Varautuminen koronavirukseen

 In Etusivu, Korona, NJS

Ohjeita pelaajille koronavirusepidemiaan liittyen

Nurmijärven jalkapalloseura seuraa yhdessä palloliiton kanssa tilannetta ja toimii koronavirukseen varautumisen osalta THL:n ohjeiden mukaisesti. Ensisijaista on huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta, kuten muissakin hengitystieinfektioissa. Tähän aikaan vuodesta erilaisia taudin aiheuttajia on liikkeellä runsaasti, ja tämän vuoksi käsihygieniaa ja oikeaa tapaa yskiä hihaan tai kertakäyttönenäliinaan korostetaan.

Palloliitto ja Nurmijärven Jalkapalloseura korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Joukkueiden edustajille ja erotuomareille suositellaan kättelyn välttämistä ottelutapahtumien yhteydessä. Palloliitto suosittelee, että jokaisella pelaajalla on oma juomapullo eikä yhteisiä juomapulloja käytetä. Ottelutapahtumien järjestämisen osalta Palloliitto ja NJS seuraa mahdollisia viranomaisten tekemiä ohjeita ja suosituksia yleisötapahtumiin liittyen.

Ohjeet tiivistettynä:
– hyvä käsihygienia
– oma juomapullo
– vältetään kättelyä ottelutapahtumissa

LISÄTIEDOT https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/ohjeita-seuroille-koronavirusepidemiaan-liittyen


THL:n sivuilta saa tietoa siitä, milloin tulee epäillä tartuntaa. Epidemia-alueiden kriteerien lisäksi koronavirus-tutkimuksia tulee tehdä, jos on vakava sairaalahoitoa vaativa hengitysinfektio, jonka aiheuttaja ei ole selvillä.Asiaa koskevista epäilyistä on syytä ottaa yhteyttä puhelimitse omaan terveyskeskukseen tai terveydenhuollon päivystykseen, joka antaa ohjeet mahdolliseen hoitoon hakeutumiseen ja hoitoon liittyen. Keusote on avannut kuntalaisille koronavirustilanteesta tiedottava neuvontapuhelimen 019 226 0099. Myös keusoten sivuilta saatte ajantasaista tietoa https://keski-uudenmaansote.fi/ajankohtaista/Koronavirustilannetietoa-kuntalaisille/

Ohessa linkki THL-ohjeisiin käsi- ja yskimishygieniasta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Recommended Posts