Ennakko: NJS – MiPK Koronakauden kotiavaus keskiviikkona klo 18.30.

 In Etusivu, Koulutus, M1, NJS

NJS avaa kauden Klaukkalan nurmelle keskiviikkona klo 18.30, jolloin vieraaksi saapuu Mikkelin Kissat. MiPK pelasi viime kauden samassa lohkossa NJS:n kanssa ja sijoitus sarjataulukossa oli lopulta yhdeksäs heti NJS:n takana. Vuosi sitten MiPK voitti kevätkierroksella NJS:n 1–0 hieman erikoisemmalla maalilla, mutta kalavalat hoidettiin syyskierroksella kotinurmella vakuuttavin 6-2 lukemin. Se oli ensimmäinen voitto perinnejoukkueesta, joka kohdattiin myös kaudella 2018.

Mikkelin jalkapalloherruus vaihtui viime kaudella, kun Mikkelin Palloilijat nousi suvereenin esityksen jälkeen Ykköseen ja edellisellä kaudella paremmin sijoittunut MiPK pelasi ajoittain jopa putoamisuhan alla. Paikallisjoukkueiden kohtaamiset Mikkelin Urskilla ovat keränneet jopa yli 2000 katsojaa. Nyt MiPK pelasi harjoitusottelun Ykköseen Mikkelin Palloilijoita vastaan ja sen MP vei 3–0. Toisen harjoitusottelun FC Vaajakoskea vastaan MiPK voitti 1–0. Kauden avausottelunsa MiPK pelasi sarjanousija PKKU:ta vastaan ja voitti sen selvästi 3–0.

MiPK on nyt eri joukkue kuin viime kaudella. Poissa on Veikkausliigassa vuosikausia maaleja latonut ja Savossa jäähdytellyt Rafael Vieira sekä kaksi kolmasosaa Ekmarkin kolmosista. Rafaelin piti osallistua nyt valmennukseen, mutta hän palasi koronan takia Brasiliaan ja Ekmarkin kolmosista jäljellä on Tommi, joka on nyt joukkueen valmentaja. Uusia nimiä pelaajarosterissa on 11, joukossa Kouvolan Susista tullut jenkki Gerald Ben. Viime vuoden listalta on poistunut 15 nimeä, jotka pelasivat yhteensä 197 ottelua joukkueen paidassa viime kaudella.

Mielenkiintoinen kohtaaminen kun kaksi NJS:ssa kaudella 2018 erinomaisesti pelannutta kaverusta tekevät samassa ottelussa paluun Nurmijärvelle, mutta eri väreissä. Bob Diasonaman tie vei Saksan ja FC Viikinkien kautta Mikkeliin, Kelechi Anyamelen FC Viikingeistä takaisin palokärkipaitaan. Ensiesiintymisen NJS:n kotiyleisölle tehnee seurahistorian ylivoimaisesti eniten Kakkosen kokemusta (116 ottelua) omaava, niin ikään FC Viikingeissä viime kaudet pelannut ranskalaistoppari Pierre Nlate.

NJS saa nauttia kotikenttäedusta, mutta takana on edellisestä ottelusta vain kaksi välipäivää, joka tutkimusten mukaan on liian vähän. Oletettavasti osin tämän rasituksen jakamisen johdostakin NJS kokoonpanossa nähtäneen ensikertaa myös yhteistyöseura Gnistanin pelaajia. MiPK puolestaan aloitti kautensa jo perjantaina, joten samankaltaisia ottelurasitusmurheita vierailla ei ole. Varmaa on, ettei kumpikaan saa ilmaisia pisteitä.

Yleisöä pyydetään saapumaaan ajoissa paikalle ja huomioivan koronarajoitukset ja suositukset esim. turvaväleistä myös katsomossa, jne. Pyydetään varaamaan tasarahoja ja suosimaan kortti- ja mobilepay maksutapoja. Nurmijärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Virpi Räty lausuu ottelun alkusanat. Ennen aloitusta pidetään hiljainen hetki merkittävän seuratoimihenkilön Hannu ”Bona” Järvenpään poismenoa kunnioittaen. NJS edustusjoukkueet pelaavat ottelun muistonauhat hihoissaan.

Liput 10€. NJS pelaajat, toimihenkilöt, eläkeläiset 5€. Alle 16v ilmainen.

Teksti Matti Murto ja Tommi Paananen, kuvat Matti Murto

NJS:n väsymätön laituritaistelija Tony Lehtimäki ei varmuudella tule päästämään Kissojen pelaajia helpolla missään tilanteessa.
Edellinen kohtaaminen MiPK:n kanssa päättyi ensimmäisen kerran NJS:n voittoon. Isäntien viidennen maalin laukonut Miro Salminen taistelee Keito Tonamin kanssa.

Recent Posts