Tappio Tapiolassa

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

FC Honka akatemia – NJS 2-0 (0-0)

Kausi päästiin kuuden viikon viivästyksen jälkeen avaamaan FC Honka Akatemian vieraana Tapiolan tekonurmella miltei helteisessä säässä. Samaan lohkoon NJS:n kanssa siirtynyt Honka sijoittui viime kaudella lohkossaan kuudenneksi, mutta harjoitusottelut ja alkuvuoden pelit Kakkosen Cupissa nostivat joukkueen ennakkosuosikiksi. Honka voitti Cupissa NJS:n helmikuun alussa 4–0. Viikko ennen kauden alkua pelatun harjoitusottelun Klubi 04:ää vastaan Honka voitti 4–3. NJS puolestaan hävisi oman kenraaliharjoituksensa Grania vastaan 2–1. Vastustaja oli siis nurmijärveläisille tuttu ja kantoi ennakkosuosikin viittaa.

Kummankin puoliajan alussa NJS esitti hyviä otteita. Ensimmäisellä puoliajalla alussa viidennen minuutin käynnistyessä Miro Salminen murtautui keskikentällä läpi ja syötti toppareiden väliin Samuel Tammivuorelle, jonka laukaus pilkun paikkeilta toppareiden ahdistellessa kimposi kuitenkin vastaan tulleesta maalivahdista kulmaksi. Toisen puoliajan alussa Miro Salminen puski rajaheiton jälkeen Tony Lehtimäen keskityksen tolppaan. Sen lähemmäs maalia ei ottelussa päästy. Laukaisupaikkoja oli vähän eikä todella vaarallisia edellisten lisäksi juuri lainkaan. Honka laukoi ensimmäisellä puoliajalla kerran ylärimaan ja kerran heille avautui erinomainen paikka NJS:n puolustuksen harhasyötöstä, mutta maalivahti Otso Knuuttila pelasti vastaantulollaan tilanteen. Ensimmäisen puoliajan jälkipuolta isännät hallitsivat, mutta tulosta ei syntynyt ja tauolle mentiin 0–0 lukemissa.

Honka meni 58. minuutilla johtoon Matias Viitasen laukomalla rangaistuspotkulla Onni Soiniemen torpattua Hongan hyökkääjän nurin rangaistusalueen sisällä. Yksitoista minuuttia myöhemmin Anton Tuominen sinetöi isäntien 2–0 voiton ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Ylivoima syntyi kun Mikko Oinosen nappiksien alta loppui liukkaalla tekonurmella pito ja hän kaatui. Liukkauden takia nurmijärveläisistä monet tutustuivat tiukoissa käänteissä kentän pintaan, kun tasapaino ja nappiksien kitkakerroin ei aivan riittänyt.

Helteestä huolimatta pelissä riitti vauhtia ja varsinkin taistelua. Honka puolusti vahvasti eteenpäin, prässäsi agressiivisesti koko kentällä ja fysiikka näytti olevan kunnossa. Varoituksia keräsivät vieraat. Ennakkoon mielenkiintoisin isäntien pelaaja Robbie Azodo sulautui joukkoon, sillä tilaa hänelle ei annettu.

Päävalmentaja Teemu Savukoski pettyi tappioon.

– Vastustajan otteita oli talven kohtaamisen jälkeen analysoitu ja omista virheistä otettiin oppia. Moni asia toimi nyt paremmin ja miltei joka suhteessa parannettiin, mutta vielä meillä on tekemistä. Savukosken mielestä lopputulos vastasi pelin kulkua. Kentälle tunnin täyttyessä vaihdosta tuleen Vico Salmisen ennakkoluulottomat otteet ilahduttivat.

Kokoonpano:

Otso Knuuttila,

Kelechi Anyamele (76. min Aziz Bhar), Aapo Mäki, Mikko Oinonen, Onni Soiniemi,

Samuli Tammivuori (76. min Janar George), Markus Laihanen (81. min Jonathan Ndongala), Muhamed Sheikh, Tony Lehtimäki,

Reko Räsänen (59. min Vico Salminen), Miro Salminen

Teksti ja kuvat Matti Murto

Pallo Idrissa Camaralla, kontrolli Tony Lehtimäellä ja Aapo Mäellä
Tony Lehtimäki ja Matias Rale olivat usein vastakkain oikealla laidalla
Otso Knuuttila aavisti Matias Viitasen tulisen rankkarin oikein, mutta ei aivan yltänyt torjuntaan
Vico Salmisen otteet ilahduttivat valmennusta. Joslyn Luyeye-Lutumba vastassa ja
Jonathan Ndongala (#26) varmistamassa.
Recent Posts