehkä monen mielestä jopa pienoiseksi yllätykseksi erittäin hyviä otteita. Palokärkipaitaan yhden kauden VJS vierailultaan palanneen Janar Georgin hienosti loppuun asti antaman prässin tuloksena syntyneen maalin myötä ensimmäinen jakso kirjattiinkin NJS:n nimiin 0-1.

Mahdollisimman monen pelaajan osalta näyttöjä saadakseen molemmat joukkueet suorittivat tauolla ja toisen jakson aikana useita vaihtoja. Näiden myötä asetelma oli toisella jaksolla täysin päinvastainen. Gnistan hallitsi peliä ja loi useita maalipaikkoja pääosin laidoilta tulleilla keskityksillä ja useilla kulmapotkuilla. Gnistanin ainoaksi jääneen maalin teki saksalainen testipelaaja Max Wilschrey.

NJS:n aloitti kokoonpanolla maalissa Otso Knuuttila, toppareina Mikko Oinonen ja Onni Soiniemi. Laitapuolustajina olivat Aziz Bhar ja HJK:sta näyttöjä antamassa ollut Aleksi Kilpeläinen. Keskikentällä pelasivat Markus Laihanen ja viime kaudella Kakkosta Hongassa ja VJS:ssa pelannut Mohammed Sheikh. Laidoilla hyökkäsivät Janar Georg ja Tony Lehtimäki. Keskikentän ylintä paikkaa pelasi Miro Salminen ja kärjessä HJK:n organisaatiosta juuri NJS sopimuksen tehnyt Reko Räsänen.

Toisella jaksolla kentällä nähtiin Joona Tukiainen, Vico Salminen, Arttu Paasisalo, Matias Collin, Niko Aittasalmi sekä niinikään näyttöjä antamassa HJK:n organisaatiossa viime kaudet pelannut Nathael Mustonen. Kokoonpanossa ollut nuori NJS maalivahti Ville Nästi ei vielä päässyt miesten otteluiden debyyttiin ja niin ikään näyttöhaluja uhkuneen Liridon Ismailin pelaamisen esti lievä polvivamma.

NJS:n valmennus oli erittäin tyytyväinen ottelun antamaan tietoon joukkueen, sekä tuttujen, NJS nuorien, uusien sekä testijaksolla olevien pelaajien tilanteesta. Erittäin hienoa oli, että myös Gnistanissa kiinnitettiin huomiota ja osoitettiin kiinnostusta nähdä ja kuulla lisää useammasta hyviä otteita pelissä osoittaneesta NJS pelaajasta.

Sopimuksellisia pelaajia NJS:lla on nyt 18. Joukkueen rungon rakenteen ja jatkuvuuden kannalta on erinomaista, että suurimmalla osalla sopimukset ovat suoraan tai optioilla pidempiä kuin ainoastaan kauden 2020 loppuun ulottuvia. Aakkosjärjestyksessä edellisiltä kausilta tuttuina sopimuspelaajia ovat Niko Aittasalmi, Aziz Bhar, Otso Knuuttila, Markus Laihanen, Tony Lehtimäki, Aapo Mäki, Mikko Oinonen, Arttu Paasisalo, Joonas Paldanius, Miro Salminen, Vico Salminen, Eetu Sankkinen, Onni Soiniemi, Joona Tukiainen sekä Valtteri Vierikko.

Uusina hyökkäyspään pelaajista NJS kasvatti Janar Georg (VJS) ja Reko Räsänen (HJK), keskikentän virtuoosina Mohammed Sheikh (VJS).

Ykkösen seuroista sopimusta hakemassa ovat Yassin Daoussi ja Joakim Ärilä.

Joukkueen rakentaminen ja pelin kehittäminen jatkuu. Seuraavat pelit ovat Suomen Cupin karsivan Kakkosen Cupin lohkovaiheen ottelut la 25.1 NJS-HJK Klubi 04, su 2.2 Honka Akatemia-NJS ja la 8.2 NJS – FC Viikingit.

Teksti ja kuva Tommi Paananen

Uusien pelaajasopimusten ja hyvän debyytin jälkeen oli syytäkin hymyillä. Vasemmalta oikealle Reko Räsänen, Mohammed Sheikh, Janar Georg.
Recent Posts