NJS seuratiedote koronavirustilanteeseen liittyen, 19.3.2020 klo 22.00

 In Etusivu, Korona, NJS

Sisältö: 1. Tilannekatsaus, 2. Harjoittelu/Olosuhteet, 3. Taloustilanne ja 4. Toimenpiteitä

  1. TILANNEKATSAUS

NJS:n hallinto ja johtokunta ovat jatkaneet tilanteen selvitystä ja helpotusten etsimistä. Urheilupuoli on työstänyt harjoitteita sekä valmennuslinjaa sekä kaikki ovat yhdessä kartottaneet vaihtoehtoja taloustilanteen ratkaisemiseksi.

Suomen Palloliitto antoi linjauksen seuroille poikkeustilanteesta selviämiseksi. Linjaus käsittää laajasti mm. yt-menettelyn, lomautusten ja muun talouden tasapainottamisen ohjeita sekä ohjeistusta seura- ja joukkuemaksujen tilanteeseen (linkki lopussa liitteenä). Ohjeistuksen tarkoituksena on varmistaa mahdollisimman monen seuran selviäminen kriisistä, tulonlähteenä maksut ovat lähes jokaisen seuran toiminnan kivijalka, jota on käytännössä mahdotonta korvata. NJS käsittelee ohjeistusta ja sen toimenpidetarpeita jatkuvasti ja palaa seurakohtaisiin ohjeisiin viimeistään 27.3.2020.

2. HARJOITTELU / OLOSUHTEET:

  • NJS:n halli pysyy suljettuna ja NJS suosittelee vahvasti harjoittelua vain kotioloissa ja -pihoilla.
  • Klaukkalan tekonurmi on yhä auki omatoimiharjoitteluun, eli mitään pieniäkään ryhmätoimintoja ei suositella pidettäväksi edes kaveriporukalla. Eli tekikselle voi toistaiseksi mennä, kunhan jokainen pitää huolen ettei ole läheisessä kontaktissa muiden kanssa.

HUOM! Mikäli tekonurmella on toistuvasti yli 10 hengen kokoontumisiin verrattavia tilanteita, joudutaan tekonurmikin varotoimenpiteenä sulkemaan kokonaan harjoittelulta.

Omatoimiharjoittelun ohjeita saa joukkueiden vastuuvalmentajilta sekä aikaisempien tiedotteluden mukana olleista haasteista tai esimerkiksi seuran päätoimisilta valmentajilta.

3. TALOUSTILANNE

Maksujen tilannetta seura käsittelee parhaillaan ja seuran ohjeet tilanteeseen huhtikuusta eteenpäin tulevat viimeistään 27.3.2020. Vaikka tilanne on kaikille osapuolille akuutti, toivomme että seuran hallinnolle sekä vapaaehtoisista koostuvalle johtokunnalle annetaan äärimmäisen haastavassa tilanteessa työrauha etsiä vaihtoehtoja vaikeiden ratkaisujen sijalle.

Taloustilanteeseen huhti-heinäkuun osalta on jo muodostunut yli 40 000 euron vaje, jota ei suoraan säästötoimilla pystytä paikkaamaan. Kulupuolella suurimpia eriä ovat mm. hallin lainaa ja Palloliiton maksut, henkilöstökulut, hallinto-, palvelu- ja muita kuluja (mm. sähkö- vuokra-, tilitoimisto-, työterveys- ja toiminnaohjausjärjestelmän kuluja) yms yms. Tulopuolella tappiot pelkästään peruuntuvasta turnaustoiminnasta ovat noin 20 000 euroa, Varainkeruuksi suunniteltu höntsämestariturnaus peruuntuu, Kerho- ja leiritoiminta on pysähtynyt, Koulu- ja päiväkotikiertue on peruunut, Hallin vuorotulot jäävät kokonaan tulematta ja Sponsoriyhteistyömyynti on käytännössä pysähtynyt kokonaan ja tukijoiden määrä todennäköisesti putoaa merkittävästi.

Erityisesti joukkueiden maksut sekä mahdolliset lainanlyhennysvapaat ovat tässä aivan kriittisessä asemassa, ja näitä selvitellään parhaillaan

Eli tilanne on erittäin vakava ja kynnys mm. lomautuksille on madaltunut merkittävästi. Lomautustenkin kohdalla on muistettava, että kyseessä on useamman henkilön toimeentulo, joten kevyesti ei tähänkään vaihtoehtoon voida suhtautua.

Seura pyrkii ensisijaisesti löytämään vaihtoehtoja raskaiden talouden tasapainotustoimien kuten lomauttamisten välttämiseksi. Seura tarkastelee myös seura- ja joukkuemaksujen tilannetta huhtikuusta eteenpäin, pyrkien löytämään myös niihin mahdollisimman hyvän vaihtoehdon kaikkien kannalta, kuitenkin niin että seuran pystyssä pysyminen myös kriisin aikana ja sen jälkeen varmistetaan ehdottoman ensisijaisesti.

4. TOIMENPITEITÄ

  • NJS lanseerasi tänään keskiviikkona 19.3. ”Palokärkisydän”-tukikampanjan. Kampanjassa tuotetaan hallin ja tekonurmen yhteyteen ”Palokärkisydän-taulu”, johon tullaan nostamaan joko nimellä tai logolla tukikampanjaan mukaan lähteneet yritykset ja ykstityiset henkilöt. Eli tukisummaa vastaan myydään näkyvyys taulussa, jossa mukaan kunnan oman jalkapalloseuran ja suurimman liikuttajan pelastajat tulevat näkymään pitkään. Ohessa vedos kampanjakuvasta, jota toivotaan että jokainen seuran jäsen mahdollisuuksien mukaan osallistuu ja ennen kaikken jakaa aktiivisesti mm. sosiaalisessa mediassa jotta kampanja tavoittaa mahdollisimman paljon tukijoita. Kaikki mitä tätä kautta saadaan kerättyä, auttaa merkittävästi seuran selviytymistaistelussa.

 

  • NJS aloittaa keskustelut henkilökunnan kanssa mahdollisista lomautuksista ja niihin liittyvistä käytännöistä. Lomautustoimia ei ole vielä aloitettu, toivomme että löydämme muita vaihtoehtoja.
  • NJS ja halliyhtiö neuvottelevat yhdessä rahoittajien kanssa lainojen lyhennysvapaista sekä mahdollisista muista mahdollisista lainajärjestelyistä.
  • Kunta tukee urheiluseuroja keskeyttämällä laskutukset urheilupaikkavuoroista toistaiseksi.
  • Lisäksi NJS fanituotekauppaan on lisätty tuotteita, joita hankkimalla seuraa voi olla myös tukemassa.
Recommended Posts